Een van de woontrends die aan blijft houden is kleur toevoegen aan je interieur. De beste manier om dit te doen is om te werken met muurverf. In dit artikel deel ik handige tips met je hoe je dit kunt doen. Het is misschien een beetje spannend maar geloof me: kleur doet ontzettend veel met je interieur én geeft je een echt gevoel van thuis. Benieuwd naar hoe jij kleur kunt toevoegen aan je interieur? Lees dan snel verder.

Kleur toevoegen aan je interieur met muurverf

Breng door middel van kleur meer sfeer en gezelligheid aan in je huis! De makkelijkste manier van meer kleur toevoegen is door je binnenmuren te voorzien van een geweldige opvallende kleur. Je kunt natuurlijk voor een van de kleurentrends van 2022 kiezen maar met muurverf van sigma verf is echt alles mogelijk. Kies dus vooral een kleur die je mooi vindt en goed bij de rest van je woning en interieur past. Hoe je dit doet lees je hieronder.

Warmere of koelere tinten

Iedereen heeft een andere smaak maar de kans is groot dat je meerdere kleuren mooi vindt. Het is niet alleen van belang om naar de kleuren te kijken die je mooi vindt maar kijk ook naar de lichtinval van je woning. In een donker huis met minder lichtinval kunnen kleuren donkerder aanvoelen en overkomen dan dat ze zijn. Hetzelfde geldt voor kleuren in een ruimte met veel lichtinval: die kleuren ogen dan vaak lichter dan dat ze zijn. Houd met je kleurkeurkeuze hier rekening mee.

Bij alle verfsoorten, dus ook bij muurverf, heb je de keuze uit warme tinten, koele tinten en neutrale tinten. Ga je kleur toevoegen aan je woning, dan moet je een keuze maken tussen deze tinten. Warme tinten zijn de kleuren rood/roze tot en met geel en de koude tinten zitten in het kleurenspectrum van groen, blauw en paars. Als laatste zijn er nog de neutrale kleuren, denk hierbij aan beige en bruin.

Welke kleurtint het beste in jouw woning past is soms even zoeken, neem daarom altijd een paar kleurstalen mee naar huis voordat je in de winkel je kleurkeuze maakt. Het is handig om te weten dat je een grote ruimte knus aan kunt laat voelen door te werken met warme kleuren, daarnaast kun je een kleinere ruimte groter laten lijken door voor koelere tinten te kiezen.

Kleuren combineren

Er is in mijn ogen niets zo moeilijk als het combineren van kleuren, zeker wanneer het gaat om muurverf. Je wilt namelijk niet steeds opnieuw beginnen en uiteraard lang genieten van de gekozen kleur. Bij het inrichten van ons nieuwe huis hebben we alle muren beneden een kleurtje gegeven. We hebben gebruik gemaakt van koelere kleurenpallet en hiervan 3 kleuren gekozen. Mijn advies is ook altijd voor drie kleuren te kiezen. Op die manier creëer je een harmonie.

Wij hebben gekozen voor een donkergroene kleur, een lichtere kleur groen en een neutrale beige/witte kleur die bij verschillend lichtinval groenig of gelig oogt. Ondanks de koudere kleuren voelt de ruimte toch warm aan. Dit komt door onze houten vloer en meubels. Kiezen voor een koele kleur wil dus niet direct zeggen dat je ruimte koud aan gaat voelen. Doe wat goed voelt.

Kleuren toevoegen en kleuren combineren lukt het beste als je de kleuren die je kiest, dicht bij elkaar liggen in het kleurenpallet. Het kan dan bijna niet misgaan omdat de kleuren van zichzelf al goed samengaan. Kies hierbij dus nogmaals voor drie verschillende kleuren. Ben je van het uitgesproken type? Ga dan kleur toevoegen doormiddel van contrast: kies twee kleuren uit verschillende accentgroepen en combineer deze met een neutrale kleur. Je zult zien dat het werkt.

Type muurverf kiezen

Naast het feit dat je muurverf in diverse kleuren kunt kopen zijn er ook verschillende soorten muurverf. Er is tegenwoordig namelijk verf voor verschillende ondergronden, toepassingen en functies. Zo is de verf van sigma perfect matt goed dekkend en droogt deze egaal op. Er zijn ook verfsoorten die je met een natte doek kunt schoonmaken. Ideaal voor in de keuken bijvoorbeeld. Welke verfsoort je kiest is dus afhankelijk van je ruimte, de ondergrond en welke functie het moet hebben. Ik raad je dan ook aan om alle informatie over de muurverf goed te lezen.

Andere manieren van kleur toevoegen

Natuurlijk kun je naast het gebruik van muurverf ook op andere manieren kleur toevoegen aan je interieur. Denk dan bijvoorbeeld aan kleur toevoegen door middel van:

  • luxe stoffen gemaakt van velvet (fluweel) of velours. Zoals de kussen en gordijnen op de foto bovenaan in dit artikel
  • een warm kleed
  • en natuurlijk: accessoires

Kleur toevoegen aan je interieur is dus ontzettend makkelijk maar alsjeblieft dúrf je muren een kleurtje te geven. Een witte muur veilig maar zo zonde.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over kleur toevoegen aan je interieur met muurverf. Nu ben ik benieuwd: heb jij vooral witte of gekleurde muren in je woning? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis