Wie mij kent weet dat ik niet spiritueel ingesteld ben en zou daarom yoga, en een kaartendek yoga niet helemaal bij mij vinden passen. In dit artikel wil ik je vertellen waarom het juist wel bij mij past, waarom ik dit kaartendek gebruik en aan yoga doe. Want sinds ik een jaar geleden mijn leefstijl volledig heb aangepast naar een gezondere leefstijl ben ik verliefd geworden op de rust die yoga mij geeft. Graag vertel ik je er in dit artikel meer over en deel ik mijn review over het kaartendek yoga is voor iedereen met je. Nieuwsgierig geworden naar het kaartendek yoga? Lees dan snel verder.

Gezondere leefstijl en gestart met yoga

Gezonder leven is voor mij in balans zijn. De balans vinden tussen lekker eten en voldoende bewegen, maar ook mentaal de balans vinden tussen het werk, mijn gezin en iets voor mijzelf doen. Dat klinkt misschien wat saai maar goed voor jezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal, helpt mij goed in mijn vel zitten. Voor mijn gevoel ben ik sinds lange tijd fitter dan ooit zónder daarvoor op dieet te zijn of een strikt trainingsschema voor te volgen. Ik luister steeds meer naar mijn lijf en probeer zoveel mogelijk mijn gevoel te volgen.

Bewegen en sporten is onderdeel geworden van mijn routine, puur omdat ik me er goed bij voel en sporten heerlijk is. Heb ik altijd zin om te trainen? Natuurlijk niet, maar het fijne gevoel daarna is altijd goed. Wanneer ik gestrest ben, of dikke spierpijn heb van een intensieve workout kies ik altijd voor een lesje yoga of maak ik gebruik van het kaartendek yoga is voor iedereen. Waarom? Yoga is goed voor me. Laat me je vertellen waarom.

Waarom is yoga goed voor je?

Yoga wordt binnen de sportwereld in mijn ogen enorm onderschat. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je relatief weinig calorieën verbrand tijdens een yogales. Maar, laten we wel eerlijk zijn, dat zegt natuurlijk niets over de workout zelf. Yoga is ontzettend goed voor je lijf én mindset.

Yoga helpt je namelijk bewust te worden van je lichaam en je houding en zorgt ervoor dat je deze verbeterd en versterkt. Dit komt omdat de bewegingen die je uitvoert goed zijn voor je balans, kracht en je spieren. Het (steeds) langer vasthouden van de verschillende houdingen zorgt ervoor dat je spieren en botten versterken. Daarnaast geeft het je uithoudingsvermogen ook nog een ontzettende boost.

Tot slot werkt yoga ook ontspannend omdat het ook de focus legt op je ademhaling en focus. Daarnaast helpen diverse houdingen ook de pijntjes van eerdere workouts verminderen door onder andere te stretchen. Omdat yoga zo ontzettend ontspannend voor mij werkt en goed is voor mijn lijf heb ik het kaartendek Yoga is voor iedereen van Rayette aangeschaft. Hieronder vertel ik je daar meer over.

Review: kaartendek yoga is voor iedereen

Het kaartendek yoga is voor iedereen is ontzettend mooi vormgegeven en bestaat uit 44 kaarten om je dagelijks te inspireren. De set bestaat uit kaarten die houdingen, een stukje theorie of oefeningen uitlichten. Dit maakt het kaartendek divers en uitdagend. Wil jij elke dag iets meer openstaan voor yoga en ontspanning? Dan is dit kaartendek zeker een aanrader.

Ga met het kaartendek om zoals jij wilt en wat op dat moment goed voelt voor je. Laat je dagelijks inspireren door elke dag een kaart te trekken en deze uit te voeren of neem elke dag de bovenste kaart. Ik kies nu steeds de bovenste kaart, totdat ik ze alle 44 heb gehad, zo leer ik het yoga kaartendek goed kennen. Over een paar dagen heb ik ze allemaal gehad en dan ga ik dagelijks blind een kaart trekken en laat ik me verrassen.

Wist je dat je met het kaartendek yoga is voor iedereen ook zelf je eigen yogales kunt samenstellen door 4 houdingen te pakken, plus één opdrachtkaart en één theoriekaart. Ideaal en erg leuk. Je kan trouwens het kaartendek Yoga is voor iedereen kopen via deze link.

Tot slot..

Je vraagt je misschien af hoe ik bij dit yoga kaartendek gekomen ben. Best leuk om te delen: Rayette heeft diverse yoga lessen opgenomen voor het online workout programma wat ik volg van Marlou Volkerink. Binnenkort zal ik daar nog iets meer over vertellen. Voor nu sluit ik mijn artikel over het kaartendek yoga is voor iedereen af. Ik ben nog wel nieuwsgierig: doe jij aan yoga en wat vind je van deze set kaarten? Laat het me weten bij de reacties hieronder, of Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Disclaimer: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate (partner) linkjes. Indien jij iets koopt via één van deze links ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s maar met deze commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden. Uiteraard link ik alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vindt. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis