Kickboksen wordt steeds populairder, wat je misschien alleen niet verwacht is dat deze sport steeds meer terrein wint onder (sportende) mama’s. Ik snap nu sinds een paar weken waarom: het is geweldig! In dit artikel deel ik 7 redenen met je waarom kickboksen voor mama’s een geweldige sport is. Lees je mee?

Kickboksen voor mama’s: 7 redenen om te starten

Wanneer ik tegen iemand vertel dat ik sinds kort op kickboksen zit krijg ik soms een wat vragende blik. De de meesten vinden het geweldig, de een vindt het niets voor mij en een ander vraagt waarom ik voor zo’n agressieve sport heb gekozen. Het klopt dat kickboksen een wat agressief imago heeft maar het is een hele respectvolle sport. Persoonlijk vind ik het een hele fijne uitlaatklep en is er ontzettend veel respect naar elkaar. Ik ga elke week met plezier.

Als ik eerlijk ben, was ik al een paar jaar nieuwsgierig naar de sport. Toch durfde ik niet zomaar alleen die stap te nemen. Gelukkig wordt kickboksen voor mama’s steeds populairder en krijgt het binnen diverse sportscholen een prominentere plek. Dit zie je bijvoorbeeld aan de speciale trainingen en lessen speciaal voor dames. Een paar weken geleden heb ik samen met een vriendin de stoute (hand)schoenen aangetrokken en zijn we een proefles gestart. Sindsdien zijn we om. Kickboksen voor mama’s? Hier volgen 7 redenen om te starten!

1. Verminderen van stress

Wij mama’s hebben veel aan ons hoofd, althans: dat geldt voor mij. Misschien ben jij wel een uitzondering maar de meeste van ons drinken onze koffie koud, vergeten zelf te eten en hebben zelfs op de wc geen rust. Dikke kans dat jouw stressniveau dus hoog is. Intensief sporten draagt bij aan het verlagen van jouw stressniveau! In een uurtje jezelf dus helemaal in het zweet werken is niet alleen fijn, maar helpt je dus ook om kalm te worden en minder gestrest de dag door te komen.

2. Frustratie eruit laten

Soms zijn er van die momenten dat je er even niet meer tegen kunt, kleine dingen zijn dan snel te veel en met een slecht humeur als gevolg. Hoe lekker is het dan om al je frustraties even eruit te laten tijdens een uurtje kickboksen voor mama’s? Ik kan je vertellen: het is heerlijk. Het gaat hierbij niet om de agressiviteit maar puur gewoon even helemaal los gaan op een bokszak zonder daar iemand kwaad of pijn mee te doen. Daarnaast is een bokstraining erg afwisselend en wordt er ook veel aandacht besteed aan het trainen van specifieke spiergroepen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de buikspieren.

3. Er even tussenuit

Een van de beste redenen om te gaan kickboksen als moeder, is zodat je een perfecte reden hebt om even het huis uit te gaan. Wij mama’s zijn over het algemeen veel thuis en de tijd voor onszelf is schaars. Door te gaan kickboksen heb je een vast moment per week om de deur uit te gaan. Vind je het net als ik een beetje spannend om alleen te gaan? Zoek dan een vriend(in) die gezellig met je mee gaat.

4. Sterker in je schoenen staan

Natuurlijk zijn er meer sporten waarbij je jouw frustratie kunt laten gaan en waarbij je even van huis bent maar er zijn maar weinig sporten die je sterker in je schoenen laten staan. Kickboksen is een van de sporten die goed is voor je zelfvertrouwen. Waarom? Bij zelfvertrouwen draait het om je eigen kracht en het voelen van je eigenwaarde. Tijdens het kickboksen wordt er aan je houding én je kracht gewerkt. Door te ontdekken waartoe je lichaam in staat is en je jouw grenzen (beter) leert kennen word je mentaal sterker en sta je dus ook sterker in je schoenen.

5. Je leert nieuwe mensen kennen

Hoewel dit natuurlijk niet je grootste doel is maak je in een kleinschalige sportschool sneller een praatje met een medesporter. Zeker omdat er tijdens de deelnemers ontzettend veel respect is naar elkaar. Natuurlijk hoef je geen dikke vrienden te worden en samen een kop koffie te gaan drinken maar ik denk dat het wel fijn is om af en toe eens een praatje te maken, zeker wanneer je als mama veel alleen thuis bent ben de kinderen. Soms snakken we allemaal eens naar een volwassen gesprek en begrip.

6. Kickboksen is nooit saai

Bij dames kickboksen ligt over het algemeen niet alleen de nadruk op het boksen zelf maar is zowel cardio als krachttraining ook een significant onderdeel. Hierdoor is het een veelzijdig sport waarbij de mogelijkheden in een training eindeloos zijn. Kickboksen voor mama’s is dus nooit saai! Natuurlijk kan de ene les intensiever zijn dan de andere, maar dat vind ik persoonlijk niet erg.

7. Goed voor je hele lichaam en dáág kipfilets

Wist je dat je bij kickboksen je hele lichaam gebruikt? Geloof me, na de proefles had ik spierpijn op plekken waar ik dat nog nooit eerder gevoeld had. Vooral mijn armspieren hadden het de dagen erna nog zwaar. Bijkomend voordeel hiervan is wel dat mijn bovenarmen steeds minder actief mee-zwaaien wanneer ik een bekende begroet. Meer hoef ik niet te zeggen toch? Precies!

Wat heb je nodig

Ben je nu net als ik enthousiast geworden over kickboksen voor mama’s? Dan lees je hieronder wat je nodig hebt om te gaan sporten:

Wanneer je op de linkjes hierboven klikt zie je precies de materialen die ik heb aangeschaft, mocht je nieuwsgierig zijn. Je hebt dus niet veel nodig en overigens kun je vaak ook kickbokshandschoenen en beschermers lenen bij de sportschool waar je lid bent of een proefles doet. Het is dus niet nodig om alles direct aan te schaffen.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over kickboksen voor mama’s. Hopelijk hebben mijn 7 redenen om te starten met kickboksen je geïnspireerd om ook eens aan een proefles deel te nemen. Nu ben ik benieuwd, doe jij aan kickboksen of aan een andere sport? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Disclaimer: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate (partner) linkjes. Indien jij iets koopt via één van deze links ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s maar met deze commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden. Uiteraard link ik alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vindt. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis