Gaan fietsen als moeder, dat kan best lastig zijn. In dit artikel deel ik graag een aantal tips met je hoe je dit kunt organiseren. Zoals je weet heb ik al een aantal jaar een racefiets en een mountainbike. Waarom ik ben gaan fietsen kun je in een ander artikel lezen maar ik hoop je met dit artikel te inspireren om te gaan fietsen als moeder. Op wat voor type fiets dat dan ook is. Nieuwsgierig geworden naar gaan fietsen als moeder? Lees dan snel verder.

Hoe organiseer je fietsen als moeder?

Ben jij een moeder die van fietsen houdt maar moeite heeft om er tijd voor te vinden op een drukke dag? Of u nu een ervaren fietser bent of een beginner, het kan gemakkelijk zijn om je overweldigd te voelen wanneer je probeert je fietsrit in te passen in je drukke agenda.

Daarom is het belangrijk om te leren hoe je alles kunt organiseren en hiermee op schema kunt blijven met je fietstraining! Om het je gemakkelijker te maken (wij moeders willen ons leven altijd vereenvoudigen!), bevat deze blog enkele eenvoudige tips en trucs om fietsen als moeder te organiseren, zodat jij het meeste uit elke rit kunt halen!

Pak er dus een lekkere kop koffie bij en lees verder. Laten we onderzoeken hoe wij moeders kunnen zorgen voor succes door ervoor te zorgen dat ze proactief blijven als het gaat om fietsen als moeder én onze fitnessdoelen!

Tips om tijd te besparen om te gaan fietsen als moeder

Als moeder kan het best lastig zijn om tijd te vinden om te gaan fietsen. Maar gelukkig zijn er tips en trucs die jou kunnen helpen om het meeste uit jouw tijd op twee wielen te halen!

Ten eerste, probeer buiten de spits om te gaan fietsen. Dit betekent niet alleen de spits vermijden maar ook dat je gaat rijden op tijden dat het minder druk is. Dit maakt je rit niet alleen aangenamer, maar ook veiliger.

Ten tweede, profiteer van de weekenden en feestdagen. Probeer te rijden als je kinderen bij papa thuis zijn of naar oma en opa zijn. Zo heb je meer tijd om van je fietsrit te genieten zonder je zorgen te maken over de kinderopvang en of je op tijd thuis bent.

Tenslotte, wees niet bang om hulp te vragen. Als je iemand nodig hebt om een uurtje op de kinderen te passen zodat je er even op uit kan, vraag dan een vriend, familielid of goede buur. De meeste mensen zijn blij om te helpen en het maakt het makkelijker voor jou om te gaan fietsen als moeder. En als je geen alternatief hebt, kun je altijd kun je altijd thuis trainen.

De juiste fiets kiezen is heel belangrijk

Als moeder is de keuze van de juiste fiets uiterst belangrijk. Met een fiets kun je je gemakkelijk verplaatsen, maar ook meer genieten van je vrije tijd. De juiste fiets biedt een goed evenwicht tussen comfort en prestaties, zodat je langere afstanden kunt afleggen zonder ongemakkelijk of oververmoeid te voelen.

Een tweedehands fiets kopen op https://buycycle.com/nl kan een kosteneffectieve keuze zijn als je weet wat je bij je aankoop kunt verwachten. Controleer eerst het frame op tekenen van roest en of schade. Controleer ook de remmen en zorg ervoor dat ze goed werken voordat u een proefrit maakt. Let ook op het materiaal van het frame van de fiets – aluminium frames zijn over het algemeen lichter dan stalen frames, maar misschien minder sterk.

Houd ook rekening met factoren zoals het ophangingssystemen, de aandrijfsystemen en het bandenprofielen die het algehele rijcomfort kunnen beïnvloeden. Uiteindelijk hangt de keuze van de juiste fiets af van jouw behoeften en natuurlijk het budget. Je hebt zeker niet dezelfde eisen als een professional die meedoet aan de wereldbeker veldrijden maar je wilt wel comfortabel op de fiets zitten. Je kunt het beste online zoeken naar het model dat het beste bij jou past.

Tot slot..

Tot slot wil ik je nog meegeven dat als je online fietsen koopt, lees dan zeker recensies van andere klanten om een idee te krijgen van de betrouwbaarheid en bruikbaarheid van het product én de verkopende partij. Vergeet tenslotte de veiligheid niet! Zorg ervoor dat je fiets goed past en van alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen heeft om je veilig op de weg te houden.

Nu ben ik benieuwd, heb ik je met dit artikel geïnspireerd om ook te gaan fietsen als moeder? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis