De lente is in zicht, tijd om naar buiten te gaan! In dit artikel deel ik graag een paar makkelijke tips met je hoe je nog meer kunt genieten van deze mooie tijd buiten. Nieuwsgierig geworden en is het voor jou en je gezin ook tijd om naar buiten te gaan? Lees dan snel verder.

Tijd om naar buiten te gaan, de lente is in zicht!

Langzaam aan wordt het steeds iets warmer buiten en begint de natuur zich weer klaar te maken om te bloeien en te groeien. Een ideaal moment om als kersvers gezin weer wat meer tijd buiten de deur door te brengen. Ga lekker wandelen, zie nieuw leven ontstaan en geniet van elkaar en de natuur die om je heen verandert.

Een goede voorbereiding

Hoewel de lente eraan komt, staat het weer in Nederland bekend om zijn wisselvalligheid. Het is daarom zeer belangrijk om het wandelen goed voor te bereiden. De allereerste stap is om ervoor te zorgen dat je baby warm en droog blijft tijdens de wandeling. Investeer daarom in warme en waterdichte kleding, zoals een regenpak en handschoenen.

Let er ook op dat de kleding goed past en niet te strak is, zodat je baby voldoende bewegingsvrijheid heeft. Wat ik persoonlijk handig vind is om met laagjes te werken. Op die manier kun je makkelijker inspelen op het weer, zeker wanneer plots de zon doorbreekt.

Een comfortabele kinderwagen

Tijd om naar buiten te gaan, dat klinkt gemakkelijk maar doe je als jong gezin niet zomaar. Naast een goede voorbereiding neem je ook veel spullen mee voor je kleintje. Wat precies leg ik je zo uit maar een goede kinderwagen is van essentieel belang! Op die manier hoef jij jouw kleintje en alle items niet constant dragen en genieten jullie langer van de mooie tijd buiten.

Zorg er verder voor dat je een kinderwagen kiest die geschikt is om lange wandelingen mee te maken, zoals de Joolz aer. De Joolz Aer is een lichtgewicht kinderwagen die gemakkelijk naar buiten te dragen is. Zo kan ook slecht een ouder met je baby gaan wandelen. Verder heeft de Joolz Aer grote wielen, een comfortabele zitting met zachte stof en een groot uv-beschermend dak. Deze elementen zorgen ervoor dat je in alle weersomstandigheden goed kunt wandelen met je baby en dat je zelf ook comfort ervaart, omdat de wagen gemakkelijk te duwen is. Ideaal dus.

Tijdsplanning

Houd rekening met de slaap- en voedingsschema’s van je baby wanneer je plannen maakt voor buitenwandelingen. Probeer wandelingen te plannen op momenten waarop je baby normaal gesproken wakker en alert is. Zo kunnen jullie samen optimaal genieten van het wandelen. Weet je dat jouw kindje altijd goed slaapt tijdens het wandelen? Probeer de wandeling dan juist in te plannen rondom de slaapjes. Als je thuis bent, kun je je kleintje dan in de wagen laten doorslapen.

Mijn kinderen sliepen gelukkig altijd heerlijk in onze kinderwagen waardoor we ze altijd overal mee naar toe konden nemen. Tijd om naar buiten te gaan was in dat opzicht echt gemakkelijk door onze goede kinderwagen.

Wees goed voorbereid

Als ouder moet je altijd voorbereid zijn op ieder mogelijk scenario, ook als je gaat wandelen. Neem daarom voor de zekerheid wat extra kleding, extra dekens en speelgoed mee voor je baby. Ook kan het handig zijn om voor jezelf in een zwangerschapsjas te investeren. Deze is niet alleen handig tijdens je zwangerschap, maar de extra ruime jas bied je ook de mogelijkheid om je kindje te dragen onder je jas. Mocht het nodig zijn, heb je door je zwangerschapsjas alle ruimte om comfortabel te dragen en heb je zelf ook nog voldoende bewegingsruimte.

Mijn tips is dan ook, investeer in een goede draagdoek en neem ook altijd je draagdoek mee tijdens je wandeling. Soms is dicht bij mama nou eenmaal het fijnste. Zelfs als er genoeg te zien valt in de omgeving. Tijd om naar buiten te gaan dus met je gezin!

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel: tijd om naar buiten te gaan nu de lente in zicht is. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips. Heb jij nog een ‘tijd om naar buiten te gaan tip’? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis