Sport essentials, items die onmisbaar zijn tijdens mijn workouts. Regelmatig krijg ik de vraag wat mijn meest favoriete sportitems zijn, tijd om deze eens in een artikel met jou te delen. Een aantal kun je bij elke sport gebruiken, anderen zijn specifiek voor krachttraining of hardlopen. Nieuwsgierig geworden naar mijn top 5 sport essentials? Lees dan snel verder.

5x mijn sport essentials

Zoals je weet doe ik aan hardlopen, fietsen (zowel MBT als wielrennen), kickboksen, HIIT, yoga en nog veel meer. Het was dus best lastig om mijn top 5 sport essentials samen te stellen want ik ben natuurlijk fan van alle items die ik heb. Het is me toch gelukt!

Hieronder volgen mijn top 5 sport essentials inclusief handige linkjes naar meer informatie en een verkooppagina. Indien je iets koopt via een van deze verkooppagina linkjes ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s en jouw gegevens blijven beschermt. Door middel van deze kleine commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden.

Garmin Venu 2s

Welke sport ik ook doe, ik track al mijn workouts met mijn sporthorloge. Op die manier houd ik niet alleen de tijd bij maar krijg ik ook inzicht in hoe effectief mijn sportactiviteit is geweest. Voordat ik aan een training begin start ik altijd als eerste mijn horloge, om die reden mag hij dan ook zeker niet in mijn lijstje met sport essentials ontbreken.

Ik heb de Garmin Venu 2S, een prachtig stijlvol horloge speciaal voor dames met een kleine pols. Ik koos juist voor dit horloge omdat dit toen het enige horloge was waarmee je ook de HIIT training kunt registreren én maken. Ik draag hem dag en nacht, hierdoor geeft het horloge veel informatie over je gezondheid en slaap. Ik zou niet meer zonder willen. Nog opzoek naar een sporthorloge? Kies altijd een sporthorloge dat bij jou past.

Crossfit handschoenen

Wie weleens een sport met een gewichtje, dumbel – halter of kettlebell, weet dat blaren snel op de loer liggen. Niets zo vervelend als dat, het is namelijk niet alleen pijnlijk maar neemt ook nog eens het plezier uit je (volgende) workout. Althans bij mij. Daarom vind ik het fijn om gebruik te maken van goede handschoenen tijdens mijn krachttrainingen en HIIT workouts.

Nu heb ik veel verschillende handschoenen geprobeerd maar het blijkt best lastig te zijn om met mijn kleine handjes, dunne polsen én lange vingers goed passende exemplaren te vinden. Gelukkig is dat na lang zoeken gelukt: mijn favoriete handschoenen voor mijn workouts zijn de premium crossfit gloves van Bracefox™ in maat M. Waarom?

✓ géén eelt, blaren en pijn
✓ 100% microfiber
✓ maat van de polsen is verstelbaar
✓ een perfecte grip tijdens het sporten
✓ geschikt voor zowel dames als heren
✓ wasbaar op 40 graden

Ik moet eerlijk bekennen dat het in het begin wel even wennen was maar na een paar keer gebruiken gaan ze zich helemaal naar je handen vormen. Ideaal. Wat ik fijn vind is dat de gloves geen vingers hebben waardoor de handschoen ook past, blijft ademen zonder grip te verliezen. In de zomer ga ik nog uitproberen of de handschoenen ook fijn zijn tijdens het fietsen.

5x mijn sport essentials overview foto mamazetkoers

5x mijn sport essentials

Flipbelt

Of ik nu ga hardlopen, wandelen, fietsen of richting de boksschool: graag heb ik mijn telefoon bij de hand. Persoonlijk vind ik sporten met een tasje niet zo heel prettig, met lange wandeltochten daargelaten. Daarom vind ik de flipbelt een uitkomst. Je hebt verschillende soorten en maten, ik draag de maat small.

De naam flipbelt is overigens heel logisch, je doet hem om je middel en je kunt je sleutels vastmaken aan een haakje en je telefoon door een van de openingen steken. Vervolgens draai je de band binnenste buiten. Je flipt hem als het waren om. Je spullen blijven goed op zijn plek, verschuiven niet en het mooie is: je hebt niet eens door dat je hem draagt. Ideaal dus en daarom mocht de flipbelt niet ontbreken in mijn top 5 sport essentials.

Compressie sokken

In het begin viel het hardlopen me zwaar, pijnlijke schenen en kuiten waren de oorzaak. Sinds ik gebruik maak van de compressie sokken van Bracefox™ loop ik pijnvrij! Dat geldt zowel voor een rondje van een paar kilometer maar ook voor de trailrun van 12,5 kilometer die ik met oudjaar liep. Over de evenementen die ik loop zal ik binnenkort eens meer delen.

Deze compressie sokken speciaal voor het hardlopen had ik voorheen alleen in het zwart maar ik heb nu een paar roze bijgekocht. Lekker vrolijk kleurtje voor de zomer. Je vraagt je misschien af waarom de compressie sokken van dit specifiek merk in mijn top 5 sport essentials staat? Dat komt omdat ik meerdere andere merken heb geprobeerd maar ik de kwaliteit altijd tegen vond vallen. Geen enkel merk heeft zo’n goede kwaliteit als Bracefox™. Daarnaast kun je ze ook gewoon dragen tijdens krachttrainingen en HIIT workouts.

Waterfles van 1 liter

Wie mij volgt op Instagram ziet regelmatig mijn waterfles van één liter voorbij komen. Ik gebruik hem dagelijks om voldoende water te drinken, om die reden mag hij daarom niet ontbreken in mijn top 5 sport essentials! Er zijn diverse varianten verkrijgbaar met verschillende teksten en in verschillende kleuren. Mijn fles is fluor groen met oranje en heeft er in het Engels motiverende teksten op staan om voldoende te blijven drinken gedurende de hele dag.

Het fijne aan mijn fles is dat er ook tijdsmarkeringen op staan. Dit helpt me om door de dag heen voldoende te drinken. Ben je nog opzoek naar een handige waterfles? Check dan zeker de mijne even via het roze linkje in deze alinea.

Tot slot..

Ik twijfelde nog even of ik mijn oortjes nog moest melden in mijn top 5 sport essentials maar toch besloten dat mijn Samsung Galaxy Buds+ op de zesde plaats staan. Misschien dat ik er in de toekomst nog een los artikel over schrijf. Dit was hem dan, mijn artikel met mijn top 5 sport essentials. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Heb jij een favoriet sportitem? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Disclaimer: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate (partner) linkjes. Indien jij iets koopt via één van deze links ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s maar met deze commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden. Uiteraard link ik alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vindt. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis