Is krachttraining voor moeders? In dit artikel hoop ik je te kunnen overtuigen van wel, want geloof me: je wordt echt niet zomaar een enorme gebulkte dame. Krachttraining kan je veel brengen en past binnen een gezonde leefstijl. Wist je dat twee keer per week krachttraining wordt aanbevolen? Naast 10.000 stappen per dag en drie keer in de week cardio? In dit artikel lees je waarom krachttraining voor moeders een goed idee is. Nieuwsgierig geworden naar krachttraining voor moeders? Lees dan snel verder.

Krachttraining voor moeders

Krachttraining is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, en dat geldt zeker voor moeders. Naast het helpen bij het behouden of verbeteren van de fysieke conditie, kan krachttraining bijdragen aan het verminderen van stress, het verhogen van de energie en het verbeteren van de stemming. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen als het gaat om krachttraining voor moeders.

Word ik groter door krachttraining?

Veel moeders zijn bezorgd dat krachttraining hen groter of bulkier zal maken. Dit is echter een misvatting; krachttraining helpt bij het verbranden van vet en het versterken van spieren, wat leidt tot een strakker en fitter uiterlijk.

Je zult dus echt niet groter of bulkier worden binnen korte tijd. Dit gebeurt alleen wanneer je hier specifiek voor traint en eet. Je zult dan namelijk een calorie overschot moeten hebben en meerdere dagen per week moeten trainen. Is dit wel jouw doel dan kan je natuurlijk altijd wat onderzoek doen naar bodybuilding voor vrouwen.

Beginnen met krachttraining

Er zijn veel manieren waarop moeders krachttraining kunnen opnemen in hun dagelijkse
routine. Hier zijn enkele tips om te beginnen:

 1. Begin met basisoefeningen
  Oefeningen zoals squats, push-ups, pull-ups en deadlifts zijn geweldige manieren om de grootste spieren in het lichaam te trainen. Door deze oefeningen te leren uitvoeren met goede techniek, kan je jezelf voorbereiden op progressie in de toekomst.
 2. Gebruik gewichten
  Gewichten kunnen worden gebruikt om de intensiteit van oefeningen te verhogen en spieren te versterken. Probeer te beginnen met lichte gewichten en werk je op naar meer herhalingen en op den duur zwaardere gewichten.
 3. Varieer je oefeningen
  Door het doen van verschillende oefeningen, kan je de groei van spieren stimuleren en verveling voorkomen. Probeer per spiergroep twee verschillende oefeningen te kiezen voor het maximaliseren van de spiergroei.
 4. Maak gebruik van lichaamsgewicht oefeningen
  Oefeningen zoals push-ups, pull-ups, dips en chin-ups zijn geweldige manieren om spieren te versterken zonder gewichten. Omdat je traint zonder het gewicht te verhogen hoef je ook niet bang te zijn dat je te veel groeit. Je gaat juist strakker in je vel zitten en aanzienlijk fitter worden dankzij deze oefeningen.
 5. Plan je trainingen
  Het is belangrijk om een routine te hebben en te plannen wanneer je gaat trainen. Dit kan helpen om te zorgen dat je de tijd hebt en gemotiveerd bent om te trainen. Je kunt bijvoorbeeld drie dagen per week trainen. Op de maandag, woensdag en vrijdag. De dagen er tussen zijn dan “rustdagen” waarin je spieren de tijd en rust hebben om te helen.
 6. Zoek professionele hulp
  Het is altijd aan te raden om professioneel advies te vragen voordat je begint met krachttraining. Een personal trainer kan je helpen bij het opstellen van een trainingsprogramma dat is afgestemd op jouw specifieke doelen en behoeften.

Krachttraining voor moeders is een geweldige manier jezelf te versterken en je fysieke en mentale welzijn te verbeteren. Door te beginnen met basisoefeningen, lichaamsgewicht oefeningen te gebruiken en trainingen te plannen kan je een effectief en veilig trainingsprogramma creëren waardoor je snel beter in je vel zult gaan zitten.

Krachttraining voor moeders squat mamazetkoers

Krachttraining voor moeders

Verminder gezondheidsproblemen

Bovendien kan krachttraining ook helpen bij het verminderen van het risico op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals osteoporose en diabetes. Ook kan het bijdragen aan het verbeteren van de stofwisseling, waardoor het makkelijker wordt om gewicht te verliezen of te behouden. Spiergroei in het gebied rondom je nek kan ook hoofdpijn verminderen.

Wist je dat je krachttraining ook vanuit huis kunt doen? Je leest er alles over in dit artikel.

Rustig beginnen en opbouwen

Voor moeders die net beginnen met krachttraining, kan het raadzaam zijn om te beginnen met een laag intensiteit en dan geleidelijk de intensiteit op te voeren. Dit kan helpen bij het voorkomen van blessures en het opbouwen van uithoudingsvermogen.

Gun jezelf voldoende rust

Het is ook belangrijk om voldoende rust te nemen tussen trainingen, zodat de spieren de tijd hebben om te herstellen en te groeien. Bovendien, een gezonde voeding is ook een belangrijk onderdeel van een effectief trainingsprogramma, omdat het helpt bij het verstrekken van de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en herstel van spieren.

Tot slot..

Krachttraining voor moeders is een fantastische manier voor moeders om zichzelf te versterken, hun
fysieke en mentale welzijn te verbeteren en zichzelf in vorm te houden. Door te beginnen met basisoefeningen, variatie aan te brengen in de oefeningen, gebruik te maken van lichaamsgewicht oefeningen en je trainingen te plannen kan je een veilig en effectief trainingsprogramma creëren.

Nu ben ik benieuwd, ben jij al bekend met krachttraining voor moeders? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis