Ik ben er al meerdere keren voor gaan zitten, maar het kwam nog niet helemaal van de grond en steeds kwam er wel iets tussendoor. De vraag naar een update was groot: resultaten intermittent fasting. Deze week is het dan eindelijk zover. In deze persoonlijke update vertel ik hoe het gaat, en eerlijk? Ik zit even in een dipje, soms is het moederschap gewoon even zwaar. Niet klagerig bedoeld, maar ik vind het belangrijk om hier wel eerlijk over te zijn. Daarnaast, zoals beloofd, mijn resultaten met intermittent fasting na ruim vier maanden. Houd ik het nog steeds vol en loop ik tegen zaken aan? Je leest het allemaal in dit artikel. Lees je mee?

Check ook mijn intermittent fasting tips voor beginners en gevorderden!

Een dipje dus..

Tijdens een gezellig etentje afgelopen weekend verwoorde iemand het mooi: ”er is niemand die je zo boos kunnen maken als je eigen kinderen”. Die boosheid komt niet voort uit slapeloze nachten, niet doordat je kinderen op dat moment iets doen wat niet mag maar komt voort uit je eigen machteloosheid in een bepaalde situatie. Nu is het natuurlijk wel zo dat wanneer je te weinig slaapt, je ook minder kunt hebben maar de oorzaak is puur het feit dat je (even) geen grip op de situatie hebt.

Waar ik veel moeite mee heb is huilen. Dan heb ik het natuurlijk niet over kindjes die vallen en even getroost moeten worden maar het echt ‘door merg en been huilen’. Heb je hier geen voorstelling bij? Ik hoop dat dit zo blijft. De reden waarom ik al dat huilen slecht kan hebben stamt uit de babytijd van Luke. Het duurde even voordat we erachter kwamen dat hij glutensensitief is. Een baby van zeven maanden die enorm veel pijn heeft, kan zich alleen uiten door te huilen. De onmacht die ik toen voelde bij elke huilbui (al komt krijsen meer in de buurt) voel ik direct weer zodra Luke ontroostbaar huilt.

Wanneer dit het geval is merk ik direct aan mezelf dat ik dan uit mijn doen ben. De afgelopen weken werd Luke een aantal keer wakker nachts. Misschien zijn het zijn laatste kiezen die doorkomen, is hij verkouden of droomt hij eng. Een enkele keer was hij ervan overtuigd dat de dag gewoon begonnen was, hij kon niet accepteren dat dit niet het geval was. De combinatie van een huilend kind met korte/gebroken nachten maakt dat deze mama een even een dipje heeft gehad. Achteraf viel het allemaal wel mee, maar dat is altijd makkelijk praten. Ik vind het vervelend dat ik op zulke momenten minder kan hebben van mijn kinderen. Gelukkig is Jeffrey hierin realistisch en geeft hij tips hoe ik dingen wat makkelijker kan maken voor mezelf, want eerlijk is eerlijk: ik kan het mezelf soms erg moeilijk maken. Is dit trouwens herkenbaar?

Ik ben, net als de mensen om mij heen, ook maar mens. Het lukt steeds beter om de dingen te accepteren zoals ze zijn. Luke zit nu in een fase waarin hij ontzettend goed weet wat hij wil maar dit nog niet kan vertellen. Wij begrijpen niet wat hij wil of wat de bedoeling is, dat zorgt voor frustraties. Ize had dit op die leeftijd ook, net als elk ander kind denk ik. De tijd dat Luke het wel kan vertellen komt vanzelf en dan wordt het makkelijker. Voor nu? Het is een fase, het is een fase, het is een: je snapt het wel 😉 .

Resultaten intermittent fasting

Voor sommige misschien een rare overgang van, ‘een dipje’ naar ‘resultaten intermittent fasting’, maar een verband is er wel degelijk. Intermittent fasting is een levenswijze die voorschrijft wanneer je eet, een ritme. Dat ritme kan flink verstoort raken wanneer de dag veel eerder begint dan de bedoeling is of wanneer je kampt met slaaptekort. De energiebalans is dan verstoort, je lichaam wil het te kort aan energie aanvullen. Het liefste door te slapen, wanneer dit niet mogelijk is geeft het lichaam een hongersignaal af. Eten levert namelijk energie aan het lichaam. Helaas hebben we in alle gevallen deze extra voedingsstoffen niet nodig waardoor je niet afvalt en in het ergste geval zelf aankomt. Dit is precies mijn grootste valkuil: eten wanneer ik moe ben of even niet lekker in mijn vel zit.

In mijn laatste artikel over intermittent fasting woog ik 67,5 kg. Dat weeg ik nu nog steeds, de laatste 2,5 kg ben ik nog niet kwijt. Hier ben ik overigens niet ontevreden mee, want het niet afvallen heb ik zelf in hand gehad. In de zomervakantie en in de nazomer heb ik me enorm laten gaan, ik houd nou eenmaal van eten! Wanneer ik moe ben merk ik dat ik sneller naar eten pak dan anders, hier heb ik de laatste weken ook gewoon aan toegegeven.

Doordat ik in al die weken niet aangekomen ben, maar juist op gewicht ben gebleven, ben ik nog meer overtuigd geraakt van de kracht van intermittent fasting. Bij diëten kom je direct weer aan en krijg je het zogenaamde jojo-effect. Door het vasten kan mijn lichaam bepaalde schommelingen beter opvangen. De riem heb ik ondertussen wel strakker aangetrokken hoor, die laatste 2,5 kg wil ik nog steeds graag kwijt. De tip die ik je mee wil geven is kijk goed naar je eetpatroon en wat zijn jouw zwakke momenten? Probeer dan sterk te zijn maar weet ook dat je met intermittent fasting ook echt wat kunt hebben. Je harde werk gaat niet zomaar verloren. Ik ben nog steeds content met deze levenswijze en voel me er goed bij.

Tot slot..

Tot zover de persoonlijke update van deze maand. Voor iemand die altijd vrolijk in het leven staat, heb ook ik weleens een dipje. Misschien zie je dat niet aan de buitenkant of merk je dat niet op het werk of op het schoolplein: maar iedereen heeft betere en minder goede dagen, zo ook ik. Ik vind dat iedereen hier meer openheid in mag geven. Heel eerlijk? Ik kan soms wel eens onzeker worden van de ‘perfect’ uitziende plaatjes om me heen. Gelukkig weet ik dat dat niet zo is, maar toch. Is dit herkenbaar? Laat het me weten via reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Doe jij aan intermittent fasting of wil je hieraan beginnen en heb je vragen? Mail je vraag dan naar francis@mamazetkoers.nl of stel je vraag bij de reacties hieronder. Ik bundel deze in een Q&A.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share