Nog minder dan zes weken en dan krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Erg leuk en spannend allemaal, alleen komt er iets meer bij kijken dan normaal. Waarom? We verhuizen niet alleen naar een andere woning, maar mijn onderneming verhuist natuurlijk met ons mee. Zoals jullie weten staat mamazetkoers inschreven bij de kamer van koophandel. Met een verhuisbericht alleen ben ik er nog niet, dus: wat betekent verhuizen voor mijn onderneming? In dit artikel vertel ik je daar alles over en deel ik handige tips. Wie weet komen ze nog eens van pas. Lees je mee?

Adreswijziging doorgeven

Wie verhuist moet zijn nieuwe adres doorgeven, dat geldt niet alleen voor privézaken maar ook voor mijn onderneming. Ik moet mijn adres bij allerlei partijen aanpassen, denk daarbij aan:

  • Kamer van Koophandel (KvK). Mijn onderneming staat ingeschreven bij de KvK. Wanneer het adres van je onderneming verandert moet je een adreswijziging doorgeven. Is het adres van je onderneming gelijk aan je woonadres? Denk er dan aan dat je eerst de wijziging bij de gemeente doorgeeft voordat je dit bij de KvK doet. Zo voorkom je dat je bewijslast van huisvesting moet aanleveren. De belastingdienst krijgt je nieuwe adres trouwens automatisch door.
  • Mijn standaard facturen moeten voorzien worden van mijn nieuwe adres.
  • Als blogger/Instagrammer sta ik ingeschreven bij verschillende ‘Influencer platformen’. Het is erg belangrijk dat hier de juiste gegevens staan.
  • Dat geldt tevens ook voor mijn inschrijvingen bij verschillende media- en PR-bureaus. Het zou erg jammer zijn als persinformatie en pakketjes bij het verkeerde adres bezorgd worden.

Er zijn ook bedrijven waar ik een structurele samenwerking mee heb, het is raadzaam om je contactpersoon van je verhuizing persoonlijk op de hoogte te brengen. Als laatste: vergeet ook je bank, je webhosting en internetprovider niet!

Nieuwe visitekaartjes & mediakit

Hieronder zie je mijn nieuwe visitekaartje. Uiteraard kan ik die met mijn oude adres niet meer gebruiken. Naast de adreswijziging heb ik ook meteen een paar andere wijzigingen doorgevoerd. Niet dat mijn vorige kaartjes niet goed waren, integendeel zelfs maar achteraf bleek de achterkant niet beschrijfbaar. Dit vind ik persoonlijk wel handig en heb deze aanpassing dan ook meteen meegenomen. Mijn logo’s heb ik ook iets kleiner geplaatst zodat het geheel wat rustiger is.

wat betekent verhuizen voor mijn onderneming mamazetkoers 21

De grootste verandering is toch wel dat ik mijn telefoonnummer heb verwijderd. Naast mijn drukke leven als mama en mijn blog werk ik ook nog 32 uur voor een baas. Hierdoor kan ik mijn ‘mamazetkoerstelefoontjes’ niet beantwoorden en krijgt iedereen vaak mijn voicemail. Dit vind ik niet professioneel. Uiteraard deel ik mijn telefoonnummer nog wel met (potentiële) opdrachtgevers, alleen vermeld ik dan wel wanneer ik het beste bereikbaar ben. Op deze manier houd ik mijn eigen bedrijf gescheiden van mijn baan. Alleen maar voordelen dus! Als laatste heb ik mijn mediakit een update gegeven. Voor wie niet weet wat een mediakit is: het is een pagina met informatie over mij en mijn bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tarieven, website statistieken maar ook informatie over wie ik ben en wat mijn diensten zijn.

Wat betekent verhuizen voor mijn onderneming?

Naast het feit dat het enorm veel werk is om overal je nieuwe adres door te geven is het ook belangrijk dat je ook bekijkt of je nog aanpassingen moet doen aan je huisstijl. Denk hierbij aan briefpapier, maar misschien staat er ook wel een huisnummer op je gevelbord of staat je adres op ander drukwerk. Tenzij je huisnummer hetzelfde blijft, dat zou trouwens wel bijzonder zijn. Op dit moment hebben we een super gave tekst op onze voordeur. Omdat dit een folie is kunnen we deze niet meeverhuizen. Omdat er geen glas in onze nieuwe voordeur zit is het ook niet mogelijk om een nieuwe folie te laten maken. Balen! Want we willen onze familienaam en tekst wel weer bij de voordeur plaatsen. Gewoon omdat hij zo ontzettend gaaf én origineel is.

wat betekent verhuizen voor mijn onderneming mamazetkoers -1

Zoals je op bovenstaande foto ziet is dat gelukt! Ik heb de tekst, inclusief ons nieuwe huisnummer, op dibond laten bedrukken. Dit materiaal is geschikt voor binnen en buiten en krijgt straks een mooi plekje naast onze voordeur. Met een bijgeleverd ophangsysteem kun je hem overal bevestigen. Op mijn Instagram kanaal kun je trouwens bij de hoogtepunten (unboxing) dit product bekijken in een video. Ik kan niet wachten om dit product naast de voordeur te hangen!

Tot slot..

Al met al vind ik het wel meevallen, mijn onderneming verhuizen. Het is wel wat werk maar het zijn dingen die je gemakkelijk kunt doen. Mocht je er nu niet 100% zeker van zijn dat alles goed gaat kun je ook een verhuisservice overwegen bij PostNL. Nu verhuis ik geen grote onderneming en is mijn bedrijf ingeschreven op mijn woonadres waardoor de impact meevalt. Heb jij jouw bedrijf al eens verhuisd? Hoe ging dat? Laat het me weten via reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Ik ben trouwens ook erg benieuwd wat je van ons nieuwe gevelbord vindt!

Liefs Francis

#mamazetkoersAD in samenwerking met Drukwerknodig.nl

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share