Het huishouden, iets wat er in mijn ogen bij hoort maar niet mijn favoriete bezigheid is. Van jou wel? Ik ben overigens wél dol op opruimen, ik doe het eigenlijk de hele dag door. Troep, ik kan er niet goed tegen. Wist je trouwens dat ik het huis niet uit kan wanneer het nog een grote zooi in huis is? In dit artikel beantwoord ik 18 vragen over mijn huishoudskills en deel ik mijn ultieme schoonmaaktip! Een uniek kijkje in mijn huishouden, lees je mee? Heb je nog schoonmaaktips voor mij? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Mijn huishoudskills!

Ben je er klaar voor? Hier komen de 18 vragen waarin je meer te weten komt over mijn huishoudskills! Verwacht er niet te veel van hè 😉 .

1. Droger of waslijn?
Op zolder staat de wasmachine en droger, daarnaast heb ik ook ongeveer 15 meter aan waslijn en een klein wasrek. Ik heb geen voorkeur voor de waslijn of droger, ik gebruik beide. Al probeer ik de droger in de zomer wel zo min mogelijk te gebruiken, de was droogt dan ook snel aan de lijn. In de winter is dat anders en dan gaat het beddengoed, de handdoeken en sokken gewoon de droger in!

2. Sorteren of alles bij elkaar?
Ik ”mik” bijna alles bij elkaar, lekker makkelijk. Bijna, dus niet alles. Zo maak ik onderscheid tussen witte en bonte was. Donkere kleding was ik met de bonte was mee. Naast witte en bonte was draaien we ook nog de handdoeken/beddengoed apart omdat ik dat op een heter programma was. Enkele jurkjes van mij draai ik op een handwasprogramma zonder centrifugeren. Valt dus best mee. Vroeger draaide ik de donkere was apart van de bonte was maar daar ben ik mee gestopt.

3. Eén soort wasmiddel of verschillende soorten?
Ondanks dat ik de was niet altijd sorteer heb ik wél veel wasmiddelen. Wasmiddel voor de donkere was, gekleurde was en de witte was. Voor de gekleurde was heb ik denk ik drie verschillende geurtjes. Alles is van Robijn, ik vind het heerlijk om de geuren af te wisselen. Er ruikt niets zo lekker als pas gewassen wasgoed. Oké, baby’s die net uit bad komen en ruiken naar Zwitsal, daar kan mijn wasgoed natuurlijk niet op. Ook niet wanneer de was is gewassen met Robijn met een Zwitsalgeurtje. Ja, ook die variant heb ik.

4. Eén wasdag of elke dag een wasje?
Ligt er een beetje aan hoe het uitkomt, we sparen niet alles op. Fietskleding was ik eigenlijk altijd direct, hetzelfde geldt voor beddengoed. De witte was spaar ik wel op, al is dit meer omdat ik het zonde vind om halve wasjes te draaien. Zodra er een wasmand vol zit, dan zet ik hem vaak ook aan. Jeffrey zet trouwens ook vaak een wasje aan of hangt vaak de was op. Erg fijn.

5. Strijken: ja of nee?
Hier hoef ik geen seconde over na te denken: NEE. Ik strijk niet, alles probeer ik zo op te hangen zodat ik niets op hoef te hangen. Daarnaast koop ik ook geen kleding wat ik moet strijken. Sinds kort heeft mijn man wel overhemden en polo’s, die strijk hij gelukkig zelf. 🙂

6. Koken: makkelijk of culinair?
Ik ben dol op eten, helemaal op culinair eten. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat wanneer ik moet koken ik voor gemakkelijk ga. Vooral niet te veel pannen op het vuur. Om die reden vind je op deze website ook alleen maar gemakkelijke recepten. Wanneer ik zin heb om te koken probeer ik wel een beetje uit te pakken, zo wil ik dat de aankomende kerst ook gaan doen.

7. Weekboodschappen of meerdere keren per week?
We halen in één keer onze boodschappen. Het komt wel eens voor dat we een extra bezoekje aan de supermarkt brengen maar dan is het meer omdat ik dan zin krijg om glutenvrije koekjes te maken of ik ben iets vergeten te halen. Jeffrey en ik bestellen de boodschappen steeds vaker online die we dan bij een pick-up point ophalen. Het boodschappen doen is dan zo gedaan. Ideaal met twee kleine kinderen.

8. Eten: vaak hetzelfde of veel nieuwe dingen?
Ik eet graag nieuw dingen, zo was het ook leuk om eens te koken met Hello Fresh. Dat betekent niet dat we thuis vaak nieuwe dingen eten, dat doen we toch liever buiten de deur. Ik probeer voor mijn blog wel vaker nieuwe recepten uit en probeer deze zo vaak mogelijk met jullie te delen. Het is ook niet zo dat we elke week hetzelfde eten, het is maar net waar we zin en tijd voor hebben.

9. Eten bewaren of weggooien?
Ik probeer beide niet te doen, het is in mijn ogen beter om klaar te maken wat we nodig hebben. Klinkt stom, maar ik weeg bijvoorbeeld de rijst en pasta af. Zo maak ik precies wat we nodig hebben. In het verleden zette ik wel eens een bakje in de vriezer of koelkast maar dat belande dan uiteindelijk toch in de prullenbak. Zonde! Natuurlijk houden wij wel eens iets over, vaak bewaren we dan die portie voor Luke voor de volgende dag. Dan kan hij gewoon glutenvrij eten en geeft ons de kans daar eens van af te wijken.

10. Aan tafel eten of op de bank?
Aan tafel. Op de bank eten vind ik helemaal niks. Kijk je dan nooit tv Francis tijdens het eten? Jawel hoor, dan zetten we het aan op de Ipad. Al eten we in het weekend onze boterhammen vaak op de bank op, gezellig met het hele gezin op de bank. Aan tafel eten de kinderen ook beter hun avondeten op dan op de bank, wel zo handig. En minder geknoei als je aan tafel eet, ook al weet ik dat je met deze tips je vlekken zo uit je bank hebt.

11. Poesten: stofzuigen of vegen?
Stofzuigen, dat moet ook wel met twee jonge kinderen hier in huis. Soms pak ik wel de bezem, maar dat is dan wanneer de kinderen op bed liggen. Toch probeer ik dat te voorkomen maar soms lukt het gewoon niet. Zal vast wel herkenbaar zijn. Kleine stukjes doe ik vaak wel met een bezem, de plek waar Luke bijvoorbeeld zijn brood heeft zitten eten: je kunt dat precies zien haha.

12. Kant en klare doekjes of zelf een sopje maken?
Ik heb beide. De eettafel maak ik dagelijks schoon, daar maak ik niet elke dag een sopje voor en gebruik dan kant en klare doekjes. Ideaal. Wanneer ik de hele verdieping stofvrij maak dan maak ik wel een sopje. Dat geldt ook voor de grotere klussen zoals het tuinset afdoen.

13. Zelf ramen lappen of door een glazenwasser?
De binnenkant doen we zelf, voor de buitenkant laten we een glazenwasser komen. Bij de ramen van de eerste verdieping kan ik gewoonweg niet bij en dan kan de glazenwasser net zo goed alle ramen buiten doen. We hebben nu ongeveer een half jaar een glazenwasser voor buiten.

14. Iedere dag je bed opmaken, of laten zoals het is?
Wanneer ik uit bed kom probeer ik deze altijd wel op te maken, dat kan wel alleen wanneer ik als laatste uit bed ga. Ize probeer ik dat nu ook aan te leren: het bed netjes te maken voordat ze naar beneden gaat. Voor Luke doe ik het ook na elk slaapje, dat doe ik vooral omdat het bedje dan helemaal goed ligt voor zijn volgende slaapje. Als Luke naar bed wil, moet het ook allemaal niet te lang meer duren.

15. Met de hand afwassen of vaatwasser?
We hebben geen vaatwasser dus we doen hier alles met de hand.

16. Opgeruimd huis of een rommelig huis?
Ik word helemaal zen van een opgeruimd huis. Ik zal komende maand hier eens een artikel aan wijden: hoe zorg je voor een opgeruimd huis met kinderen. Want het kan echt zónder dat het je veel tijd en moeite kost. De hele dag opruimen vindt niemand leuk, zelfs ik niet.

17. Wie doet het huishouden, jij of je partner?
We runnen samen ons huishouden, we werken beide 32 uur in de week. De verzorging voor de kindjes en het huishouden is gelijkwaardig. Misschien dat de een meer in het huis doet en de ander iets meer voor de kindjes maar onder aan de streep is het echt gelijkwaardig. Ik vind dit erg prettig, zeker omdat we beide veel werken.

18. Mijn ultieme schoonmaaktip is:
Je zult je wel afgevraagd hebben waarom dit artikel een foto bevat van Zwitsal billendoekjes, dat zal ik eens vertellen. Knoei jij wel eens wat op je kleding? Alles krijg ik er met een billendoekje uit. Vlekje op een stoffenbank? Met een billendoekje krijg ik het vrijwel altijd schoon. Als Luke straks ook uit de luiers is dan blijf ik nog steeds billendoekjes kopen!

Tot slot..

Iedereen runt zijn huishouden op zijn eigen manier, in dit artikel ben je meer te weten gekomen over hoe ik het doe. Wat is jouw ultieme schoonmaaktip? Laat het met weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Dank je wel voor de tag Marieke.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share