Elke 2e woensdag van de maand deel ik met jullie een recept: het jaar 2019 trappen we af met Nutella koekjes! Ik ben dol op koekjes (wie niet), stiekem eet ik er altijd te veel van. Het was dan ook erg lekker om deze koekjes te maken. Omdat dit een glutenvrij recept is kan mijn zoontje ook heerlijk mee snoepen van deze Nutella koekjes (glutenvrij). Wat vind jij leuk om te bakken en bak je veel? Laat het me weten bij de reacties hieronder!

Boodschappenlijstje

 • (glutenvrij) meel 100 gram
 • amandelmeel 100 gram
 • plantaardige margarine 100 gram
 • 1 ei
 • witte basterdsuiker 100 gram (je kunt ook kristalsuiker gebruiken)
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
 • Nutella: 3 eetlepels

Het ligt er een beetje aan hoe dik je de koekjes maakt maar met dit recept kun je ongeveer 25 koekjes maken. In plaats van meel en bakpoeder kun je ook zelfrijzend (glutenvrij) bakmeel gebruiken.

Recept: Nutella koekjes (glutenvrij)

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 90 minuten (inclusief rijzen en bakken) heerlijke Nutella koekjes (glutenvrij) op tafel staan. Tip: wil je meer of minder koekjes maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

 1. kneed alle ingrediënten door elkaar (met uitzondering van de Nutella). Het kneden kan met de hand (mijn voorkeur) of met een mixer. Maak bij de mixer gebruik van de deeghaken.
 2. het deeg is klaar wanneer het een geheel is en je afzonderlijke ingrediënten niet meer kunt zien. Verdeel het deeg in twee gelijke porties.
 3. meng de ene helft van het deeg met de Nutella. Dit deeg krijgt dan een donkerbruine kleur.
 4. maak van het deeg zonder Nutella een bal en rol dit met een deegroller uit tot een platte schijf.
 5. doe dit ook met het deeg met Nutella.
 6. leg de twee deegschijven op elkaar, maakt niet uit welke onderop ligt.
 7. laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast (dit zorgt voor een stevig deeg).
 8. wanneer het uur bijna om is: verwarm de oven vast voor op 175 graden Celsius.
 9. rol het deeg nog een beetje uit en rol deze dan zo strak mogelijk op (doe je dit niet heeft het koekje aan de binnenkant straks een gaatje).
 10. snij met een mes vervolgens plakjes van ongeveer 1 centimeter, je ziet nu de bruin/gele spiraal aan de binnenkant van het koekje.
 11. leg alle koekjes op een bakplaat met bakpapier. Let erop dat je voldoende ruimte overlaat tussen de koekjes omdat deze nog wat uitvloeien.
 12. bak je koekjes in 15 minuten gaar.

Tip: zorg ervoor dat je genoeg meel gebruikt op je handen, de deegroller en het aanrecht. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet overal aan blijft plakken.

Tot slot..

Het lijkt erg moeilijk maar dat is het echt niet. Maak jij wel eens koekjes en ga je deze ook eens maken? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Bak je graag met Nutella? Probeer dan eens deze cake. In dat recept zitten wel gluten, echter is hij gemakkelijk glutenvrij te maken.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share