Iedereen heeft zijn of haar eigen style qua kleding, kijk maar eens om je heen. Waar de een zich comfortabel voelt in een stoere spijkerbroek voelt de ander zich prettiger in een elegante jurk of net pak. Gelukkig is er tegenwoordig voldoende keuze in dames- en herenkleding. In dit artikel vertel ik je meer over mijn style: hoe deze tot stand is gekomen en geef ik je door middel van enkele foto’s een duidelijker beeld. Wat is jouw favoriete item en hoe zou je jouw style omschrijven? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

fashion mijn style mamazetkoers

Zo was mijn style vroeger

Zoals ik al aangaf heeft iedereen een eigen style, dat merk ik nu ook al aan mijn dochter van 4. Ze weet precies wat ze wel en niet aan wil doen. Ikzelf had dat als kind ook als ik de foto’s en mijn moeder mag geloven. Er is ooit een foto gemaakt in een dierentuin waar ik een knalroze trainingspak aanheb. Nu was dat wel in de mode in de jaren negentig, maar toch. Ik maakte er een opmerking over tegen mijn moeder: ”je laat je kind toch zo niet over straat gaan!”. Waarop zij aangaf dat ik dit per se aan wilde doen. Op dat moment begreep ik haar niet, nu ik zelf een eigenwijze dame opvoed is daar verandering in gekomen.

Niet alleen daar is verandering in gekomen, naarmate ik ouder werd verruilde ik het roze trainingspak voor een andere style. Dat was altijd een spijkerbroek met wijde pijpen en een zwarte top. Wanneer ik niet koos voor zwart was het altijd nog een donkere kleur, zoals bruin of donkerblauw. Een rok, een jurkje of hakjes droeg ik niet. Mijn vader maakte er vroeger wel eens een grapje over: ”is dat een broek of is dat een tent zonder tentstokken”. Ik moest (en nog steeds) er hard om lachen. Het maakte hem niet uit wat ik aantrok als het maar niet te bloot was.

Waar ik vroeger nooit een rok of jurk aantrok veranderde dat een aantal jaar voordat ik moeder werd. De broeken gingen de deur uit en waren een tijd lang verbannen uit mijn kledingkast. Een gewoon shirt verlengde ik zelfs met een lange top en droeg de set als een jurk. Door de jaren heen heb ik steeds beter mijn eigen style kunnen vinden, nu ik moeder ben is die wel een beetje praktischer geworden.

Impressie: zo is mijn style nu

Ikzelf beschrijf mijn style als vrouwelijk elegant met een stoere twist. In mijn kledingkast vind je werkelijk alles: broeken, jurken, rokjes, bloesjes, truien, jasjes en noem maar op. Wel zit er een duidelijk kleurpatroon in, ik kies nog steeds voor donker. Zwart, rood, donkerblauw, oranje, donkerroze, bruin en groen. Nu ben ik met mijn lichte huid en haren ook niet het type voor pastelkleuren. In de lente vind ik dat wel jammer, want dan is het lastig iets te vinden wat niet in pastelkleur is.

Het liefste draag ik een rok met wijde top of jurk. De rok en jurk moeten wel lang genoeg zijn, wel zo praktisch met kleine kinderen. Het jurkje op een van de foto’s hieronder is dan erg fijn, hij is lang genoeg en zit ook niet te strak. Dat geldt ook voor het rokje en de top op de andere foto hieronder. Het kledingstuk waar ik het meeste trots op ben is een blazer van leer en kant. Deze straalt het elegant vrouwelijke met een stoere twist helemaal uit! Het jasje zie je op de eerste foto in dit artikel. Op die foto komt mijn style ook duidelijk naar voren. De rokjes en jurkjes draag ik het liefste met stoere boots mét hakje!

mijn style jurk mamazetkoers mijn style rok en shirt mamazetkoers

Draag ik dan geen broeken meer? Natuurlijk wel, al kies ik vaak wel voor een grijze broek met een leuke top of trui. Dat is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van het weer en wat er op het programma staat. In een indoor speeltuin ga ik toch liever in een spijkerbroek achter mijn kinderen aan 😉 .

Dit artikel ging nu natuurlijk alleen over damesmode. Geen dame of ook interesse in fashion voor mannen? Neem dan eens een kijkje bij de herenmode van VT Mode!

Tot slot..

Dit is dus mijn style, wat vind je ervan? Nu ben ik wel erg benieuwd naar jouw style. Wat is jouw favoriete item en hoe zou je jouw style omschrijven? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Leuk: Deel jouw style op Instagram en geef mij een tag @mamazetkoers en ik deel jouw style in mijn stories. Krijg je niet genoeg van fashion? Neem dan eens een kijkje bij mijn andere fashion artikelen.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook200
Instagram1k
LinkedIn1k


16 reacties

Véronique · mei 11, 2019 op 21:33

Ik geef het niet graag toe, maar leeftijd bepaald wel je stijl. Terwijl ik als tiener en twintiger nog in metalshirts liep met de meest gruwelijk afbeeldingen, moet ik er nu niet meer aan denken en draag ik stijlvol zwart, zwart en nog meer zwart. Smaak voor muziek is niet veranderd, maar het moeten dragen van bandshirts is niet meer…Ik geloof dat ik een beetje groter ben geworden overigens valt het mij ook op hoe vroeg de meiden tegenwoordig al met hun stijl bezig zijn…

  Francis | Mamazetkoers · mei 12, 2019 op 20:13

  Hoi Véronique, hier is de muziek ook gebleven maar de kleding niet. Grappig dat het zo gaat. Ik had me als tiener nog zo voorgenomen om niet te veranderen zodra ik ouder werd haha

miloukeeris · mei 11, 2019 op 22:43

Zo leuk om te zien hoe je stijl kan veranderen in de loop der jaren! Smaken veranderen, je wordt ouder. Leuk om zo te lezen! 🙂

  Francis | Mamazetkoers · mei 12, 2019 op 20:13

  dank je Milou 🙂

Amelie van Writings by Amelie · mei 12, 2019 op 17:46

Mijn stijl kan ik het beste omschrijven als casual en sportief, hoewel ik niet zo heel sportief ben.

  Francis | Mamazetkoers · mei 12, 2019 op 20:14

  Gelukkig is dat geen vereiste voor een style Amelie 😉

Jeannet · mei 12, 2019 op 21:43

Hoi Francis, ik denk eigenlijk, dat veel dingen jou zullen staan. Je hebt een goed figuur en ook al heb je een lichte huid, je zou eens moeten proberen wat meer aardetinten te dragen. Dat vind ik dan wel weer iets voor in de herfst hoor. In het voorjaar wil je toch voor wat frissere kleuren. Een lekkere knalkleur onder dat bikerjackie kan ook fantastisch staan. Leuk artikel hoor, gr. Jeannet

  Francis | Mamazetkoers · mei 13, 2019 op 20:19

  Dank je wel voor je toffe reactie Jeannet! Ik zal eens opzoek gaan naar aardetinten voor na de zomer. Dank je wel voor de tip.

Nicole Orriëns · mei 13, 2019 op 07:47

Ik draag nooit broeken, maar altijd rokken. Meestal in Laura Ashley stijl.

  Francis | Mamazetkoers · mei 13, 2019 op 20:19

  klinkt goed Nicole!

Mariëlle · mei 13, 2019 op 12:05

Wat je beschrijft klinkt wel heel herkenbaar. Ik was ook zo eigenwijs als het maar kon als het om kleding ging. En liep het liefst in een trainingsbroek vanwege het voetballen, of een spijkerbroek met zwarte top, want dat was lekker veilig. Nu ik wat ouder ben experimenteer en varieer ik met allerlei verschillende stylen. Het is me ook opgevallen dat je bepaalde kleding gewoon moet passen, want niet alles wat je in de winkel of online ziet staat goed als je thuis komt.

  Francis | Mamazetkoers · mei 13, 2019 op 20:20

  dat laatste klopt helemaal. Soms neem ik iets mee en dan trek het thuis aan en dan denk je van ”huh?”

Danielle · mei 13, 2019 op 20:40

Ik vind je stijl heel leuk

  Francis | Mamazetkoers · mei 13, 2019 op 20:44

  dank je wel, stiekem erg leuk om te horen hoor 🙂

Balou · mei 13, 2019 op 22:01

Het is zo belangrijk om je mooi en goed te voelen in je eigen kleding

  Francis | Mamazetkoers · mei 18, 2019 op 11:11

  Helemaal waar Balou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.