Het is alweer de tweede woensdag van de maand, tijd voor een nieuw recept. Dit keer deel ik een vegetarisch barbecuegerecht: gepofte aubergine. Op de foto zie je dat de gepofte aubergine geserveerd is met o.a. kipdrumsticks, hier kun je ook voor een vegetarisch alternatief kiezen. Dit gerecht is trouwens standaard glutenvrij. Wij hebben onze eerste BBQ al achter de rug, ik vind dat altijd erg gezellig met familie en vrienden. Ben jij trouwens een enorme BBQ fan? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Boodschappenlijstje

 • 2 aubergines
 • knoflookpasta
 • olijfolie
 • peper en zout
 • 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm
 • Labne

Dit recept is voor vier personen en serveer erbij wat je lekker vindt.

Wil je trouwens de show stelen tijdens je volgende BBQ? Tegenwoordig zijn er super stoere handgemaakte leren BBQ schorten. Nog leuker? Je kunt er ook gratis je naam, speciale datum of initialen in laten graveren. Ideaal vaderdagcadeau: laat de short dan graveren met ”super papa” of met zijn naam.

Recept: gepofte aubergine van de BBQ

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 15 minuten (inclusief bakken) een heerlijke gepofte aubergines van de BBQ. Tip: wil je er meer of minder maken? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

 1. steek de BBQ ruim van tevoren aan
 2. smeer de aluminiumfolies in met een beetje olijfolie
 3. halveer de aubergines over de lengte
 4. smeer de binnenkant van de aubergine in met een beetje knoflookpasta en breng ze op smaak met olijfolie en zout & peper
 5. leg de aubergine met de snijkant op de aluminiumfolie en vouw deze helemaal dicht
 6. plaats de aubergines op de kolen van de BBQ (dus niet op het rooster)
 7. na 10 minuten zijn de gepofte aubergines klaar, serveer ze met de Labne. Je kunt de Labne eventueel ook zelf maken. Meng yoghurt en zout met elkaar en laat dit uitlekken. Voeg voor serveren nog basilicum aan de Labne toe voor een extra lekkere smaak.

Geen BBQ tot je beschikking? Je kan de aubergine ook klaarmaken in de oven. Verwarm de oven dan voor op 210 graden Celsius. In plaats van in de BBQ leg je de aubergines op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Na 40-45 minuten zijn je gepofte aubergines klaar.

Tot slot..

Normaal ben ik helemaal geen fan van de aubergine, maar een gepofte van de BBQ vind ik heerlijk! Ben jij dol aubergine en barbecueën in het algemeen? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share