Het is alweer de tweede woensdag van de maand, tijd voor een nieuw recept. Dit keer deel ik een vegetarisch barbecuegerecht: gepofte aubergine. Op de foto zie je dat de gepofte aubergine geserveerd is met o.a. kipdrumsticks, hier kun je ook voor een vegetarisch alternatief kiezen. Dit gerecht is trouwens standaard glutenvrij. Wij hebben onze eerste BBQ al achter de rug, ik vind dat altijd erg gezellig met familie en vrienden. Ben jij trouwens een enorme BBQ fan? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

gepofte aubergine met kipdrumsticks mamazetkoers

Boodschappenlijstje

  • 2 aubergines
  • knoflookpasta
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm
  • Labne

Dit recept is voor vier personen en serveer erbij wat je lekker vindt.

Wil je trouwens de show stelen tijdens je volgende BBQ? Tegenwoordig zijn er super stoere handgemaakte leren BBQ schorten. Nog leuker? Je kunt er ook gratis je naam, speciale datum of initialen in laten graveren. Ideaal vaderdagcadeau: laat de short dan graveren met ”super papa” of met zijn naam.

Recept: gepofte aubergine van de BBQ

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 15 minuten (inclusief bakken) een heerlijke gepofte aubergines van de BBQ. Tip: wil je er meer of minder maken? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

  1. steek de BBQ ruim van tevoren aan
  2. smeer de aluminiumfolies in met een beetje olijfolie
  3. halveer de aubergines over de lengte
  4. smeer de binnenkant van de aubergine in met een beetje knoflookpasta en breng ze op smaak met olijfolie en zout & peper
  5. leg de aubergine met de snijkant op de aluminiumfolie en vouw deze helemaal dicht
  6. plaats de aubergines op de kolen van de BBQ (dus niet op het rooster)
  7. na 10 minuten zijn de gepofte aubergines klaar, serveer ze met de Labne. Je kunt de Labne eventueel ook zelf maken. Meng yoghurt en zout met elkaar en laat dit uitlekken. Voeg voor serveren nog basilicum aan de Labne toe voor een extra lekkere smaak.

Geen BBQ tot je beschikking? Je kan de aubergine ook klaarmaken in de oven. Verwarm de oven dan voor op 210 graden Celsius. In plaats van in de BBQ leg je de aubergines op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Na 40-45 minuten zijn je gepofte aubergines klaar.

Tot slot..

Normaal ben ik helemaal geen fan van de aubergine, maar een gepofte van de BBQ vind ik heerlijk! Ben jij dol aubergine en barbecueën in het algemeen? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten.

Nieuwsbrief50
Facebook180
Instagram1k
LinkedIn981


14 reacties

hippiemeisje · mei 10, 2019 op 18:06

Ik lust geen aubergines, maar ik zag dat jij ze ook niet zo graag eet en dit wel lekker vindt… Wie weet? Ik vervang in heel veel recepten de aubergines gewoon door courgettes trouwens. Zo maak ik ook moussaka zonder aubergine, maar mét courgette!

    Francis | Mamazetkoers · mei 11, 2019 op 14:52

    Ik doe dus ook precies dat maar dit vind ik dan weer wel lekker. Het is altijd het proberen waard en anders nodig je leuke visite uit 🙂

      Mandy · mei 11, 2019 op 20:47

      Super leuk artikel! Maar brrr, ik hou absoluut niet van aubergine!

        Francis | Mamazetkoers · mei 12, 2019 op 20:15

        ik ook niet, alleen op deze manier wel 🙂

Nicole Orriëns · mei 11, 2019 op 08:34

Ik ben niet zo van het barbecuen maar dit kan denk ik ook wel ‘gewoon’. Het klinkt lekker!

    Francis | Mamazetkoers · mei 11, 2019 op 14:51

    Jazeker, dat kan in de oven. Heb er ook in gezet hoe lang en op welke temperatuur. 🙂

      Claudia · mei 11, 2019 op 18:13

      Wat een heeeeerlijk recept. Als aubergines goed gaar zijn, vind ik ze ontzettend lekker. Ik heb er nooit aan gedacht om ze op de bbq te leggen. Maar wat is labne eigenlijk?

        Francis | Mamazetkoers · mei 11, 2019 op 20:45

        Labne is een saus. Je maakt hem door yoghurt en zout met elkaar en laat dit uitlekken. Voeg voor serveren nog basilicum aan de Labne toe voor een extra lekkere smaak. Had ik verderop in het artikel gezet maar miss toch niet op de juiste plek..

Janet · mei 11, 2019 op 23:20

Als er iets is wat ik nooit zelf zou bereiden, is het aubergine haha. Ik vind het gewoon echt niet lekker.

    Francis | Mamazetkoers · mei 12, 2019 op 20:15

    haha grappig dat zo veel mensen dat zeggen. Ben absoluut ook geen fan van aubergine maar op deze manier wel.

Caroline · mei 12, 2019 op 20:41

Ik vind aubergine een heerlijke groente. Zelf maak ik graag ratatouille met aubergine, courgette, uit, tomaat en paprika, lekker sudderen met knoflook, heerlijk!

    Francis | Mamazetkoers · mei 13, 2019 op 20:21

    dat klinkt erg lekker!

A lot like LOT. · mei 13, 2019 op 11:25

Lijkt me erg lekker! Binnenkort al de BBQ aan gaat maar eens proberen

    Francis | Mamazetkoers · mei 13, 2019 op 20:21

    alvast smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.