Waar mijn vader vroeger elke dag netjes zijn gevulde broodtrommel mee naar zijn werk nam krijg ik mijn gesmeerde boterhammen maar moeilijk weg tijdens de lunch. Ik blijk niet de enige trouwens, maar liefst 61% van de millennials (geboren tussen 1980 en 2000) luncht doordeweeks liever iets anders. We willen allemaal gezond lunchen, toch komen de meeste van ons niet verder dan een belegd broodje of een kopje soep bij de boterhammen. In dit artikel alles over een gezonde lunch! Wat is jouw lunch op een doordeweekse dag? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Een gevarieerde lunch is een gezonde lunch!

Niemand wordt er blij van om elke dag hetzelfde te eten tijdens de lunch, ik tenminste niet. Gevarieerd lunchen is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond! Het is trouwens ook veel makkelijker dan je denkt:

  • maak je lunch de avond van tevoren al klaar;
  • zorg voor voldoende bakjes waardoor je losse ingrediënten mee kan nemen, het is toch lekkerder wanneer je de dressing later over je salade doet 😉
  • ik ben er dol op: maak een planning voor je lunch zoals ik op onderstaande foto heb gedaan;
  • denk niet te ingewikkeld, vervang 1 ingrediënt en je hebt al een totaal andere lunch!

Een gevarieerde lunch is een gezonde lunch plannen mamazetkoers-

Opzoek naar gezonde en lekkere lunch inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij Optimel.nl. Ook deze amandelpannenkoekjes zijn gezond!

Gezonde salades van Optimel

Optimel heeft iets nieuws toegevoegd aan haar assortiment: Optimel Salades. De salades hebben minder calorieën (vergeleken met andere salades) doordat ze 0% vet én geen toegevoegde suikers bevatten. Een ideaal product voor op brood, beschuit, een cracker of op toast. Hiermee kun je gezond variëren tijdens je lunch! Wat ik lekker vind aan dit product is de milde magere yoghurt gecombineerd met knapperige stukjes groenten en fruit.

De Optimel Salades zijn verkrijgbaar in de supermarkt in drie heerlijke frisse smaken: Paprika Komkommer, Gele Curry en Sellerie met Appel en Krent. Gezond, en eindeloos variëren en genieten. Op de foto’s hieronder zie je de verschillende smaken!

Salade Paprika Komkommer Mamazetkoers-
kerry mamazetkoers-
sellerie mamazetkoers-

Tot slot..

Hopelijk heb je via dit artikel nieuwe lunch inspiratie opgedaan! Wat eet jij als lunch op een doordeweekse dag? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Lees ook eens mijn andere informatieve artikelen over voeding en gezondheid.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

Dit artikel is tot stand gekomen middels: #mamazetkoersAD. De producten op de foto’s heb ik gekregen.