Waar mijn vader vroeger elke dag netjes zijn gevulde broodtrommel mee naar zijn werk nam krijg ik mijn gesmeerde boterhammen maar moeilijk weg tijdens de lunch. Ik blijk niet de enige trouwens, maar liefst 61% van de millennials (geboren tussen 1980 en 2000) luncht doordeweeks liever iets anders. We willen allemaal gezond lunchen, toch komen de meeste van ons niet verder dan een belegd broodje of een kopje soep bij de boterhammen. In dit artikel alles over een gezonde lunch! Wat is jouw lunch op een doordeweekse dag? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Een gevarieerde lunch is een gezonde lunch mamazetkoers-

Een gevarieerde lunch is een gezonde lunch!

Niemand wordt er blij van om elke dag hetzelfde te eten tijdens de lunch, ik tenminste niet. Gevarieerd lunchen is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond! Het is trouwens ook veel makkelijker dan je denkt:

 • maak je lunch de avond van tevoren al klaar;
 • zorg voor voldoende bakjes waardoor je losse ingrediënten mee kan nemen, het is toch lekkerder wanneer je de dressing later over je salade doet 😉
 • ik ben er dol op: maak een planning voor je lunch zoals ik op onderstaande foto heb gedaan;
 • denk niet te ingewikkeld, vervang 1 ingrediënt en je hebt al een totaal andere lunch!

Een gevarieerde lunch is een gezonde lunch plannen mamazetkoers-

Opzoek naar gezonde en lekkere lunch inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij Optimel.nl. Ook deze amandelpannenkoekjes zijn gezond!

Gezonde salades van Optimel

Optimel heeft iets nieuws toegevoegd aan haar assortiment: Optimel Salades. De salades hebben minder calorieën (vergeleken met andere salades) doordat ze 0% vet én geen toegevoegde suikers bevatten. Een ideaal product voor op brood, beschuit, een cracker of op toast. Hiermee kun je gezond variëren tijdens je lunch! Wat ik lekker vind aan dit product is de milde magere yoghurt gecombineerd met knapperige stukjes groenten en fruit.

De Optimel Salades zijn verkrijgbaar in de supermarkt in drie heerlijke frisse smaken: Paprika Komkommer, Gele Curry en Sellerie met Appel en Krent. Gezond, en eindeloos variëren en genieten. Op de foto’s hieronder zie je de verschillende smaken!

Salade Paprika Komkommer Mamazetkoers-
kerry mamazetkoers-
sellerie mamazetkoers-

Tot slot..

Hopelijk heb je via dit artikel nieuwe lunch inspiratie opgedaan! Wat eet jij als lunch op een doordeweekse dag? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Lees ook eens mijn andere informatieve artikelen over voeding en gezondheid.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
LinkedIn1k

Dit artikel is tot stand gekomen middels #mamazetkoersAD. De producten op de foto’s heb ik gekregen.


14 reacties

Lodi · mei 7, 2019 op 09:04

Ik heb deze salades ook mogen proeven en vond ze erg lekker, juist de combi met wat groente als paprika en komkommer. Hier zijn het toch bijna altijd de boterhammetjes die in de lunch gegeten worden.

  Francis | Mamazetkoers · mei 10, 2019 op 15:43

  Leuk om te horen dat jij ze ook lekker vindt. De boterham, hij is nog steeds niet aan mij besteed haha.

Nicole Orriëns · mei 7, 2019 op 12:06

Ik ben totaal niet creatief als het gaat om mijn lunch. Meestal kom ik niet verder dan een bruine boterham met kaas en een beker karnemelk. Deze inspiratie is dus zeer welkom.

  Mandy · mei 7, 2019 op 23:55

  Die salades lijken me heerlijk! Ik ben meestal heel simpel gewoon een broodje kaas ofzo en als ik thuis ben een cracker met salade of tja, kaas haha!

   Francis | Mamazetkoers · mei 10, 2019 op 15:49

   Ook lekker hoor Mandy. Dank je wel voor je reactie.

  Francis | Mamazetkoers · mei 10, 2019 op 15:45

  Met een boterham met kaas is overigens niets mis hoor! Kan ik ook erg waarderen maar eet het niet zo vaak. De pannenkoekjes moet je echt eens proberen, heerlijk.

Melissa · mei 7, 2019 op 13:52

Ik eet regelmatig wel wisselende ontbijtjes maakt het ook leuker dan altijd zelfde van Optimel salade geen fan helaas

  Francis | Mamazetkoers · mei 10, 2019 op 15:50

  Dat is helemaal waar Melissa, de afwisseling maakt het zeker leuker. Niet iedereen kan overal fan van zijn he 🙂

Janet · mei 7, 2019 op 22:00

Ik wist niet dat Optimel ook salades had joh.. Ikzelf eet meestal nog gewoon brood, maar wissel het vaak wel af met meuslirepen, crackers of een salade.

  Francis | Mamazetkoers · mei 10, 2019 op 15:52

  Van Muesli repen word ik dan niet warm van. Gewone muesli met yoghurt: heerlijk. Maar zo’n reep krijg ik net als brood maar moeilijk weg. Soms vind ik dat best jammer.

Manon · mei 9, 2019 op 08:35

Wauw de link tussen Optimel en salades had ik nooit gelegd. Leuk dat ze dat nu ook hebben!

  Francis | Mamazetkoers · mei 10, 2019 op 15:52

  Dat vind ik ook!

Marieke · mei 10, 2019 op 10:20

Ik wissel inderdaad ook af met mijn lunch. Ik eet in principe geen boterhammen, dus eet een salade, of roerbak wat groenten, of maak een omeletje ofzo.

  Francis | Mamazetkoers · mei 10, 2019 op 15:53

  o.. roerbakgroenten zijn ook zo lekker. Een verwennerij hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.