Een van de dingen die de kinderen hier goed eten is risotto. Doordat deze rijstsoort gekookt wordt in bouillon is hij heerlijk smeuïg en vol van smaak. In dit recept deel ik ons recept voor paddenstoelenrisotto met kalfsoester en courgette. Het is wel even wat werk maar ontzettend lekker.

Paddenstoelenrisotto met kalfsoester en courgette

Boodschappenlijstje

  • 200 gram risotto;
  • 1 liter paddenstoelenbouillon;
  • 100 gram verse paddenstoelenmix (naar keuze);
  • 50 gram gedroogde paddenstoelen (naar keuze);
  • kalfsoester, 4 stuks;
  • 2 sjalotjes,
  • 1 courgette;
  • paar takjes tijm;
  • knoflookpasta;
  • truffel tapenade;
  • 200 milliliter kookroom;
  • roomboter;
  • olijfolie;
  • peper en zout.

Met de ingrediënten van dit boodschappenlijstje maak je voor 4 personen deze paddenstoelenrisotto. Wil je meer of minder maken? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van dit boodschappenlijstje.

Recept: paddenstoelenrisotto met kalfsoester en courgette

Dit recept bestaat uit vier delen, de risotto, de kalfsoester, de saus en als laatste de courgette. De meeste tijd van dit recept zit hem in het weken van de paddenstoelen en het inkoken van het vocht voor de saus. Het is dus slim om de saus al eerder te maken. Eventueel kun je de risotto ook al eerder maken en later opwarmen. Zo wordt dit recept iets makkelijk maar net zo lekker!

Tip: haal het vlees 2 uur voor bereiden uit de koelkast.

De paddenstoelensaus (80 min)
  1. week de gedroogde paddenstoelen in lauw water (10 min);
  2. dik het vocht in samen met 200 milliliter bouillon totdat er nog een tiende van over is (60 min);
  3. snipper een sjalotje en fruit deze aan in een bakpan met olie en een twee theelepels knoflookpasta;
  4. voeg de verse paddenstoelenmix toe samen met de tijm (alleen de blaadjes);
  5. zodra de paddenstoelen gaar zijn blus je het af met de room;
  6. laat het geheel zachtjes koken;
  7. voeg de ingekookte paddenstoelenbouillon toe naar smaak;
  8. als laatste voeg je een desserttepel truffel tapenade toe.
Risotto (15 min)
  1. snipper 1 sjalotje;
  2. doe een beetje olijfolie in een brede RVS-pan en fruit de risotto ligt aan (niet kleuren);
  3. voeg vervolgens het sjalotje toe en fruit deze even mee;
  4. wanneer het sjalotje glazig is voeg je 800 milliliter bouillon beetje bij beetje toe met behulp van een soeplepel. Wanneer het vocht volledig is opgenomen voeg je de volgende lepel toe. Net zo lang totdat alle bouillon is opgenomen;
  5. wanneer de risotto beetgaar is (proeven!), maak je de risotto af met een klontje roomboter;
  6. haal de risotto van het vuur en bewaar deze in een bak zodat hij niet doodgaard. De risotto is klaar.
Courgette (10 min)
  1. snij de courgette in stukjes, eventueel kun je de zaadlijst verwijderen;
  2. bak deze in een pan met wat olie;
  3. voeg naar smaak peper en zout toe en klaar!
    Kalfsoester (10 min)
    1. breng de kalfsoester op smaak met peper en zout;
    2. pak een ruime bakpan en voeg olie toe;
    3. bak beide zijdes van de kalfsoester in de olie goed bruin door deze regelmatig te draaien;
    4. wanneer beide zijdes bruin zijn voeg je een klont roomboter toe, speel met het vuur zodat de roomboter niet verbrand;
    5. wanneer je met je vinger in het vlees druk en veert deze langzaam terug? Dan is de kalfsoester mooi roze van binnen en klaar.

    Als laatste: maak het bord op zoals op de foto en eet smakelijk!

    Tot slot..

    Heb je nou minder tijd om uitgebreid te koken? Er is ook een snelle en makkelijke manier om heerlijke risotto te serveren. Check dit recept: risotto maken in zes makkelijke stappen. Eet jij weleens risotto? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

    Liefs Francis

    Neem je ook een kijkje bij mijn andere recepten?

    Nieuwsbrief100
    Facebook252
    Instagram1k
    LinkedIn1k


    0 reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.