Ik start mijn dag elke ochtend met een lekker bakje eiwitrijke koffie. Sinds ik mama ben kan ik niet meer zonder koffie. Zoals ik van de week ergens hoorde ‘wanneer je mama of papa wordt krijgt moe zijn een hele andere dementie’. En geloof me: dat is helemaal waar. Wil je jouw kopje koffie veranderen naar een ware proteïne shake? Probeer dan eens deze eiwitrijke koffie, zo is je bakkie helemaal een goede start van de dag. Nieuwsgierig geworden naar het recept? Lees dan snel verder.

Recept voor een eiwitrijke koffie

Een koffie zonder toevoegingen geeft geen calorieën. Een gewone koffie met wat melk en suiker wel maar dit zijn vooral snelle suikers die alleen zorgen voor een flinke stijging in je bloedsuikerspiegel. Om onze bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden is het belangrijk om voldoend eiwitten binnen te krijgen. Dat kan dus met deze eiwitrijke koffie!

Boodschappenlijstje

Met dit recept maak je één eiwitrijke koffie maar je kunt er natuurlijk zo veel maken als je zelf wilt!

Zo maak je deze eiwitrijke koffie

Bereidingstijd: 5 minuten
Extra nodig: elektrische opschuimer en een koffiezetapparaat of waterkoker

  1. zet een bakje koffie zoals je normaal doet, zorg er wel voor dat de koffie verder geen melk of suiker bevat. Ik zet een Lungo met onze Dolce Gusto
  2. voeg de eiwitcreamer van Cupplement toe
  3. even doorroeren
  4. schuim je koffie op met een elektrische opschuimen er geniet!

Je kunt eventueel ook nog de MCT olie toevoegen aan je koffie. Deze MCT olie levert extra energie maar zorgt ook voor een minder hongerig gevoel. Hieronder op de foto zie je de items van Cupplement die ik heb gebruikt. Een eiwitrijke koffie is dus niet alleen erg lekker maar draagt ook bij aan je spieropbouw.

Eventuele dieetaanpassingen

Wanneer je jouw eiwitrijke koffie maakt met de supplementen van Cupplement is je koffie vrij van gluten en lactose. Het product is wel gemaakt van rundercollageen. Wanneer je liever kiest voor een vegan alternatief kun je altijd uitwijken naar een vegan eiwitpoeder met vanillesmaak.

Voedingswaarden

Hieronder een uitsplitsingen van de macro nutriënten, vezels en zout van één kopje eiwitrijke koffie zonder koekje. Wanneer je iets aan het recept veranderd veranderen natuurlijk ook de voedingswaarde.

Energie: 45 kcal
Vet: 1,55 gram
waarvan verzadigd vet: 1,53 gram
Koolhydraten: 3,07 gram
waarvan suiker: 0,52 gram
Vezels: 0 gram
Eiwitten: 4,7 gram
Zout: 0,03 gram

Aan de eiwitrijke koffie van de voedingswaarde hierboven is geen MCT olie toegevoegd. Wanneer je hier wel een theelepel aan toevoegt komt het totale aantal calorieën op 63 kcal. Het aantal vetten neemt dan ook toe met 2 gram.

Bewaaradvies

Mijn advies is om van een lekkere warme bak koffie te genieten en deze dus warm te drinken. Als moeder weet ik dat deze momenten zeldzaam zijn. Al is een ijskoffie natuurlijk ook erg lekker in de zomer. Verander dan niets aan dit recept maar werk met een kopje koude koffie en voeg ijsklontjes toe. Of je kunt hem natuurlijk ook koud laten worden.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn recept voor een eiwitrijke koffie. Nu ben ik benieuwd, ben jij net als ik ook iemand die niet zonder koffie kan? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Disclaimer: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate (partner) linkjes. Indien jij iets koopt via één van deze links ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s maar met deze commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden. Uiteraard link ik alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vindt. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis