Heb jij een stijlvolle jas voor elk seizoen of hangt je kapstok overvol met diverse jassen die je vrijwel nooit draagt? Of misschien heb je er maar één? Hoewel de jas een onmisbaar kledingstuk is, kan het toch erg lastig zijn om een fijne, functionele en stijlvolle jas te kopen. Daarom vertel ik je in dit artikel graag meer over mijn ideale jas voor in de lente, zomer, herfst en de winter. Nieuwsgierig geworden welke stijlvolle jas(sen) er aan mijn kapstok hangen? Lees dan snel verder.

Een goede en stijlvolle jas voor elk seizoen

In de zomer zijn er zeker een aantal dagen dat je geen jas nodig hebt, voor de overige dagen is een jas in Nederland essentieel. Ik heb voor elk seizoen een andere jas, het is gewoon niet mogelijk om alle seizoenen dezelfde jas te dragen maar uiteraard heb ik ook een favoriete jas die ik veel draag. Hieronder deel ik graag met je welke jas ik draag in welk seizoen en waarom.

De herfst

Wanneer je kijkt naar de verschillende jassen voor dames is het ook niet zo heel gek dat ik meerdere jassen heb, kiezen is stiekem best lastig. Er is zoveel leuks. Tijdens de herfst draag ik het liefste een manteljas. Waarom? Ik kan er helemaal inkuipen én er alsnog slank uitzien. Een mantel is namelijk zo ontworpen zodat het lijkt dat hij iets te groot is voor degene die hem draagt maar waar alsnog je vormen goed uitkomt. Ik heb een zandloperfiguur en met de ceintuur die bij de jas zit kan ik mijn taille goed accentueren. Mijn mantel is trouwens olijfgroen, een kleur die altijd goed is.

De mantel die ik heb is niet gevoerd maar wel waterafstotend wat het een ideale jas voor de herfst maakt!

De winter

De winterjas is in mijn ogen niet altijd de meest stijlvolle jas, de mijne is het zeker niet. Ik draag in de winter mijn teddy gevoerde lange regenjas. Deze is wind- en waterdicht en door de teddyvoering heerlijk warm. Hij is door zijn lengte niet altijd even praktisch in de auto maar op de fiets met een dikke sjaal ideaal. Overigens, wanneer ik alleen maar naar de auto hoef te lopen en verder niet buiten ben draag ik in de wintermaanden graag mijn zwarte bikerjack van leer.

De lente

Hoewel mijn manteljas die ik draag in de herfst ook uitermate geschikt is voor de lente draag ik hem dan zelden. Ik kies het liefste voor mijn leren bikerjack. Dit is overigens ook mijn meest favoriete jas die ik zelfs met een dikke trui in de winter nog draag. Waarom? De jas is ook bestand tegen wind en regen maar zit door zijn lederen uitvoering ook nog eens heerlijk. Leuk zowel met als zonder sjaal en altijd stijlvol. Ik ben zo’n fan van deze zwartlederen bikerjack dat mijn beide kinderen er ook een hebben.

Er zijn trouwens diverse bikerjacks voor dames, je hoeft dus niet per se voor zwarte en lederen variant te gaan. Er zijn ook jassen gemaakt van o.a. vegan leer en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De zomer

Stiekem moet ik bekennen dat ik voor de zomer geen speciale jas heb. In dit seizoen kies ik eerder voor een vestje in de ochtend en avond of voor een spijkerjasje. Wanneer het echt slechter weer is, koud en regen, dan kies ik dus wederom voor mijn stoere bikerjack, in mijn ogen ook een stijlvolle jas voor in de zomer. Het is niet voor niets mijn favoriete jas natuurlijk.

Vond je dit artikel over een goede en stijlvolle jas leuk? Check dan ook mijn andere artikelen in de categorie Fashion.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over een goede en stijlvolle jas voor elk seizoen. Nu ben ik benieuwd, heb jij elk seizoen een andere jas en welke jas is jouw favoriet? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een betaald partnerschap met Wehkamp. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van dit artikel.

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis