Het belang van een goede tas krijgt een geheel nieuwe dimensie zodra je kinderen krijgt, daarom in dit artikel: tips bij het kopen van een verzorgingstas. Plotseling ga je namelijk geheel andere eisen stellen aan een tas. Deze moet niet alleen heel stijlvol, maar bovenal erg praktisch zijn. Toch is nog niet elke nieuwe moeder hiervan overtuigd. Want is zo’n grote verzorgingstas eigenlijk wel nodig? Hier kunnen we heel kort over zijn: ja, dit is nodig. In dit artikel deel ik graag tips bij het kopen van een verzorgingstas met je. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Tips bij het kopen van een verzorgingstas

Het zal je nog verbazen hoeveel spullen je elke dag mee moet sjouwen zodra je een baby hebt. Dat past vrijwel nooit in een standaard handtas. Een rugzak of echte luiertas is dan noodzakelijk om comfortabel op pad te kunnen. Zo weet je zeker dat je alles bij de hand hebt. Ook handig wanneer je even snel weg moet. In de tas zitten meestal al de grootste en belangrijkste benodigdheden voor een kort uitstapje. Dan ben je dus binnen mum van tijd vertrokken.

Klinkt allemaal goed. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een verzorgingstas? In dit artikel zet ik een aantal tips voor je op een rijtje.

Grootte van de tas

Dit is met stipt op nummer één het belangrijkste om op te letten bij het kopen van een verzorgingstas. Om überhaupt alles én overzichtelijk mee te kunnen nemen, is het belangrijk dat alles erin past. Hoe groot de verzorgingstas moet zijn? Dat is geheel afhankelijk van je eigen specifieke wensen, de leeftijd van je kindje en hoeveel kinderen je hebt.

Heb je een baby? Dan kan ik je echt een groter model aanraden. Denk alleen al aan wat er allemaal in moet: luiers, billendoekjes, verzorgingsproducten, een verschoonmatje, extra setjes kleding, eventueel melk en fruit- en groentehapjes, et cetera. Voordat je het weet zit de tas vol. Al helemaal wanneer je ook nog eens oudere kinderen hebt en hiervoor ook wat items mee wilt nemen.

Is je kindje al wat ouder en zijn de andere kinderen al zindelijk? Of bijvoorbeeld allemaal schoolgaande kinderen? Dan zal je merken dat je steeds minder nodig zult hebben en minder mee hoeft te nemen. Je begint doorgaans met een gróte verzorgingstas en eindigt veelal met een iets grotere handtas voor de wat kleinere spullen. Dus geloof me, uiteindelijk komen die stijlvolle handtassen echt wel terug!

Al vind ik persoonlijk ook dat er tegenwoordige prachtige verzorgingstassen zijn. Kijk dus bij het kopen van een verzorgingstas dus ook zeker naar de stijl en kies er een die bij jou past, en misschien een beetje bij je partner.

Schouderband

Ook de manier van dragen is er één om stil bij te staan. In de meeste gevallen worden verzorgingstassen met één hengsel die over de schouder gedragen moet worden afgeraden. Grote kans dat deze constant afzakt en dat maakt het dragen er niet prettiger op. Kies daarom liever voor een schouderband die kruiselings over de schouder gedragen kan worden. Kijk ook bij het kopen van een verzorgingstas of er een kort hengsel aanwezig is zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Met alleen een lang hengsel is dat lastig.

Draag je je baby graag in een draagzak of draagdoek? Dan kan het minder prettig zijn om ook een verzorgingstas te dragen. Kruislings over je schouder is dan ook niet mogelijk. In dat geval is het beter om voor bijvoorbeeld een rugzakmodel te kiezen. Zo kan je zowel de tas als je kindje eenvoudig blijven dragen. Dit is erg prettig wanneer je ook nog een stuk moet lopen.

De juiste indeling

Het is wel zo prettig als je alles snel kunt vinden in je tas. Je wilt niet minuten moeten zoeken als je kindje honger heeft of nodig verschoont moet worden. Daar worden jullie beide niet gelukkiger van. Kies daarom voor een tas die gemakkelijk te ordenen is. Veel vakjes zijn dan een absolute must. Zeker bij grote verzorgingstassen.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met tips bij het kopen van een verzorgingstas. In mijn ogen kan een verzorgingstas niet groot genoeg zijn en op de een of andere manier had ik ook altijd vakjes te kort. Ga jij binnenkort op pad voor het kopen van een verzorgingstas? Houdt hier dan zeker rekening mee. Nu ben ik benieuwd, heb jij al een verzorgingstas en waarom heb je specifiek voor die gekozen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis