Ik ben dol op het theater, je kunt me er dan ook regelmatig vinden. Cabaret, een toneelstuk, musicals, zang, dans en ga zo maar door: alles in het theater vind ik leuk. Graag wil ik middels dit artikel een nieuwe familievoorstelling onder jouw aandacht brengen, namelijk de theatervoorstelling As You Like It. Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie met daarin alles over de voor- en nadelen van verliefd zijn. In dit artikel vertel ik je graag meer over deze voorstelling en deel ik de review van mijzelf én mijn dochter Ize (8 jaar). Nieuwsgierig geworden naar deze voorstelling? Lees dan snel verder.

Theater: de familievoorstelling As You Like It

Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie dus, een onderwerp wat zowel jong als oud aanspreekt. Persoonlijk vind ik het dus geweldig om samen met mijn dochter naar een échte theatervoorstelling te gaan. Dan heb ik het niet over een kindervoorstelling maar over een familievoorstelling, een theatervoorstelling die voor ons allemaal leuk is. Ik ben samen met mijn moeder, Ize en een vriendje naar deze geweldige familievoorstelling geweest. Voordat ik je meer vertel over de voorstelling wil ik eerst delen wie deze prachtige voorstelling As You Like It hebben gemaakt.

De Toneelmakerij en Circus Treurdier

De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan met dit toneelstuk samen de handen ineen om het stof van een klassieker af te blazen. Het eindresultaat? Een zinderende voorstelling voor iedereen vanaf acht jaar! As You Like It is een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare geworden die klaar is voor de grote zalen van Nederland. Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie, ongeacht hoe jouw familie samengesteld is. Liefde kent namelijk geen grenzen.

De Toneelmakerij en het Internationaal Theater Amsterdam hebben als doel om samen een nieuw en jong publiek voor hoogwaardig jeugdtheater naar de grote zalen te trekken. Elk jaar brengen zij een familievoorstelling naar de theaters door heel Nederland die in de herfstvakantie in première gaat. Dit seizoen brengen ze de coproductie van de Toneelmakerij en Circus Treurdier: As You Like It door het hele land.

De familievoorstelling As You Like It

Nu je meer weet over het creatieve brein achter deze nieuwe voorstelling is het tijd om je te vertellen waar de familievoorstelling over gaat. Ik deel hierbij de algemene tekst uit het theaterboekje om geen spoilers bloot te geven. Ik kan namelijk alvast verklappen dat het een geweldige voorstelling is om met de hele familie naar toe te gaan. Het is dan niet leuk als de verrassingen al verklapt zijn!

Theaterboekje

Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan? 
 
Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die ergens in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it.  

Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de jonge geliefden elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen?  

Recensie van mijzelf en Ize

Afgelopen zondag zijn wij in Tilburg naar deze familievoorstelling geweest, samen met mijn moeder en een vriendje van Ize. Het was geweldig, ondanks het feit dat mijn meisje misschien liever zelf op het toneel staat. We hebben echt allemaal ontzettend genoten van deze voorstelling. Wat ik goed vond was dat de kinderen een hand-out kregen bij binnenkomst. Hierop konden ze precies zien welke karakters meededen in de voorstelling en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Dit maakte de voorstelling ook nog interactief voor onze 8-jarige: steeds wanneer iemand op het podium kwam bekeken ze samen wie het was. Op de foto hieronder zie je de hand-out.

Theater de familievoorstelling 'As You Like It' mamazetkoers wie is wie

Hand-out van de familievoorstelling As You Like It

De familievoorstelling bleef constant interessant om naar te kijken waardoor de volwassenen en de kinderen zich geen moment verveeld hebben. Er was voldoende actie, muziek en werden emoties duidelijk uitgebeeld en uitgelegd. Heel erg mooi om te zien en leerzaam voor de kinderen, zowel voor de oudere kids als de 8-jarige. De boodschap dat iedereen zichzelf mag zijn is zeker overgekomen, we zijn niet gemaakt om in hokjes gestopt te worden.

Tijdens de terugrit naar huis hebben de kids op de achterbank de voorstelling nog uitgebreid nabesproken. De eindconclusie was, en ik quote: ‘het was écht héél leuk en cool’ en ‘mogen we hem snel nog eens zien?!’. Het was fantastisch om deze voorstelling samen met de kinderen te beleven en ze te zien genieten en lachen. We gaan in de toekomst zeker nog eens naar een familievoorstelling in een theater in de buurt.

Ik kan je deze voorstelling dus echt aanraden! Ben je benieuwd of en wanneer deze voorstelling bij jou in de buurt gespeeld wordt? Check dan zeker even de website van deze familievoorstelling voor alle data en tijden.

Tot slot..

Ben je dus nog opzoek naar een tof uitje voor het hele gezin? Dan kunnen we de familievoorstelling As You Like It zeker aanbevelen. Nu ben ik benieuwd, ben jij wel eens met je kinderen naar het (jeugd)theater geweest? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis