Ken jij KidZcity al? Hét indoor attractiepark van de Randstad? Misschien wel maar de kans is groter van niet. In mijn directe omgeving kende namelijk niemand dit indoor speelparadijs. Daarom vertel ik je graag in dit artikel meer over deze speciale speelstad voor kinderen. Met een vriendin en onze kinderen zijn we namelijk op uitnodiging naar KidZcity geweest en ik deel graag onze ervaringen met jullie. Nieuwsgierig geworden naar dit indoor attractiepark? Lees dan snel verder.

KidZcity het indoor attractiepark van Nederland

Het indoor attractiepark KidZcity is sinds 1999 gevestigd in een oude fabriekshal in Utrecht en is met zijn 5.000 m2 het grootste indoor attractiepark voor kinderen van de Randstad. Na binnenkomst kun je een zitplekje uitzoeken waarna de kinderen vervolgens helemaal los kunnen gaan. Klimmen in een kasteel, vliegen in een ballonnenmolen, kanon schieten, klauteren in een funhouse met obstakels of een lasergame: er is ontzettend veel te doen.

Voor wie niet uit de Randstad komt, zoals wij, is het indoor attractiepark goed bereikbaar met het openbaar vervoer en is er rondom KidZcity voldoende gratis parkeergelegenheid. Wat ikzelf belangrijk vind is dat er voor ons goede Wi-Fi beschikbaar is, ik ben niet het type wat overal mee in gaat. En tot slot is een goede bak koffie ook niet onbelangrijk en is aanwezig!

Waarom naar KidZcity?

Voor wie opzoek is naar een tof uitje op een vrije dag of in de vakantie kan lekker uitrazen en genieten bij dit indoor attractiepark! Wat maakt dit speelparadijs uniek?

 • met een speeloppervlakte van 5.000 m2 is er genoeg te doen
 • alles is binnen, dus ook leuk met slechter weer
 • attracties zijn inclusief, dus niet extra betalen voor bijvoorbeeld de botsauto’s (m.u.v. automatieken)
 • voor de leeftijden van 0 tot en met 11 jaar (tot en met 2 jaar gratis)
 • 6 dagen per week open
 • goed bereikbaar en gratis parkeren
 • op drukke dagen is er regelmatig live entertainment
 • het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen

Deze attracties zijn er

Op de website van KidZcity staat een mooie plattegrond met een goed overzicht van alle attracties. Hieronder een kleine opsomming:

 • de balloonride, een zweef/draaimolen
 • een pamperhoek, een speciale zone voor kinderen tot en met 4 jaar
 • safaritrein, een interactieve trein waarmee je op safari gaat
 • een paardencarrousel
 • ViZcity, een creatieve attractie waarbij jouw getekende creatie tot leven komt
 • botsauto’s
 • is er een familieglijbaan
 • een klimdoolhof
 • en zijn er lasergames en diverse klimtoestellen

Er is ook een speciaal kindertheater waar op drukke dagen live entertainment te zien is. Welke dagen dit zijn wordt vooraf kenbaar gemaakt op de Facebookpagina van KidZcity. Check dit voor je bezoek dan altijd even, wel zo leuk!

KidZcity het indoor attractiepark van Nederland

Plattegrond van het indoor attractiepark

Dit vonden wij van het indoor attractiepark KidZcity!

De kinderen hebben een ontzettende leuke dag gehad in KidZcity, laat ik dat voorop stellen en daar doen we het als ouder natuurlijk allemaal voor. Toch is er wel een dingetje waar ik als ouder van een kindje met een glutenintolerantie tegenaan liep. Daarom wil ik mijn review graag opdelen in twee delen, namelijk het indoor attractiepark zelf én het horecagedeelte.

Review van het indoor attractiepark

De meningen van de kinderen waren bijna unaniem: de balloonride attractie was veruit de favoriet. Een zweef/draaimolen van luchtballonnen met prachtige verlichting. Een plaatje om te zien en volgens de kids dus geweldig om in te zitten. Ik heb er helaas geen foto van kunnen maken omdat het binnen vrij donker was. Mijn dochter vond de lasergames ook heel erg tof, dat had ze nog nooit gedaan. Hoewel de lasergames vanaf 3 jaar mogelijk is (volgens de website) konden onze kinderen van 6 en 7 jaar de hesjes bijna niet aan, de hesjes waren te groot. Hierdoor hebben onze andere kinderen deze activiteit helaas niet kunnen doen.

De kinderen hebben genoten van de diversiteit aan attracties. Rennen, klauteren, glijden en de botsauto’s: overal zag ik ze met een grote glimlach. Behalve bij mij aan tafel dan, want zoals elk kind komen ze regelmatig vragen om iets lekkers. Daar zijn mijn kinderen geen uitzondering in. Het was mooi om ze deze ervaring van een indoor attractiepark te kunnen geven, ik was nog nooit eerder in zo’n speelparadijs geweest.

In KidZcity is alles ruim omgezet. Door de hele hal zijn tafeltjes en attracties geplaatst, hierdoor is er voldoende zitruimte. De ingang ligt alleen net in het midden wat het voor mij als ouder met jonge kinderen net wat onoverzichtelijk maakt. Ergens ben ik toch bang dat ze naar buiten gaan. Zeker omdat het poortje regelmatig open gaat en bij de uitgang zelf is geen volwassenen nodig om hem te openen. Je kind kan dus in principe gewoon naar buiten wandelen. Dat doet mijn moederhart niet goed, maar misschien zegt dat iets meer over mij omdat ik Luke al eens kwijt ben geweest.

Review van het horecagedeelte

Degene die mijn blog al langer volgt weet dat mijn zoontje Luke een glutenintolerantie heeft. Uitstapjes zijn dan voor ons niet altijd even gemakkelijk. Een goede voorbereiding is het halve werk. Nu had ik natuurlijk voor dit artikel de hele website al goed bekeken maar aan het restaurantgedeelte besteed ik altijd meer aandacht.

Ik ga er regelmatig op uit met de kinderen en merk dat bij andere speelparadijzen veel aandacht aan allergenen en intoleranties wordt besteed. Helaas viel het me op dat Luke bij KidZcity alleen kan genieten van een frietje met frietsaus en een waterijsje. Ik begrijp echt dat het lastig kan zijn om met veel allergenen rekening te moeten houden maar een los grilapparaatje met een glutenvrije tosti uit de diepvries is echt niet moeilijk. Jammer, maar ik wist het en dus was deze mama goed voorbereid: bepakt en bezakt met glutenvrij eten ging ik op pad naar het indoor attractiepark!

Als snel na binnenkomst kwam ik erachter dat ik een fout had gemaakt, iets over het hoofd had gezien. Zo bestelde ik namelijk nietsvermoedend een grote kan ranja voor de kinderen, maar die hadden ze niet. Het was normaal en toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Glutenvrij eten had ik bij, maar ik koop eigenlijk overal een wel kan ranja. Beetje verbaasd reageerde ik dan ook dat ik dat echt niet wist. Semi-vriendelijk werd me verteld dat ik dat in de huisregels kon lezen en voor € 1,80- een pakje drinken kon kopen per kindje.

Geloof me, ik heb die hele website doorgenomen: maar die info heb ik echt gemist. Na ons bezoek heb ik de informatie wel gevonden. Er is een niet opvallende button ‘huisregels’ verstopt op de informatie pagina. Niet bij het reserveren (wat overigens verplicht is), niet bij de veel gestelde vragen en ook niet bij de punten die KidZcity uniek maakt. Bij alle indoor speelparadijzen waar ik met de kinderen ben geweest was het juist niet toegestaan om iets mee te nemen. Ik heb dat punt dus wél even toegevoegd bij de pluspunten. Want dat is het namelijk echt!

Het aanbod in de horeca is dus minimaal, wat helemaal niet erg is omdat je zelf je eigen etenswaren mee mag nemen zoals een kleine lunch voor het hele gezin. Dat ik onvoldoende mee heb genomen naar dit indoorattractiepark is dus een beetje mijn schuld maar het had ook beter aangegeven mogen worden. Wij hebben onze middag afgesloten bij de dichtstbijzijnde Macdonalds, met een glutenvrije hamburger en broodje voor Luke!

Uiteraard heb ik mijn bevindingen ook met de mensen van KidZcity besproken en ze pakte mijn feedback zeer goed op. Het doet me echt goed dat ze gaan kijken naar meer glutenvrije mogelijkheden die op een makkelijke manier in een kleinere keuken zijn toe te passen.

Tot slot..

Dit was hem mijn, mijn artikel over KidZcity, het indoor attractiepark van de Randstad. Nogmaals, de kinderen hebben ontzettend genoten in het indoor attractiepark KidZcity en krijgen niet mee wat ik zie of ik ervaar. Ik ben ontzettend blij dat ik ze een hele leuke dag heb kunnen bezorgen. Nu ben ik benieuwd, ben jij al eens bij KidZcity geweest of bij een ander indoor attractiepark? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Ik heb nog wel een laatste tip: is je kindje (5+) niet zo’n held op drukke plaatsen en op hoogtes? Ga dan opzoek naar een alternatief uitje. Glijbanen zijn erg hoog en vanaf 5 jaar mogen ze ook niet meer in het peutergedeelte. Niet om je af te schrikken, maar elk kind is anders en ik wil hier graag eerlijk in zijn.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis