Wanneer mijn wekker gaat kan ik maar aan één ding denken: koffie. Het liefste blijf ik liggen maar de plicht roept en een nieuwe dag is aangebroken. Blogger Esla (ElsaRblog) ging mij voor en nu is ben ik aan de beurt om de vragenlijst over mijn koffiegebruik in te vullen! Benieuwd of ik een echte koffiejunkie ben? Lees dan snel verder! Ben jij dol op koffie of juist niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder!

It’s a Coffee Tag – mijn koffiegebruik

Elf vragen over mijn koffiegebruik, hier komen ze!

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
Als kind kon ik geen cola drinken zonder ziek te worden, blijkbaar was ik overgevoelig voor cafeïne. Dat ben ik nu nog steeds maar er zit blijkbaar verschil tussen kunstmatige cafeïne (welke toegevoegd wordt aan o.a. cola) en de cafeïne die ontstaat tijdens de productie in de koffieboon. Ik kan dus met een gerust hart koffie drinken, gelukkig maar!

Mijn eerste kopje koffie is dan ook helemaal niet lang geleden. Ik was bang dat ik er ziek van zou worden. Ongeveer 7 jaar geleden probeerde ik een cappuccino en was meteen verkocht. Dat was lekker! Daarvoor dronk ik thee, veel thee, maar na een tijdje had ik dat wel gezien. De eerste cappuccino was een feit: en ik werd er niet ziek van. Vele koffies volgde daarna. Dat spoorde mij ook aan om eens uit te zoeken waarom ik wél van cola ziek werd maar niet van koffie. Hierna is mijn koffiegebruik geëxplodeerd 😉 .

2. Met wie drink je graag koffie?
Als ik heel eerlijk ben: het liefste alleen. Even een momentje voor mezelf. Heerlijk vind ik dat. Verder vind ik het ook fijn als ik samen met mijn man uit eten ben geweest een kop koffie na te drinken. Gezellig nog even natafelen met iets lekkers erbij. Favoriet is natuurlijk chocolade: altijd goed bij koffie.

3. Op welke momenten van de dag drink jij koffie?
Op een werkdag drink ik graag een kop koffie net nadat ik mijn laptop heb opgestart, dan ben ik helemaal klaar voor de nieuwe werkdag. Tijdens zo’n werkdag volgen er vaak nog meer, afgewisseld met water.

Ben ik vrij? Dan drink ik graag mijn koffie wanneer de kindjes spelen, zo net na het ontbijt. Dan vermaken ze zich prima en heb ik nog even een momentje voor mezelf. Na de kop koffie kan ook de ”vrije” dag beginnen. De oudste gaat naar school en is het tijd voor het huishouden. Tussendoor nog wel even een kopje koffie, om mezelf te belonen voor het harde werk 😉 .

4. Wat is je favoriete koffievariatie (Espresso, cappuccino, zwart…)?
Het liefste drink ik cappuccino of een latte macchiato. Al drink ik tegenwoordig ook een caffee latte. In die laatste zit veel minder melk dan in de andere twee, minder melk betekent ook minder calorieën. Dat is ook weer een voordeel want dan mag ik er meer van drinken. Niet dat ik af wil vallen maar het is niet de bedoeling dat er nog meer kilo’s aan me blijven kleven. Ik wil gewoon lekker in mijn vel zitten, verantwoord blijven genieten van koffie en al het andere lekkers.

5. Wat is je favoriete koffiemerk?
Die heb ik niet echt eigenlijk. We hebben zelf een Dolce Gusto thuis, hier kan ik veel verschillende soorten koffie mee zetten. Van gewone koffie, cappuccino tot een latte macchiatto. We zijn er erg blij mee. Met verschillende cups maak je de koffie, ik hoef dus niet apart melk op te schuimen en de koffie is in een handomdraai klaar. Op het werk is de koffie ook goed trouwens, alleen weet ik even niet meer van welk merk dat is.

Maar als ik echt een merk zou moeten kiezen ga ik voor Starbucks! Zodra ik op het station kom of ergens waar ze die hebben snel ik naar binnen!

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Ik ben wel een ”trouwe” denk ik. Voornamelijk ga ik dus voor de cappuccino en de latte macchiato. Al zijn er van die laatste veel verschillende soorten en daar wil ik ook wel eens mee afwisselen. Een latte macchiato karamel, hmmm.

7. Heb je aparte soorten/smaken koffie in huis voor je gasten?
De normale koffie hier in huis is standaard een grande. Een flinke kop koffie dus. Voor verjaardagen halen we ook de normale portie in huis. Waarom? Eigenlijk heel simpel, we hebben niet zo veel grote mokken waar de grande koffie in past en genoeg normale kopjes. Dit doen we echt alleen bij verjaardagen omdat we dan veel visite krijgen.

8. Waar koop jij je koffie?
Bij de Jumbo, daar heb je grote verpakkingen en nemen ze mee met de wekelijkse boodschappen. Lekker makkelijk, ik hoef er gelukkig niet voor naar een extra winkel. O, nu lijkt het net alsof ik ze zelf koop. Sorry dat klopt niet: mijn lieve man doet hier meestal de boodschappen dus hij neem de lekkere koffie mee.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
Met een koekje of een chocolaatje. Iets lekkers erbij! Al doe ik dat natuurlijk niet bij elke kop koffie maar zou ik wel willen hoor 😉 . Helaas drink ik vaak mijn koffie thuis wel koud. Met kinderen is dat denk ik normaal. Er heeft er net één in zijn broek gepoept of moet ergens mee geholpen worden. Soms is mijn zoontje net wakker en huilt in bed, ik ga hem dan even halen. Heel soms vergeet ik mijn koffie ook, staat hij nog in de keuken. Zo zonde.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
Voor mij is dit een beetje hetzelfde als de vorige vraag, maar met een koekje of chocolaatje dus.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Nooit mee thee. Sinds ik mama ben kan ik echt niet meer zonder koffie! Stiekem best erg hè. Wat zou jij doen? Nooit meer koffie of nooit meer thee? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Tot slot..

Nu weet je echt alles over mijn koffiegebruik. Hoe is jouw koffiegebruik en heb je al een keuze gemaakt? Nooit meer koffie of nooit meer thee? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share