mini worstenbroodjes mamazetkoers

Het is alweer de 2e woensdag van de maand en dat betekent een nieuw recept. Dit keer: mini worstenbroodjes. Lekker voor bij de borrel, op een feestje of gewoon omdat ze zo lekker zijn! Je maakt ze in een handomdraai en smullen maar. Ik ben dol op borrelen (en eten), jij? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Meer recepten vind je hier.

Boodschappenlijstje

  • 5 plakken (glutenvrij) bladerdeeg
  • 20 mini knakworstjes
  • Italiaanse kruiden
  • zeezout
  • ei

Met dit recept maak je 20 kleine worstenbroodjes, dit past bij mij op 1 bakplaat in mijn oven. Dit recept bevat gluten, wil je liever glutenvrije worstenbroodjes? Kies dan voor glutenvrij bladerdeeg.

Recept: mini worstenbroodjes

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 20 minuten (inclusief bakken) heerlijke zelfgemaakte mini worstenbroodjes op tafel staan. Tip: heb je aan 20 worstenbroodjes niet genoeg? Verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

  1. verwarm de oven voor op 225 graden
  2. leg bakpapier op de afbakplaat
  3. leg bakpapier op je werkbank/aanrecht
  4. snij de plakjes bladerdeeg in vieren
  5. leg de stukjes bladerdeeg met de bloemkant naar boven en verwijder het papier van het bladerdeeg
  6. leg een mini knakworstje op elk stukje bladerdeeg
  7. vouw ze dicht
  8. druk met een vork de randen goed dicht
  9. kluts een ei in een kom en bestrijk de bovenkant van mini worstenbroodjes
  10. bestrooi de mini worstenbroodjes met de Italiaanse kruiden en zeezout
  11. leg de mini worstenbroodjes op de afbakplaat en bak ze in 12 minuten af.

De afgebakken mini worstenbroodjes kun je makkelijk vooraf al maken. Leg ze op een bord of schaal en dek deze af met alu-folie. Zo kun je ze makkelijk 2 dagen buiten de koelkast bewaren. Wil je ze serveren? Doe ze nog 5 à 6 minuten in de oven bij 225 graden. Ze zijn dan lekker warm en knapperig. Jammie!

Tot slot..

Sneller en makkelijker kan bijna niet. Ga jij deze worstenbroodjes ook maken? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
LinkedIn1k
LinkedIn
Share