Ik ben dol op hartige hapjes uit de oven, of het nu voor bij een borrel is of als lunch maakt niet uit. Dit gerecht kun je ook nog serveren als voorgerecht als je wilt. Succes is in elk geval gegarandeerd. Het is super simpel en niet veel werk. In dit artikel lees je mijn recept voor hartige plaattaart met zalm en avocado. Geen zalm of avocado fan? Je kunt de plaattaart altijd met iets beleggen wat je wél lekker vindt.

Boodschappenlijstje

  • plakjes bladerdeeg (4 stuks);
  • 200 gram crème fraîche;
  • citroen;
  • peterselie;
  • 1 rode ui;
  • 150 gram gerookte zalm;
  • avocado;
  • zakje rucola sla;
  • peper en zout;
  • olijfolie.

Met de ingrediënten van dit boodschappenlijstje maak je voor 4 personen dit heerlijke gerecht. Wil je meer of minder maken? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van dit boodschappenlijstje. Je kunt dit gerecht ook glutenvrij maken door voor glutenvrij bladerdeeg te kiezen.

Recept: plaattaart met zalm en avocado

Volg onderstaande stappen en binnen 25 minuten (inclusief 15 min in de oven) heb je dit gerecht op tafel staan.

  1. verwarm de oven voor op 180 graden Celsius;
  2. ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwijder het plastic laagje;
  3. leg ze op bakpapier en prik er zo veel mogelijk gaatjes in;
  4. rasp de citroen en voeg dit naar smaak toe aan de crème fraîche;
  5. hak de peterselie fijn en voeg ook naar smaak toe aan de crème fraîche en meng;
  6. smeer dit mengsel op de plakjes bladerdeeg (bewaar nog wel een beetje);
  7. snij de ui in ringen en verdeel dit over de plakjes bladerdeeg;
  8. bak de plakjes af in ongeveer 10 tot 15 minuten;
  9. laat alles even afkoelen en beleg met de crème fraîche, de gerookte zalm, avocado en rucola;
  10. strooi als laatste nog wat peper en zout over de plaattaart en een beetje olijfolie, smakelijk!

Wil je dit recept al eerder voorbereiden? Dit kan tot en met stap 8. Maak de plaattaart op net voor serveren, Is het voor de borrel? Snij dan als laatste stap de plaattaart in kleinere stukjes. De onbelegde plaattaart kun je ongeveer 2 dagen buiten de koelkast afgedekt bewaren.

Tot slot..

Deze plaattaart met zalm en avocado kun je in vele variaties maken, waarmee wil jij deze plaattaart beleggen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

eet smakelijk!

Liefs Francis

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten!

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share