Bij het horen van het woord “detox”, denk je misschien aan een of ander rage-dieet. Maar ontgiften, of ook wel ontslakken genoemd, is een natuurlijk proces dat elke dag in ons lichaam plaatsvindt. Je lichaam ontdoet zich voortdurend van gifstoffen en houdt je bloed, organen en cellen schoon. In dit artikel vertel ik je meer over ontgiften door middel van een detox dieet. Lees je mee?

Ontgiften voor een gezonder leven

Hoewel ons lichaam dagelijks druk bezig is met ontgiften worden deze natuurlijke processen helaas vaak verstoord door slechte invloeden van buitenaf. Stressfactoren zoals vervuiling, gebrek aan beweging en ongezonde eetgewoonten kunnen het voor ons lichaam moeilijker maken om schadelijke stoffen uit te drijven. Gelukkig zijn er een paar dingen die we kunnen doen om de lever en andere organen weer efficiënter te laten werken – één daarvan is een detox dieet!

Wat is een detox dieet?

Een detox dieet is een eetplan dat de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam bevordert. Een detox dieet is niet een standaard dieet in de zin van dat het een specifiek eetpatroon is met als specifieke doel afvallen. Dit type dieet is met name bedoeld om het lichaam te helpen ontgiften door slechte voedingsstoffen en afvalstoffen weg te nemen en onze spijsvertering te overspoelen met gezonde voedingsstoffen.

De meeste detox diëten bestaan uit een combinatie van vasten, sappen, het eten van een gezond koolhydraatarm dieet, het drinken van veel water en het consumeren van andere ontgiftende voedingsmiddelen. Als je kiest voor een sapkuur, dan zul je tijdens een periode van drie tot zeven dagen alleen maar sappen drinken. Deze sappen bevatten alle juiste voedingsstoffen om het lichaam een boost te geven. De sappen zitten boordevol groenten en fruit.

je lichaam ontgiften voor een gezonder leven mamazetkoers

Waarom een detox dieet?

Een detox dieet kan een nuttige manier zijn om gifstoffen die zich hebben opgehoopt in het lichaam kwijt te raken. Als mensen het over ontgiften hebben, hebben ze het meestal over het ontgiftingsproces van de lever. Gifstoffen komen elke dag in je lichaam, zowel uit het voedsel dat je eet als uit de lucht die je inademt. Je lever is verantwoordelijk voor het filteren van deze gifstoffen voordat ze schade kunnen toebrengen aan je lichaam. De lever slaat al deze gifstoffen op, breekt ze af of verwijdert ze uit het lichaam.

Voor de meeste mensen is gezond eten voldoende om de lever goed te laten functioneren. Mensen die lijden aan diabetes, obesitas of andere stofwisselingsziekten kunnen echter merken dat hun lever overbelast raakt of is. Dit kan leiden tot een ophoping van te veel schadelijke gifstoffen die een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Een detox-dieet kan de belasting van uw lever verlichten en je lichaam helpen de te veel opgebouwde gifstoffen weer af te voeren. Een detox dieet kan ook een goede boost zijn voor een al goed werkende spijsvertering.

Tot slot..

Denk je er over na om je lichaam te ontgiften middels een detox dieet? Lees je altijd goed in voordat je ermee start zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt en wat de kuur je gaat brengen en hoelang deze duurt. Er zijn namelijk verschillende detox diëten, het is belangrijk dat je er een kiest die bij je past. Heb jij al eens je lichaam geholpen met ontgiften middels een detox dieet? Laat het me weten bij de reacties hieronder, of Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis