In dit artikel deel ik mijn recept voor een groene smoothie met appel met jou. Waarom? In mijn eetdagboek van vorige week heb je kunnen zien dat ik steeds vaker kies voor een smoothie tijdens de lunch. Mijn ‘successen’ deel ik hier met jullie. Want soms duurt het even voordat je de smaak goed hebt. Dit keer deel ik jullie mijn recept voor een frisse groene smoothie met appel, komkommer, spinazie en kiwi. Ga jij hem maken?

Boodschappenlijstje voor 2 smoothies

Dit heb je nodig voor een groene smoothie met appel:

 • appel, 1 stuk
 • kiwi gold, 1 stuk
 • spinazie, 6 blokjes uit de vriezer
 • komkommer, ca 12 centimeter
 • 200 mL yoghurt

Eventueel kun je nog lijnzaad of een proteïnepoeder toevoegen. Ik heb dat nu niet gedaan, ik wissel dat af. Uiteraard heb je een blender, keukenmachine of staafmixer nodig. Ik maak zelf gebruik van een keukenmachine met extra opzetstuk.

Recept: groene smoothie met appel, komkommer, spinazie en kiwi

Het is niet veel werk, het meeste werk zit in het snijden van het fruit en de komkommer, je keukenmachine doet het zware werk. Wil je meerdere porties maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

 1. doe de spinazie in de keukenmachine
 2. verwijder het klokhuis van de appel en snij hem in kleine stukjes
 3. schil de kiwi en snij ook deze in kleine stukjes
 4. snij als laatste de komkommer in kleine stukjes
 5. voeg de komkommer, appel, kiwi en de yoghurt toe aan de keukenmachine
 6. eventueel het eiwitpoeder of lijnzaad toevoegen
 7. mix alles tot een glad geheel en klaar!

Doe de smoothie in twee mooie glazen met een rietje en geniet! Is er niemand om de smoothie mee te delen? Dek het glas af, je kan de smoothie dan nog 2 dagen in de koelkast bewaren.

Tot slot..

Ga jij deze gezonde groene smoothie met appel, komkommer, spinazie en kiwi ook maken? Hij is écht veel lekker dan dat hij eruitziet 😉 . Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis