In mijn eetdagboek heb je al kunnen zien dat ik veel thee drink. Steeds meer eigenlijk, al kan ik in de ochtend echt niet zonder mijn kopjes koffie hoor! Op warme zomerdagen kies ik liever voor koude dranken maar nu de dagen weer korter en kouder zijn kan ik echt genieten van een warme kop thee. Ik was dus erg blij toen ik van Dilmah Tea een prachtig pakket kreeg om deze review te schrijven. In dit artikel dus mijn review van de verschillende theesoorten van Dilmah én de theefles! Lees je mee?

Het verhaal van Dilmah

In 1988 heeft Merrill J. Fernando, een kleine Sri Lankaanse theeboer, een grote droom: theeliefhebbers over de hele wereld laten genieten van zijn thee. Niet ‘zomaar’ thee, maar de beste thee die verantwoord en duurzaam is geproduceerd, voor mens én milieu. En dat is gelukt, de theesoorten van Dilmah worden nu in meer dan 100 landen verkocht!

Er zijn ontzettend veel theemerken, wat maakt Dilmah dan uniek zou je denken? Dilmah is een merk dat is gebaseerd op een gepassioneerde toewijding aan kwaliteit, authenticiteit én duurzaamheid. Alles wat ze doen is onderdeel van een filosofie die verder gaat dan het verkopen van alleen thee. Zakendoen is immers ook een kwestie van menselijke dienstverlening. Dit maakt de thee van Dilmah de eerste ethisch geproduceerde thee, best bijzonder vind je niet?

De verschillende theesoorten van Dilmah

Ik kreeg een ontzettend groot pakket met thee, toebehoren en chocolaatjes. De vele verschillende theesoorten van Dilmah zie je hieronder op de foto. Je ziet zowel theezakjes als losse thee en de theefles. Hierover dus later meer.

de theesoorten van dilmah ()

Wij drinken thuis veel verschillende soorten thee, al heeft iedereen wel zijn eigen favoriet. Mijn man en kinderen drinken het liefste de kamillevariant en ik ga voor de groene thee met gember. En de visite? Die drinkt hier voornamelijk gewone thee, rooibos of andere groene thee variaties. De aankomende maanden hebben we dus voor iedereen wel een lekkere smaak in huis!

made chocolade mamazetkoers ()

Naast de heerlijke thee ontving ik ook bovenstaande heerlijke chocolade bonbons van MaDe! Met zoiets kun je me echt heel blij maken. Wist je dat van deze bonbons er ook enkele zijn gemaakt van Dilmah thee? Je snapt natuurlijk wel dat deze heerlijke chocolade veel sneller op was dan de thee 😉 .

Wat me opvalt is dat Dilmah gebruikt maakt van verschillende soorten theezakjes en formaten. Zowel losse thee, als piramidevormige zakjes en ‘gewone’ theezakjes. Precies afgestemd op de thee, zodat een heerlijke kop gegarandeerd is. Naast de chocolade (uiteraard) ben ik fan van dit theemerk. De thee heeft geen bittere afdronk en is tot de laatste druppel lekker. Mijn favoriet is de sinaasappelthee en de biologische groene thee met gember. Die laatste blijft zacht, wat best lastig is voor een gember. Op de foto hieronder zie je hoe ik hem het liefste drink, op de bank met iets lekkers ernaast.

mijn favoriete thee dilmah mamazetkoers (_)

De theefles

Je zult aan het begin van dit artikel wel gedacht hebben, een theefles? Niet heel raar, ik moest zelf ook eerst even op onderzoek uit. Het is een fles waarmee je zelf thee kan zetten óf ijsthee kunt maken. Je gebruikt hierbij losse thee. Het is echt super simpel, in mijn reels video op Instagram kun je dat zien. Op de foto hieronder zie je de fles. Ik vind deze dubbelwandige fles dus echt prachtig!

de theefles van dilmah mamazetkoers ()

Ik werk nu volledig vanuit huis en heb mijn werkplek op zolder. Met deze theefles kan ik meer theezetten dan één kopje, wat erg fijn is, daarnaast blijft de thee hierin ook nog eens lekker warm! Deze fles gebruik ik dan ook veelvuldig. De mogelijkheden met deze fles zijn eindeloos alleen die moet ik nog allemaal ontdekken, heerlijk! Zo kun je er bijvoorbeeld ijsthee mee maken, dat wil ik zeker nog eens proberen.

Je begrijpt dus wel dat ik erg tevreden ben met dit pakket! Uiteraard zit er altijd iets in wat minder goed bij je past of je smaak niet is. Dat heb ik bijvoorbeeld met de wat zoetere theetjes. Gelukkig krijgen we ook af en toe visite die daar wel van houdt. Smaken verschillen gelukkig!

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn review voor de verschillende theesoorten van Dilmah! Drink jij veel thee of drink jij non-stop koffie? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis