Het is alweer september en dat maakt een einde aan onze zomervakantie. Na het weekend gaan beide kindjes alweer naar school, Ize naar groep 4 en Luke naar groep 2. Een persoonlijk artikel van mijn hand is alweer even geleden en daarom leek het me leuk om onze zomervakantie eens met je te delen. In dit artikel vertel ik je dus meer over wat we tijdens onze zomervakantie gedaan hebben. Ben je dus nieuwsgierig geworden naar waar we op vakantie zijn geweest, hoelang onze vakantie duurde en welke uitstapjes we ondernomen? Lees dan snel verder alles over onze zomervakantie.

Zo was onze zomervakantie

Onze zomervakantie duurde in totaal drie weken en begon direct zodra onze kindjes vakantie kregen van school. Hoe fijn en gezellig vakantie ook is, ik moest in het begin wel even wennen aan het gebrek van ritme en aan het feit dat we allemaal thuis zijn. Daarnaast hielp het ook niet echt dat ik nog ontzettende veel wilde doen in ons huis voordat we op vakantie gingen. Maar, het is me toch maar mooi wél gelukt en hebben van onze zomervakantie allemaal ontzettend genoten! Onze zomervakantie bestond uit een weekje thuis, een week weg en sloten we af met weer een weekje thuis. Hieronder lees je hoe we deze weken hebben ingedeeld en waar we zijn geweest.

Ruimen, ruimen en opruimen

Ik heb geen idee waar het vandaan kwam maar ik had ineens de drang om van alles uit te zoeken en op te ruimen. Zo ben ik gestart met de kinderkamers. Alle onnodige zaken, dingen waar ze te groot voor zijn of niet meer mee spelen hebben we weggedaan. Verkocht, iemand anders blij mee gemaakt of weggegooid. Nu moet ik wel bekennen dat ik het heerlijk vind als alles een beetje opgeruimd is (ja een opgeruimd huis met kinderen is mogelijk) maar dat combineer ik normaal niet met een grote schoonmaak.

Nadat ik beide kinderkamers had gedaan heb ik ook in de keuken en woonkamer nog enkele kasten goed uitgezocht. Het is fijn om van dingen afstand te doen wanneer je het nooit gebruikt. De eerste vakantieweek zijn we dan ook lekker veel thuis en rondom huis geweest. Een hele fijne week waar we uiteindelijk echt tot rust zijn gekomen voordat we vertrokken naar Vielsalm in België. Ik kocht onderstaande boeken nog om lekker te lezen tijdens onze zomervakantie.

Persoonlijk zo was onze zomervakantie mamazetkoers boeken

Weekje Center Parcs Les Ardennes, Vielsalm België

België, en dan met name de Ardennen, is een geweldige bestemming voor een kindvriendelijke vakantie. Met een dochter van 7 en een zoontje van bijna 5 is het belangrijk dat het ook voor hen een fijne omgeving is waar genoeg te doen is. Op het park van Les Ardennes van Center Parcs is ontzettend veel te doen maar voelt ook nog klein en knus aan. Dit komt omdat alles erg overzichtelijk is. Uiteraard hebben we alles op het park ondernomen wat er te doen is en hebben we vele tripjes gemaakt. Zo zijn we naar de watervallen van Coo geweest, hebben we een uitkijktoren beklommen en prachtige wandelroutes gelopen in de bergen.

We huurde samen ook een mountainbike op het park, ging ik hardlopen, deed mijn home workout trainingen vanuit het vakantiehuisje en waren we veel in de binnen- en buitenspeeltuin te vinden. De kinderen vonden de kids safari ook helemaal geweldig, ze mochten in een elektrische auto over een speciaal parcours rijden. Erg leuk, je ziet dat op de foto hieronder. De week vloog voorbij en voordat we het wisten was de mooie week in Vielsalm helaas alweer voorbij.

Persoonlijk zo was onze zomervakantie mamazetkoers safari auto kids

Zwemmen, BBQ, kleine uitjes en een bruiloft

De laatste week van onze zomervakantie vierde we thuis met kleine uitjes naar familie en speeltuinen. Het weer was goed, net als overal in Europa, warm ideaal om te gaan zwemmen. Dit hebben we dan ook regelmatig gedaan bij mijn ouders en sloten dat af met een BBQ. Hieronder zie je het vispannetje die Jeffrey gemaakt heeft voor op de BBQ. Het recept volgt snel maar geloof me, het was heerlijk en snel op! Het laatste weekend van onze zomervakantie trouwde mijn zwager en schoonzus, het was een mooie prachtige dag om onze vakantie mee af te sluiten.

Persoonlijk zo was onze zomervakantie mamazetkoers BBQ vispannetje

Ondertussen zijn we dus alweer drie weken aan het werk en zit de vakantieperiode er in het zuiden nu ook definitief op. Zoals je misschien gemerkt hebt, ben ik ook weer lekker actief met artikelen schrijven en hoop dit nog lang voort te kunnen zetten. In de categorie Voeding & Gezondheid kun je daarom ook de aankomende periode veel interessante artikelen en recepten vinden. Is er een onderwerp waar je meer over wilt weten of lezen? Laat het me dan vooral hieronder of via de contactpagina weten.

Tot slot..

Dit was hem dan, een kijkje in onze zomervakantie van 2022. We kijken uiteraard alweer uit naar onze volgende (zomer)vakantie. Hoe was jouw vakantie? Ben je lekker thuis geweest of ben je weggegaan? Laat het me weten bij de reacties hieronder, of Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis