Ontspannen op vakantie, het klinkt erg makkelijk maar als ik naar mijzelf kijk duurt het soms wel even voordat ik écht tot rust kan komen. Gelukkig wordt het wel steeds makkelijk om te ontspannen op vakantie. Dat is niet helemaal vanzelf gegaan natuurlijk, in dit artikel vertel ik je graag hoe jij ook tot rust kan komen op vakantie? Lees je mee?

Ontspannen op vakantie, zo kom je tot rust!

Laat ik vooropstellen dat ontspannen niet voor iedereen even gemakkelijk is maar het wordt pas echt vervelend wanneer je op vakantie bent en vol in de stress blijft hangen. Niets hoeft en alles mag, juist dan tot rust komen is erg belangrijk. Toch zijn er wel een paar makkelijke manier wat ontspannen op vakantie gemakkelijker maakt, hieronder deel ik mijn tips met je.

Ga de natuur in

Persoonlijk vind ik zelf niets zo ontspannend als de natuur in gaan, ik ben er dan ook graag te vinden. Zowel tijdens vakanties maar ook daarbuiten. Mijn beste tip die ik met je wil delen is dan ook: ga een huisje huren in de natuur wanneer je wilt ontspannen op vakantie! De omgeving zelf is al rustgevend en ontspannend genoeg maar ook de frisse lucht doet een mens goed. Geloof me.

De natuur nodigt uit om te gaan bewegen. Wist je dat bewegen ontzettend belangrijk is om tot rust te komen? Ga er op uit en ga wandelen of fietsen, dit doe je gewoon sneller wanneer je in de natuur bent dan in een drukke stad. Strijk dan bijvoorbeeld eens neer in een natuurhuisje op de Veluwe, kom er tot rust en ga mooie wandelingen maken. Deze staat nog hoog op mijn vakantiewensenlijstje.

Zie een vakantie in een natuurhuisje als een reboot voor je hele systeem, fysiek en mentaal. In een natuurlijke omgeving tot rust komt zorgt voor een betere creativiteit en helpt je helemaal ontspannen en opladen. En dat is natuurlijk waar het om draait bij ontspannen op vakantie zijn.

Goede voorbereiding

Stap één hebben we gezet: je hebt zojuist bepaald dat je de natuur in gaat om tot rust te komen. Nu is het zaak om je vakantie goed voor te bereiden. Maak al op tijd een lijstje met welke spullen je mee wilt nemen en houd hierbij rekening met het jaargetijden. Een korte broek inpakken voor de winterperiode is natuurlijk niet zo praktisch.

Het is ook belangrijk om na te denken wat er in je huis nog moet gebeuren wanneer jij er niet bent. Gaat bijvoorbeeld de hond mee op vakantie? Nee, zorg dan voor een goede oppas en wanneer je huis vol planten staat: wil iemand ze dan water geven? Ik kan namelijk niet ontspannen op vakantie als ik me bedenk dat mijn plantjes verdrogen of ik iets vergeten ben. Bereid je vakantie dus goed voor. Dit lijstje maak je overigens niet eenmalig, je kunt die de volgende vakantie ook weer gebruiken.

Plan vrije tijd in

Je denkt misschien dat je in jouw vakantie meer dan genoeg vrije tijd hebt, maar geloof me: de meeste mensen plannen die vakantie helemaal vol. Op vakantie worden de dagen gevuld met uitstapjes en andere activiteiten waardoor er weinig tijd over blijft om daadwerkelijk tot rust te komen. Jammer. Wil je dus echt ontspannen op vakantie? Plan dan ook vrije tijd in. Ga je met je gezin op vakantie? Plan dan ook eens tijd in alleen voor jezelf als dat mogelijk is.

Nu komt ik toch nog even terug op dat huisje huren in de natuur: in de natuur word je minder snel aangetrokken tot winkels en toeristische aangelegenheden waardoor het gewoon makkelijker is om even niets te doen en te ontspannen. Ontsnappen aan de drukte en prikkels is aan te raden.

Laat je werk thuis

Werk is werk en vakantie is vakantie, haal deze activiteiten dus niet door elkaar. Neem dus je (werk) laptop en telefoon niet mee op vakantie naar je huisje in de natuur. Maak jezelf even helemaal los en neem je werkspullen niet mee. Probeer ook je privé telefoongebruik wat te minderen, misschien niet even makkelijk wanneer je net zoals ik telefoonverslaafd bent maar je kunt nou eenmaal beter ontspannen zonder telefoon en sociale media.

Meditatie of yoga

Wanneer je het ontspannen op vakantie naar een hoger niveau wilt tillen, denk er dan eens over na om te gaan mediteren of probeer yoga. De natuur is daar ook weer de aangewezen plek voor om te doen.

Tot slot..

Als laatste wil ik afsluiten met dat je geen verwachtingen van je vakantie moet hebben, het doel is er even tussenuit en ontspannen en de rest is mooi meegenomen. Leg jezelf dus geen onnodige druk op, ontspannen op vakantie lukt gewoon niet met druk. Dit was hem dan, mijn artikel over tot rust komen op vakantie. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis