Ik ben geen wereldster in de keuken, al vind ik het heel erg leuk om lekkere dingen te maken. Toch hoeft een prachtig gerecht niet super moeilijk te zijn. De tartaar van tomaat met zalm en Hollandse garnalen is een gerecht wat je zonder veel moeite op tafel zet. En, al zeg ik het zelf: hij ziet er heerlijk uit. Oordeel zelf en check de foto en het recept hieronder.

tartaar van tomaat

Boodschappenlijstje

  • tomaten, 4 stuks
  • limoen, 1 stuk
  • 200 gram verse zalm
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 3 lente-uitjes
  • chili (gedroogde)
  • koriander
  • peper en zout
  • olijfolie

Met de ingrediënten van dit boodschappenlijstje maak je voor 4 personen dit heerlijke gerecht. Heb je meer of minder eters? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van dit boodschappenlijstje.

Recept: Tartaar van tomaat met zalm en Hollandse garnalen

Volg onderstaande stappen en binnen 15 minuten geniet je van deze heerlijke tartaar van tomaat met zalm en Hollandse garnalen. Het is echt niet moeilijk, gebruik alleen wel een keukenring om het bord mooi op te maken.

  1. snij de tomaten in kwarten
  2. verwijder met een mes de binnenkant van de tomaat boven een zeef
  3. snij het vruchtvlees van de tomaat in blokjes
  4. duw al het vocht uit het binnenste van de tomaat door de zeef en vang dit op
  5. breng het tomatenvocht op smaak met limoensap, peper en zout
  6. hak de lente-uitjes fijn
  7. snij de zalm in blokjes
  8. meng de tomatenblokjes, zalmblokjes, lente-uitjes en de Hollandse garnalen in een kom
  9. voeg naar smaak olijfolie, limoensap, chili, peper en zout toe
  10. zet de keukenring op een (diep) bord en vul deze met het tomaten-zalm-garnalen mengsel
  11. giet het tomatensap eromheen en garneer het bord met olijfolie en koriander
  12. verwijder de keukenring en serveer je gerecht!

Je kan dit gerecht ook een middag van tevoren maken, zorg ervoor dat je alles al snijdt en afgesloten in de koelkast bewaard. Pas mengen voor serveren en dezelfde dag opeten.

Tot slot..

Deze tartaar van tomaat met zalm en Hollandse garnalen is een van mijn favoriete gerechten, zeker in de zomer. Heerlijk fris. Wat vind jij van dit gerecht? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

eet smakelijk!

Liefs Francis

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten!

Nieuwsbrief100
Facebook200
Instagram1k
LinkedIn1k


2 reacties

Depoover · februari 25, 2020 op 10:24

Lekker heb dit gerechtje vorig weekend gemaakt maar dan als hoofdgerecht met lauw aardappelsalade mijn vriend vond het super en ik ook

    Francis | Mamazetkoers · februari 26, 2020 op 21:15

    Wat tof! Ja als hoofdgerecht kun je hem ook zeker serveren, lekkere toevoeging die aardappelsalade. Thanks voor je reactie, vind ik erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.