We hebben allemaal een druk leven, even afschakelen en ontspannen is dan erg belangrijk. Ik doe dat het liefste op vakantie. Even weg van alles wat ‘moet’ en waar je omgeving iets van je verwacht. Want laten we eerlijk zijn: wanneer je fysiek weg bent verwacht men niet dat je toch nog even naar een feestje gaat, helpt klussen bij vrienden of een zakelijk telefoontje aanneemt. In dit artikel deel ik de populairste mogelijkheden om alleen of met je gezin op vakantie te gaan: mama gaat op vakantie dus! Tot slot zal ik nog delen hoe ik het liefste op vakantie ga, lees je mee?

Mama gaat op vakantie, de populairste mogelijkheden!

Hoewel wij Nederlanders houden van kamperen (uiteraard staat deze in de lijst) merk je ook dat glamping en reizen naar de andere kant van de wereld steeds populairder worden. De ware ‘insta-vakantie’ is in trek. Het is tegenwoordig helemaal hip om te laten zien hoe goed je het hebt op vakantie. Jammer, want je komt dan niet echt aan ontspannen toe. Geef mij maar een plek waar de kids kunnen spelen, een goed boek met een wijntje. Dat kan gelukkig bijna overal!

1. Kamperen in Nederland, Frankrijk en Spanje

Verreweg de meeste Nederlandse mama’s gaan kamperen in eigen land, Frankrijk en Spanje. Op zwarte zaterdag in de zomervakantie kun je dit ook goed zien. Iedereen zie je met een volgepropte auto en/of caravan richting het zuiden trekken. Waar de ene stopt op een camping in Limburg rijdt de ander door naar de Dordogne. Er is veel verschil in kamperen. Je kunt tegenwoordig overal een luxe tent huren die van alle gemakken voorzien is. Toch wel lekker om ergens aan te komen zonder dat je alles nog moet opzetten en inrichten. Kamperen heeft echt zijn charme, al ben ik wel bang dat iedereen mij hoort schreeuwen tegen de kinderen. 😉

2. Huisje huren in eigen land

Waar je naar mijn mening meer privacy hebt is bij het huren van een huisje op een vakantiepark. De meeste Nederlandse mama’s boeken het liefste een huisje in eigen land, zeker wanneer het gezin bestaat uit kinderen met een leeftijd tot 6 jaar. Sinds ik zelf moeder ben (al 5 jaar nu), huren we elk jaar een huisje op een park. Zo zijn wel al eens aan de kust geweest, op de Veluwe, huurden we een huisje op een vakantiepark in Limburg en willen we ooit nog een huisje huren bij de Beekse Bergen of de Efteling. Voor mijn gevoel ben je dan ook minder afhankelijk van het weer.

Het is niet zo dat een vakantiepark meer voorzieningen heeft dan een camping. Tegenwoordig zijn er ook veel campings die ook voorzien zijn van een zwembad, winkeltje en een restaurant. Vaak zie je ook dat vakantieparken ook kampeerplekken tot hun beschikking hebben. De Leistert in Limburg is daar een voorbeeld van. Neem eens een kijkje op hun website en bekijk het vakantiepark in Limburg. Is kamperen meer je ding? Kijk dan naar de faciliteiten op de camping in Limburg. Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor iedereen ontspannen vakantie kan vieren.

3. Naar de andere kant van de wereld

Het is helemaal hip om met het hele gezin naar de andere kant van de wereld te reizen voor minimaal 6 weken. Australië en Nieuw-Zeeland zijn hierbij de meest populaire bestemming en worden dan ook gecombineerd. Misschien dat het me eerst niet zo opviel, maar ik zie nu menig mede mama alles inpakken om met hun nog niet leerplichtige kinderen de wereld rond te reizen. Het is prachtig om voor twee maanden alles los te laten en alleen te genieten van je gezin en alles wat je dan om je heen hebt. Het is veel prijziger dan een vakantie in eigen land maar van wat ik hoor is het elke cent waard. Jeffrey en ik zijn niet van die wereldreizigers, maar wanneer de kinderen ouder zijn willen we wel graag meer van Duitsland zien en dan onze sportfietsen meenemen. Maar wie weet, in de toekomst.

4. Alleen, zonder man en kinderen

Dit wordt (helaas) nog door velen als negatief ervaren: mama gaat alleen op vakantie, zonder de kinderen. Dit vind ik jammer, soms heb je als moeder (of vader, geldt ook voor alle papa’s) echt even de tijd nodig om tot rust te komen. Dit hoeft niet meteen drie weken in Turkije te zijn maar kan ook een weekendje shoppen in een toffe stad zijn. Zo heeft mijn man nog de wens om eens een weekje in Spanje te gaan fietsen op zijn mountainbike. Wanneer ik met de kinderen mee zou gaan is dat toch anders. Ikzelf vind het moeilijk om alles thuis los te laten en alleen op vakantie te gaan, juist daarom is het misschien wél goed. Mocht je hier behoefte aan hebben, doe dat dan ook zeker. Ik vind dat alleen maar krachtig.

Tot slot..

Wij gaan in de meivakantie weer heerlijk naar een vakantiepark. Waar? De naam van het park weet ik nog wel maar verder kom ik niet. Ik vind het al snel goed, er moet vooral genoeg te doen zijn voor de kinderen en over een eetgelegenheid beschikken. Wanneer de kids plezier hebben dan hebben wij dat ook! Het boek en de wijn neem ik zelf wel mee. Ik kan niet wachten totdat het zover is. Hoe ga jij het liefste op vakantie? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag je ook altijd een berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

#mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van dit artikel.