In de maand januari gaan wij er nooit zoveel op uit, de feestdagen zijn net achter de rug én net als in veel andere gezinnen geven we in januari minder geld uit. Nu is het alweer februari en begint het toch te kriebelen. We kijken al voorzichtig uit naar de zomervakantie: waar willen dit jaar heen? Maar ook de leuke uitjes mogen we niet vergeten in ons drukke bestaan. Een uitje hoeft trouwens niet duur te zijn, zolang je maar pret hebt. In dit artikel deel ik de leukste uitjes in 2020. Gaan jullie wel eens een dagje weg?

de leukste uitjes in 2020 mamazetkoers 1

De leukste uitjes in 2020!

De uitjes hieronder staan in willekeurige volgorde en zijn mijn persoonlijke smaak. Kijk ook vooral wat er bij jou in de buurt te doen is en geniet!

Op bingo safari in je eigen tuin of park

Het vergt even wat voorbereiding, maar je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Ik ben van het ‘lekker-simpel-principe’. Wat moet je doen? Teken op een vel papier (of print de plaatjes uit) enkele insecten, bloemen, planten en andere voorwerpen die je tegenkomt in jouw tuin of in een parkje in de buurt. Ga samen met de kinderen op safari naar de afbeeldingen in je tuin of park. Kaart vol? Bingo! Degene die hem als eerste vol heeft mag een plekje kiezen waar de picknick wordt gehouden, krijgt een klein prijsje of mag bijvoorbeeld als eerste van de glijbaan. Naast het feit dat dit een leuke activiteit is, is hij ook nog leerzaam. Kies ook voor insecten die je op het eerste gezicht niet ziet, omdat ze bijvoorbeeld onder een steen te vinden zijn.

Ga naar een pretpark

Wij kiezen meestal voor een goedkoop dagje uit, echter is het soms ook leuk om eens flink uit te pakken en naar een pretpark te gaan. Nu verschillen de prijzen tussen pretparken enorm maar er is voor elk budget en leeftijd wel een park wat bij je past. De Efteling zit hier om de hoek (check hier voor de openingstijden), net als Duinoord. Kijk eens welke pretparken er bij jou in de buurt zitten.

Dierentuin of Kinderboerderij

Mijn kinderen zijn dol op dieren. In elke stad of dorp zit tegenwoordig wel een kinderboerderij, dierentuin of mini-zoo in de buurt. Net als bij pretparken zie je hier ook weer veel verschillen in de prijs maar ook in de activiteiten die er te doen zijn. Kies wat bij je past, kijk naar de hoeveel tijd die je hebt en hoe lang jijzelf en de kinderen zich er kunnen vermaken. Het is ook leuk om de bingo safari te houden in de dierentuin of kinderboerderij.

de leukste uitjes in 2020 mamazetkoers 2

Ga iets actiefs doen!

Denk bijvoorbeeld eens aanfietsen en wandelen. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten laag zijn en je enorm veel vrijheid hebt. In dit artikel deelde ik in augustus al een paar toffe opties.

Bezoek een interactief museum

Dit is iets wat al een tijdje hoog op mijn lijstje staat: een interactief museum bezoeken met de kinderen. Een voorbeeld hiervan is het Nijntje museum in Utrecht maar ook de Wonder Experience in Amsterdam. Het Nijntje museum is vooral leuk voor de kleintjes. De Wonder Experience is leuk voor alle leeftijden, ook voor jezelf. Altijd al gave foto’s van jezelf willen maken in een spetterende instagrammable omgeving? Het kan in dit museum. Het is trouwens ook een aanrader om samen met je puberende kinderen te doen. 🙂

Tot slot..

We gaan er graag op uit, jammer dat het weer nog niet echt meezit! Toch komen er nog vele mooie dagen aan waar we enorm van gaan genieten. Wat doen jullie graag als uitje of dagje weg? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share