Het eerste recept van dit jaar staat online: het is een (pittige) linzensoep! Boordevol eiwitten, heerlijk als lunch, voorgerecht of als tussendoortje. Deze soep is vrij van melk, gluten en ook nog eens vegetarisch. Het is een machtige soep, serveer hem met een stuk Naanbrood en je hebt ook een makkelijke en gezonde avondmaaltijd. Benieuwd naar deze linzensoep? Lees dan snel verder.

Boodschappenlijstje

  • 200 gram rode linzen
  • gember, 1 cm geschild
  • 1 gepelde ui
  • 3 theelepels knoflookpasta
  • garam masala, 1 theelepel
  • kurkuma, 1 theelepel
  • komijnzaad, halve theelepel
  • halve rode peper
  • halve venkel
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 winterpeen
  • 3 tomaten
  • bouillonblokje, 1 stuk
  • 400 ml kokosmelk
  • koriander, 2 takjes
  • peterselie, 2 takjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • water
  • pittige sambal (optioneel)

Met dit recept maak je een grote pan soep voor 4 personen als avondmaaltijd. Wanneer je hem wilt serveren als voorgerecht kun je ongeveer 6 borden serveren. Wil je er meer of minder soep maken? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van dit boodschappenlijstje.

Recept: linzensoep

Volg onderstaande stappen en dan kun je binnen 30 minuten genieten van deze heerlijke linzensoep. Het is een makkie, je hebt alleen nog wel een staafmixer nodig.

  1. snipper de ui
  2. schil de winterpeen en de zoete aardappel
  3. verwijder het (harde) middenstuk en het uitende van de venkel
  4. maak de peper schoon (verwijder de pitjes)
  5. snijd alle groenten (ook de tomaten) in kleine stukjes
  6. rasp de gember fijn
  7. in een soeppan bak je de ui kort in een beetje olijfolie
  8. zet het vuur laag, voeg de garam masala, kurkuma, de knoflookpasta, komijnzaad en de gember toe aan het mengsel. Zet het vuur hoog en bak kort.
  9. de fijngesneden groenten mogen er nu bij, bak ze 2 minuten mee
  10. voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook
  11. was de linzen in een vergiet, voeg deze toe aan de soep en laat alles 15 minuten zachtjes doorkoken
  12. snij de koriander en de peterselie fijn, voeg deze samen met de kokosmelk toe aan de soep
  13. pureer alles met een staafmixer tot een gebonden geheel
  14. voeg zout, peper en pittige sambal (optioneel) naar smaak toe.

Klaar is de soep! Je kunt de soep nog twee dagen in de koelkast bewaren.

Tot slot..

Ziet de linzensoep er niet heerlijk uit? Ga jij dit recept: linzensoep ook maken? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

eet smakelijk!

Liefs Francis

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten!

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share