Lasagne, ik ben er dol op. Helaas eten we het niet vaak meer sinds Luke met de pot mee eet. Zoals je weet kan hij niet tegen gluten, en als er iets veel in lasagne zit dan zijn het wel gluten. Daarom deel ik met jullie nu mijn recept voor glutenvrije lasagne verde. Wil je wel gewoon gluten eten? Vervang dan de glutenvrije lasagne bladen door de gewone, simpel! Ziet het er niet lekker uit?
Boodschappenlijstje
- tomatenpuree (3 eetlepels)
- 400 gram tomatenblokjes
- 330 gram tomaten frito of gezeefde tomaten
- 1 ui
- knoflookpasta (2 theelepels) of 1 teentje knoflook
- glutenvrije lasagnebladen
- 150 gram (gekruid) gehakt
- 400 tot 600 gram verse spinazie (net wat je lekker vindt)
- peterselie (2 theelepels)
- paprikapoeder (4 theelepels)
- suiker (2 theelepels)
- 100 gram geraspte kaas
- 50 gram roomboter
- maïzena (3 eetlepels)
- 250 milliliter melk
- peper & zout
- olijfolie
Het recept is voor ongeveer vier personen. Wij eten er met zijn vieren (2 volwassenen en 2 kids) van, en houd dan ongeveer een portie over. Je kan er dus makkelijk met 4 volwassenen van eten. Geen fan van spinazie? Je kan de spinazie ook vervangen door elke groente die je lekker vindt.
Recept: glutenvrije lasagne verde
Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 60 minuten (waarvan 30 min in de oven) een heerlijke lasagne op tafel staan. Tip: eet je met meer of minder personen? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten in het boodschappenlijstje.
- start met de verse spinazie: verhit wat olijfolie in een hapjespan
- voeg de spinazie toe (1/3 van de zak), ”bak” deze met peper en zout
- wanneer de spinazie geslonken is doe je deze in een vergiet en herhaal je stap 1 tot en met 3 nog twee keer totdat je alle spinazie gedaan hebt
- maak nu de hapjespan schoon en verwarm de oven voor op 200 graden
- we gaan nu verder met de tomatensaus: snij de ui in kleine blokjes en fruit deze aan in een hapjespan met wat olijfolie
- doe ook de knoflookpasta erbij (indien je een teentje knoflook gebruikt: pel en plet deze)
- voeg het gehakt toe, naar smaak peter en zout, en bak het gehakt rul
- voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee
- nu kunnen de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten erbij, roer alles goed door elkaar
- zet het vuur laag en voeg de peterselie, paprikapoeder en de suiker toe, roer weer alles goed door
- laat de tomatensaus ongeveer 10 min pruttelen op een laag vuur (vergeet niet af en toe even te roeren)
- ondertussen kunnen we starten met de bechamelsaus: smelt de roomboter in een pannetje en voeg de maïzena toe
- roer vervolgens met een garde en voeg tegelijkertijd de melk toe, roer tot de egale saus een stevig papje wordt: de saus is klaar
- nu kun je de lasagne opmaken in een ovenschaal door in volgende volgorde de lasagne op te bouwen: lasagnebladen – tomatensaus – spinazie – bechamelsaus – lasagnebladen – tomatensaus – spinazie – bechamelsaus etc
- herhaal dit totdat je ovenschaal bijna vol zit, sluit af met lasagnebladen – bechamelsaus en de geraspte kaas
- plaats de ovenschaal circa 30 minuten in de oven.
Houd je iets meer van pittig? Voeg dan ook 3 theelepels chilipoeder toe. Hieronder nog een foto hoe de lasagne eruit ziet voordat hij de oven in gaat.
Tot slot..
Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Mijn man is altijd kok geweest en kon deze glutenvrije lasagne erg waarderen. Ik ga hem vaker maken! Ga jij hem ook maken? Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je er van vond. Dat kan via de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.
Eet smakelijk!
Liefs Francis
Bedankt voor deze tip! Wij zijn dol op lasagne en hebben niet speciaal een glutenallergie, maar ik heb soms wel het idee dat we er iets gevoeliger voor zijn dan goed is. Ik ga dit recept eens een keer proberen, kijken of ik verschil merk!
Ik ben benieuwd. Laat maar weten hoe die smaakte en of je verschil merkte!
Fijn dat de lasagne zo’n succes is en dat je op deze manier dit gerecht toch kunt eten. Het ziet er heel smakelijk uit!
Dank je wel!
Dat is lekkere lasagna, hoewel ik zelf voor 4 personen meer gehakt zou gebruiken
Wij eten wel vlees, maar niet super veel eigenlijk. Gewoon naar smaak meer gehakt toevoegen!
super lekker dit recept. voor ons hoeft het niet glutenvrij. maar we vinden dit heerlijk
Goed om te horen, dank je wel!
Dank voor dit leuke recept gaan we eens proberen
Ik zou het erg leuk vinden als je me laat weten hoe het was. Alvast eet smakelijk!
Lijkt me heel lekker. Ik heb zelf een zoon die glutenvrij moet eten, dus ik weet wat het is.
Het is niet altijd even makkelijk maar we vinden gelukkig onze draai steeds meer. Jullie ook?
Lijkt me lekker! Ziet er eigenlijk heel makkelijk uit. Misschien dat ik wel te moeilijk denk!
Dank je wel, het viel achteraf echt mee. Dacht ook van: o wat een werk!
Zo jammer dat na maagverkleining zo snel vol zit met pasta. Kan ik nooit echt van genieten
Ja en lasagne vult ook enorm. Het is wel voor een goed doel geweest. Waar geniet je nu extra van?
Klinkt goed! Wij willen ons zoontje ook meer met de pot mee laten eten.
Dat is echt zo fijn, soms wijken we er nog iets vanaf maar is zelden.
Een vriendin van mij moet ook glutenvrij eten, dus ik zal haar dit recept eens doorgeven!
Lief! Hopelijk gaat ze hem een keer maken en is hij lekker.
Ik hou van lasagne. Ben nog aan het bedenken hoe ik m melkvrij kan maken. Dat mag mn vriend niet
Melkvrij is idd ook nog even lastig. Ik denk even hardop, kun je de melk niet vervangen door sojamelk en de roomboter door margarine?
Wij hoeven niet glutenvrij te eten, maar deze klinkt alsnog lekker genoeg om hem eens te proberen 🙂
Je kan hem ook gewoon maken met gewone lasagne bladen. De glutenvrije zijn toch best prijzig. Laat me maar horen wat je ervan vond!