Glutenvrije lasagne - mamazetkoers

Lasagne, ik ben er dol op. Helaas eten we het niet vaak meer sinds Luke met de pot mee eet. Zoals je weet kan hij niet tegen gluten, en als er iets veel in lasagne zit dan zijn het wel gluten. Daarom deel ik met jullie nu mijn recept voor glutenvrije lasagne verde. Wil je wel gewoon gluten eten? Vervang dan de glutenvrije lasagne bladen door de gewone, simpel! Ziet het er niet lekker uit?

Boodschappenlijstje

  • tomatenpuree (3 eetlepels)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 330 gram tomaten frito of gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • knoflookpasta (2 theelepels) of 1 teentje knoflook
  • glutenvrije lasagnebladen
  • 150 gram (gekruid) gehakt
  • 400 tot 600 gram verse spinazie (net wat je lekker vindt)
  • peterselie (2 theelepels)
  • paprikapoeder (4 theelepels)
  • suiker (2 theelepels)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 50 gram roomboter
  • maïzena (3 eetlepels)
  • 250 milliliter melk
  • peper & zout
  • olijfolie

Het recept is voor ongeveer vier personen. Wij eten er met zijn vieren (2 volwassenen en 2 kids) van, en houd dan ongeveer een portie over. Je kan er dus makkelijk met 4 volwassenen van eten. Geen fan van spinazie? Je kan de spinazie ook vervangen door elke groente die je lekker vindt.

Recept: glutenvrije lasagne verde

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 60 minuten (waarvan 30 min in de oven) een heerlijke lasagne op tafel staan. Tip: eet je met meer of minder personen? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten in het boodschappenlijstje.

  1. start met de verse spinazie: verhit wat olijfolie in een hapjespan
  2. voeg de spinazie toe (1/3 van de zak), ”bak” deze met peper en zout
  3. wanneer de spinazie geslonken is doe je deze in een vergiet en herhaal je stap 1 tot en met 3 nog twee keer totdat je alle spinazie gedaan hebt
  4. maak nu de hapjespan schoon en verwarm de oven voor op 200 graden
  5. we gaan nu verder met de tomatensaus: snij de ui in kleine blokjes en fruit deze aan in een hapjespan met wat olijfolie
  6. doe ook de knoflookpasta erbij (indien je een teentje knoflook gebruikt: pel en plet deze)
  7. voeg het gehakt toe, naar smaak peter en zout, en bak het gehakt rul
  8. voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee
  9. nu kunnen de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten erbij, roer alles goed door elkaar
  10. zet het vuur laag en voeg de peterselie, paprikapoeder en de suiker toe, roer weer alles goed door
  11. laat de tomatensaus ongeveer 10 min pruttelen op een laag vuur (vergeet niet af en toe even te roeren)
  12. ondertussen kunnen we starten met de bechamelsaus: smelt de roomboter in een pannetje en voeg de maïzena toe
  13. roer vervolgens met een garde en voeg tegelijkertijd de melk toe, roer tot de egale saus een stevig papje wordt: de saus is klaar
  14. nu kun je de lasagne opmaken in een ovenschaal door in volgende volgorde de lasagne op te bouwen: lasagnebladen – tomatensaus – spinazie – bechamelsaus – lasagnebladen – tomatensaus – spinazie – bechamelsaus etc
  15. herhaal dit totdat je ovenschaal bijna vol zit, sluit af met lasagnebladen – bechamelsaus en de geraspte kaas
  16. plaats de ovenschaal circa 30 minuten in de oven.

Houd je iets meer van pittig? Voeg dan ook 3 theelepels chilipoeder toe. Hieronder nog een foto hoe de lasagne eruit ziet voordat hij de oven in gaat.

glutenvrije lasagne verder mamazetkoers.nl

Tot slot..

Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Mijn man is altijd kok geweest en kon deze glutenvrije lasagne erg waarderen. Ik ga hem vaker maken! Ga jij hem ook maken? Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je er van vond. Dat kan via de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
LinkedIn1k
LinkedIn
Share