Via Instagram krijg ik regelmatig de vraag hoe een normale dag er bij mij uitziet en wat ik zoal eet op een dag. Geen hele gekke vraag natuurlijk, vaak deel ik alleen mijn koffiemomentjes en laat ik zien waar ik ben. Om die reden deel ik in dit artikel mijn ‘normale’ vrijdag. Benieuwd hoe mijn vrijdag eruitziet en wat ik eet? Je leest er alles over in dit artikel: dagroutine en eetdagboek. Lees je mee?

Vrijdag ochtend

Op vrijdag heb ik mijn mama-dag en hoef ik niet te werken. Dit betekent trouwens niet dat ik kan uitslapen. Ik sta op wanneer Luke wakker wordt. Als ik geluk heb is dat rond zes uur, als ik pech heb (veel) eerder. Vandaag was het 05:45, prima! Voorheen vond ik dat echt te vroeg en ging ik met tegenzin naar beneden. Ik voelde me dan de hele dag vermoeid. Nu ga ik rond de klok van zes uur met ‘plezier’ naar beneden. Oké, het liefste slaap ik nog een uurtje langer maar ik bedoel dus dat ik met een positievere instelling naar beneden ga. We knuffelen dan heerlijk samen op de bank voor de televisie. Ik merk dat hij, maar ook ik, hier enorm van geniet. Het mooie is dat sinds ik zo opsta, ik over de gehele dag weinig stress ervaar. Ik heb namelijk zeeën van tijd!

koffie mamazetkoers

Op vrijdag moet Ize naar school, deze start om half 9. Ik heb dus alle tijd en kan in redelijke rust genieten van een bakkie koffie. Als ik zo vroeg opsta heb ik dat ook wel nodig. De koffie zie je op de foto hierboven. Zoals je eerder hebt kunnen lezen ontbijt ik niet. Ik geniet dan ook optimaal van mijn kopje koffie, daarna fris ik me op in de badkamer. Ik doe mijn haren, kleed me aan en maak me op. Meestal ben ik hier 20 minuten mee bezig. Ize komt rond zeven uur uit bed en na een dikke knuffel is tijd om de kindjes aan te kleden. Samen met Ize zoek ik haar kleding uit. Terwijl zij zichzelf aankleedt, kleed ik Luke aan. Tijd voor het ontbijt.

De kinderen ontbijten aan tafel met een boterham en een glas Optimel en ik? Ik zit er gezellig bij! Daarna pak ik de tas voor Ize in, haar lunch smeer ik de avond van tevoren al dus dat is makkelijk. Alles hoeft alleen nog maar in de tas. Samen met Luke breng ik Ize te voet naar school. Ik blijf altijd nog even bij het lokaal zwaaien en met mede mama’s kletsen. Altijd gezellig! Daarna loop ik door naar de supermarkt en haal ik wat kleine boodschapjes, zoals de ingrediënten voor het avondeten. Ik ga pannenkoeken bakken vanavond! Benieuwd of het lukt, het is voor mij de eerste keer. Op vrijdag ochtend sport Luke, hij zit op de peutergym. Wanneer we thuiskomen van de peutergym spelen we nog even met de trein, drinkt mama nog een koffie en dan is het alweer tijd voor de lunch.

Vrijdag middag

De hele ochtend heb ik alleen water en koffie gedronken. Ik ben dan ook erg blij dat het twaalf uur is en ik kan genieten van mijn eerste maaltijd vandaag. Het is een lekkere luxe tosti geworden. Twee bruine boterhammen belegd met kaas, ham, ananas, sla en met gebakken champignons en uitjes. Ik drink er ook een lekker kopje thee bij. Luke eet een glutenvrije boterham en drinkt een glas Optimel. Daarna is het tijd voor zijn middagdutje. Na de lunch slaapt hij ongeveer anderhalf uur.

lunch mamazetkoers

Wanneer Luke slaapt kan ik even wat huishoudelijke klusjes doen. Vandaag geef ik aan alle sportverenigingen, de school en bij de opvanglocaties ons nieuwe adres door. Het kan maar gedaan zijn hè. Zoals jullie weten kan ik niet tegen rommel en is het tijd om op te ruimen, daarnaast doe ik ook de afwas en haal de ik stofzuiger door de woonkamer en keuken. De tijd die overblijft besteed ik aan mijn blog. Denk hierbij aan het schrijven of controleren van een nieuw artikel en beantwoord ik mails. Ondertussen drink ik nog een Rivella.

koffie drinken mamazetkoers dagroutine eetdagboek

De tijd op mijn ‘vrije’ vrijdagen gaan altijd snel voorbij. Voordat je het weet is de school van Ize alweer uit. Samen met Luke haal ik haar op. Omdat de kinderen nog geen zin hebben om naar huis te gaan, besluiten we ergens nog iets te gaan drinken. Ik een Latte en de kindjes een appelsap. Heerlijk met een koekje erbij, wel zo lekker toch? Ik vind dit soort uitjes altijd gezellig met de kinderen, al doe ik het te weinig. Bij thuiskomst wil Ize nog even knutselen, we gaan helemaal los met vouwblaadjes, en Luke vermaakt zich met zijn autootjes op de Way2Play-baan.

knutselen mamazetkoers

Vrijdag avond

Dan is het alweer avond. Voor mij persoonlijk begint da avond rond half 5, ook al is het eigenlijk nog middag. Ik ben dan al bezig met het avondeten en in de wintermaanden is het ook al donker buiten: ik reken het dus goed. Deze avond bak ik pannenkoeken voor ons, glutenvrije pannenkoeken. Ik moet zeggen dat ze goed gelukt zijn!

glutenvrije pannenkoeken mamazetkoers

We drinken trouwens water bij de pannenkoeken en sluiten af met een toetje. Een Danoontje voor de kinderen en een bakje vanillevla voor mijzelf. Jeffrey is helaas nog niet thuis, hij zal zijn pannenkoeken op moeten warmen in de magnetron. Na het avondeten was ik alles af. Je leest het goed, we wassen nog af met de hand. In het nieuwe huis wordt dat trouwens anders want in die keuken zit een vaatwasser! Nu je dit leest hebben we net één dag de sleutel. Wel spannend hoor. Nadat de keuken is opgeruimd ploffen we op de bank en kijk ik met de kindjes nog even televisie. Als laatste gaan ze in bad, poetsen ze de tanden en liggen ze om 19u in bed.

Tot slot..

Dan zit de dag erop, althans mijn dag met de kindjes. Ik ben trouwens ook niet meer zo actief hoor wanneer de kids in bed liggen. Deze avond kijk ik met Jeffrey de Netflix-serie: Rotten en kletsen we een beetje over van alles. Deze oma gaat vervolgens op tijd naar bed. Ik haal mijn make-up eraf en spring nog even snel onder de douche, dan lig ik rond half 11 in bed. Heerlijk, zeker als de volgende dag weer zo vroeg begint.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Laat het me dan weten door hieronder een reactie achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share