Elk jaar vind ik het weer leuk om ons huis te versieren voor de feestdagen. Zowel voor sinterklaas als de kerstdagen. Dit jaar is dat een beetje lastig: we verhuizen namelijk midden in de feestdagen. Over 2,5 week is het al zover, man wat gaat de tijd snel zeg. De feestelijke raamstickers, de zingende kerstman en nog veel meer decoratiemateriaal zitten deze feestdagen in een doos. Helaas betekent dat voor dit jaar dat we ook geen kerstboom in huis halen. Op de dag van kerstavond wordt de laatste hand gelegd aan het huis en is het (hopelijk) af. Mijn dochter doet niets liever dan knutselen én omdat de feestdagen zonder feestdecoratie geen bal aan is, in dit artikel: knutselen voor de feestdagen. Houd je kindje niet van knutselen of doe je het liever alleen? Knutselen is voor jong en oud en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Viking’s Kerstmis Blogger Box

Op Facebook zag ik een oproepje van deze toffe onderneming. Zij zochten bloggers die creatief met hun speciale kerstmis editie aan de slag wilde gaan. Komt dat even mooi uit! Ize en ik zijn meteen aan de slag gegaan. Voordat ik meer vertel over onze creaties wil ik laten zien wat er in de box zat.

 • houten schijven
 • set om zelf stempels te maken
 • kalligrafiepen
 • kit om zelf zegels te maken (om een enveloppe te sluiten)
 • staaldraad
 • mini kaarten & enveloppen
 • touw
 • stokken hout, 20 cm
 • kerstballen
 • glitters
 • overtrekpapier
 • rood papier
 • glazen pot met waxinelichtje
 • perforators, hertje & sneeuwpop
 • lijm
 • 1 lepel om zelf chocolademelk te maken

Op de afbeelding hierboven zie je alle items op een overzichtsfoto. Toch wil ik een paar items extra aandacht geven omdat ze ontzettend prachtig zijn, maar ook om aan te geven dat knutselen echt niet alleen voor kinderen is.

kalligrafiepen mamazetkoers knutselenzegelkit mamazetkoers knutselen

Toen ik de kalligrafiepen en de zegelkit zag werd ik even stil. Wauw wat het zijn mooie producten. Ik verwachte een knutselpakket, maar deze gave items had ik niet verwacht. Ik ben er enorm blij mee. Dit is een extra motivatie om te starten met kalligrafie. Trouwens, de chocolademelk hebben we lekker opgedronken tijdens het knutselen!

Knutselen, onze creaties

Er zit geen beschrijving in de doos, je kunt dus echt maken wat je wilt en dus helemaal losgaan in je creativiteit. Laat ik vooropstellen dat ik op veel manieren creatief ben maar zelf iets bedenken en maken vind ik lastig. Daarom mocht Ize bepalen wat we maakte en hoe we dit deden. Het was voor haar een groot feest en zo zijn er verschillende creaties ontstaan. We zijn er enorm trots op.

onze knutselcreaties mamazetkoers

De kalligrafiepen heb ik nog niet geprobeerd maar dit staat zeker op de planning. Zoals je op de foto’s ziet hebben we de zegelkit al wel gebruikt. De eerste kaarten zijn al uitgedeeld aan vriendjes en vriendinnetjes van Ize. Op de foto zie je maar twee kaarten maar ik verzeker je, er zijn er al veel gemaakt met liefde.

Nog meer creatie inspiratie?

Ben jij creatief? Ik kan je wel een handje op weg helpen want er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • maak een adventskalender van de enveloppen en/of de kaartjes
 • kerstfiguren van staaldraad
 • maak persoonlijke kerstballen door er een foto in te doen
 • maak stempels met gave teksten als ‘happy 2020” etc. (check deze video)
 • vele variaties voor waxinelichtjes

Veel meer knutselinspiratie vind je op blog van Viking!

Tot slot..

De helft van onze knutselwerkjes krijgen straks een mooi plekje in het nieuwe huis. De andere helft heeft een mooi plek in het huis gekregen waar we nu nog wonen. Zo fleurt het toch de woning een beetje op tussen al die dozen. Alle kerstkaarten die over zijn stallen we gewoon zelf uit. Gezellig toch? Ize is er onwijs trots op, alleen daarvan krijg ik al een lach op mijn gezicht. Knutsel jij veel, alleen of samen met je kinderen? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

De Viking’s Kerstmis Blogger Box heb ik gekregen. #mamazetkoersAD.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share