In de babytijd was ik erg tevreden met mijn luiertas, daar paste werkelijk alles in. Sinds een jaar gebruik ik die tas niet meer, puur omdat ik niet zoveel spullen meer nodig heb om mee te nemen. Een kleine rugtas is voldoende. Ik heb er dan wel twee, een Ize en een voor Luke. In dit artikel vertel ik meer over wanneer ik de rugtas gebruik én wat er allemaal in zit. Wat zit er in de tassen van Ize en Luke? Lees snel verder en kom erachter!

Het toffe peuterrugzakje op de afbeelding hierboven is trouwens van Zumprema en heb ik gekregen. #mamazetkoersAD.

Wat zit er in de tassen van Ize en Luke?

Met de luiertas nam ik standaard veel mee, eigenlijk te veel. Het paste allemaal in de tas dus waarom ook niet. De peutertassen zijn veel kleiner dan de luiertas dus je moet goed nadenken wat je wel en niet mee neemt. Al vier jaar gebruik ik een peutertas voor Ize en nu ook al ruim een jaar voor Luke. Ik durf eerlijk te zeggen dat ik bijna altijd alles bij heb en er erg tevreden over ben. Benieuwd er in de tassen van Ize en Luke zit?

Dit zit er in de tas van Ize

Voor Ize vul ik de tas voor 3 verschillende activiteiten. Namelijk voor school, de dansles en sinds deze maand ook voor de zwemles.

Wanneer Ize naar school gaat moet er veel mee. Dit omdat ze op haar school werken met een continurooster. Wanneer ze tussen de middag thuis eten hoeft er natuurlijk minder mee. Zorg ervoor dat je een tas hebt waar alles in past. In de schooltas van Ize doe ik de volgende items:

  • broodtrommel en een beker drinken
  • fruitbakje en een beker drinken
  • schone onderbroek en broek
  • een kaartje met haar naam erop
  • mijn visitekaartje (voor als de tas zoekraakt en noodgevallen)

Wanneer we naar dansles gaan zit daar uiteraard haar dansjurk en haar dansschoenen in. Ik neem dan geen reserve kleding mee omdat we maar kort weg zijn. Mocht er iets gebeuren zijn we zo weer thuis. Als laatste stop ik nog een beker drinken en iets te eten in de tas.

Mijn visitekaartje en het kaartje met haar naam erop zitten trouwens altijd in haar tas. Voor de zwemles verruil ik de dansjurk voor een badpak en de dansschoenen voor slippers. Ook neem ik een handdoek mee. Je zult misschien denken, past die in de tas? Een badlaken past er inderdaad niet in maar een kleine handdoek lukt gemakkelijk. We nemen ook nog een badmuts mee, dat is verplicht in het zwembad waar Ize zwemt. Ook nu neem ik geen reserve kleding mee maar wel wat te eten en te drinken voor na de zwemles. Sporten is erg actief en zo kunnen we het vocht en de energie weer aanvullen.

Op school krijgt Ize ook nog gym, maar hiervoor heb ik een aparte gymtas.

De tas van Luke

Voor Luke gebruik ik de tas ook voor 3 activiteiten. Namelijk voor de peuterspeelzaal, de gastouder en voor het gymmen.

Wanneer Luke naar de peuterspeelzaal gaat hoef ik niet veel mee te geven omdat het maar een ochtendje is. Ik heb dan standaard een setje ondergoed en reservekleding in de tas zitten. Mocht hij een ongelukje krijgen of in een plas met water vallen heeft hij droge en schone kleding. Ook bij hem zit er een naamkaartje in en mijn visitekaartje. Als laatste zit er een trommeltje in met glutenvrije koekjes en glutenvrije crackers. Dit is er bij de opvang niet en zo lopen we ook niet het risico dat Luke iets verkeerds binnen krijgt. Luke is namelijk glutensensitief.

Wanneer we naar de gastouder gaan zit er hetzelfde in de tas als voor de peuterspeelzaal, plus iets extra’s. Ik doe er dan een boekje bij waarin de gastouder een leuk stukje kan schrijven. Als laatste doe ik er het eten voor het ontbijt en de lunch in. Ik geef Teff mee waar de gastouder pap van kan maken en glutenvrije boterhammen. Beleg en dergelijk hoef ik niet mee te geven want dat heeft de gastouder in huis. Het is ook erg fijn dat ze voor Luke een glutenvrije avondmaaltijd kookt zodat ik dat allemaal niet mee hoef te geven.

Een keer in de week gymt Luke. Sporten vinden we belangrijk en sinds hij twee is zit hij dan ook op peutergym. De tas maak ik dan helemaal leeg en stop de gymkleding en schoenen in de tas die je ook op de foto hierboven ziet. Voor de zekerheid neem ik ook luiers, billendoekjes en luierzakjes mee. Je weet nooit of je hebt nodig hebt he 😉 . Bij de gastouder en op de peuterspeelzaal is dat voldoende aanwezig en hoef ik deze niet extra mee te geven. Zijn trommeltje met glutenvrije koekjes mag ik uiteraard niet vergeten en gaan ook mee. Mocht er iemand trakteren en hij mag het niet hebben? Dan heb ik altijd iets voor hem bij. Dat voorkomt veel verdriet.

Tot slot..

Zoals je ziet gebruik ik de tassen van onze kids intensief. Ik neem ze ook altijd mee als we bij vrienden of familie op bezoek gaan. Voor Luke zitten natuurlijk zijn glutenvrije producten in de tas en spullen om hem te verschonen. Voor beide kinderen neem ik ook altijd een setje ondergoed en reserve kleding mee. Al doe ik dat voor Ize niet altijd meer en heb ik tegenwoordig aan één tasje voldoende. Maak jij nog gebruik van de luiertas of gebruik je net als ik ook een peutertas voor je kind(eren)? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share