In de meeste tussendoortjes zitten toegevoegde suikers. Hiermee bedoel ik dus niet de suikers die van nature in een product aanwezig zijn, zoals suikers in fruit, maar suiker dat extra toegevoegd wordt om een product meer smaak te geven. Iedereen weet dat het eten van te veel suiker ongezond is. Daarom deel ik vandaag een gezond tussendoortje met jullie: de dadelballetjes. Ze zijn heerlijk, glutenvrij én lactosevrij. Zo kan iedereen genieten van deze healthy snack! Ben jij al bekend met de dadelballetjes?

Ik maakte deze dadelballetjes trouwens als traktatie voor mijn verjaardag. Gezond, lekker en origineel. Mijn collega’s hebben ervan genoten.

Boodschappenlijstje

 • 250 – 300 gram dadels
 • 200 gram amandelmeel
 • 25 gram cacaopoeder
 • 45 gram geraspte kokos
 • 5 eetlepels amandelmelk/amandeldrink
 • 1/4 theelepel zout
 • cacao en geraspte kokos om de balletjes in te rollen (optioneel)

Met dit recept maak je ongeveer 33 dadelballetjes. Wil je er meer of minder dadelballetjes maken? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van dit boodschappenlijstje.

Healthy tussendoortje, dadelballetjes

Volg onderstaande stappen en dan kun je binnen 15-20 minuten genieten van deze heerlijke gezonde snack. Het is een makkie, de keukenmachine doet namelijk het zware werk voor je.

 1. doe alle ingrediënten in de keukenmachine of krachtige blender.
 2. mix alles op de hoogste stand voor 1 á 2 minuten
 3. maak een balletje en rol deze door de geraspte kokos of cacao.
 4. herhaal stap 3 tot je helemaal klaar bent!

Een kind kan de was doen, zo simpel. Bewaar de dadelballetjes in de koelkast, niet te lang: ik adviseer om ze binnen 48 uur op te eten.

dadelballetjes mamazetkoers keukenmachine indadelballetjes mamazetkoers keukenmachine uit

Meer mannen in de keuken?!

Dames, opgelet! Wist je trouwens dat in 80% van de huishoudens de vrouw bepaalt wat er gegeten wordt? Dat mannen maar 27% van deze maaltijden bereid? Nu heb ik het geluk dat mijn man de chef is in huis, maar zoals je ziet behoort hij tot de minderheid. De meeste dames hebben minder geluk. Komt jouw man alleen in de keuken voor een fles bier en wil je dat hij eens voor jou kookt? Geef hem dan nu op en maak kans op een maand lang gratis HelloFresh! Als dat geen goede motivatie is, dan weet ik het ook niet meer. Succes! Deze actie loopt tot 15 december 2019.

Tot slot..

Ik ben een enorme fan van dit tussendoortje, het is gezond en wanneer je er twee op hebt zit je ook aardig vol. Een ideaal tussendoortje dus! Wat vind jij van dit recept, ga jij de dadelballetjes ook maken? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Neem je ook eens een kijkje bij mijn andere recepten?

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

dadelballetjes mamazetkoers bak