Iedere familie heeft zo’n zijn eigen tradities rondom de feestdagen, zo ook wij. Ik dacht, het is misschien leuk om in dit artikel meer te vertellen over onze kersttraditie. Of-ja: over de kersttradities die we ons eigen proberen te maken dan in elk geval. Als kind kan ik ook nog goed onze kersttradities van vroeger herinneren en dat gun ik mijn kinderen ook. Benieuwd naar onze kersttraditie? Lees dan snel verder.

Dit is onze kersttraditie

We zijn twee jaar geleden, net voor de kerst, naar onze huidige woning verhuisd en vieren dit jaar voor de derde keer hier kerst. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Kerst 2019 was een mooi moment om te starten met iets nieuws rond de feestdagen op onze nieuwe stek. En nu, een tijdje later, groeit dat langzaam uit tot onze eigen kersttraditie. Ik vind het heerlijk! Niet alleen omdat ik het gewoonweg erg leuk vind maar ik merk ook aan de kinderen dat ze het steeds leuker beginnen te vinden. Dit jaar vroegen ze er zelfs voor het eerst zelf naar, super leuk! Om die reden durf ik het vanaf nu ook aan om van een traditie te spreken. Ik zeg wel kersttraditie, maar bedoel eigenlijk tradities want het zijn er twee. Elke jaar zoeken we een nieuwe kerstbal uit en geven we onszelf een adventskalender cadeau.

Hierover zo meer, ik dacht misschien is het wel leuk om ook te vertellen welke kersttraditie we vroeger bij mijn ouders thuis hadden. Kerstavond vierde we altijd met een dobbelspel en kleine cadeautjes nadat we niet meer in Sinterklaas geloofde. Erg leuk, daarvoor aten we soep met stokbrood en worstenbroodjes. Simpel maar heerlijk. Eerste Kerstdag vierde we met bezoekjes aan onze opa’s en oma’s en Tweede Kerstdag gingen we met zijn alle naar de bioscoop. Magisch, zo ontzettend veel leuke films daar gezien met zijn alle! Dan nu onze huidige tradities.

Een bonte kerstoom, elk jaar een nieuwe kerstbal

Na de verhuizing konden mijn kerstballen écht niet meer, ze vloekte ontzettend met de rest van ons interieur. Het was niet om aan te zien en ikzelf wilde ook graag weer eens wat nieuws. Onze kerstballen hadden we denk ik ook al een jaartje of zeven, niet zo heel raar dat we eens iets anders wilden. Ik weet niet of jij al eens kerstballen bent gaan shoppen maar wat zijn die dingen duur zeg! Dat hield me toch echt wel een beetje tegen om een hele nieuwe set te kopen in een specifieke kleur. Ik ken mijzelf een beetje, de kans is groot dat ik dan over een paar jaar weer een nieuwe kleur zou willen. Ik wil niet elke keer zoveel geld uitgeven voor nieuwe kerstballen, ook niet echt duurzaam overigens.

Mag ik ook eerlijk tegen je zijn? Ik ben die perfect aangeklede boom stiekem ook wel een beetje zat. Je weet wel, waarbij de slingers, de ballen, de lampjes en de piek allemaal in harmonie op elkaar zijn afgestemd in hetzelfde kleurenpallet. Van mij mag het allemaal best een beetje gek, anders en eigenwijs. Zo zijn wij als gezin ook, dus in dat opzicht past het dan ook wel goed bij ons. Wij hebben nu dus een bonte kerstboom met allemaal verschillende kerstballen en versieringen erin. Elk jaar gaan we met de kindjes naar het tuincentrum en kiezen we allemaal één nieuwe kerstbal uit.

Dat hebben we nu al 3 jaar achter elkaar gedaan en de kinderen hebben er ontzettend veel plezier in. Trots laten ze aan iedereen zien welke ballen door wie zijn gekozen of gemaakt. Erg leuk om de kinderen zo trots te zien. We hebben op deze manier echt een kerstboom die bij ons past met ons eigen verhaal. Ik hoop deze traditie nog lang voort te kunnen zetten. Volgend jaar wil Luke een piek uitzoeken, want die hebben we nu nog niet. Leuk om te zien dat de kindjes er zo mee bezig zijn!

Adventskalenders

Een paar jaar geleden maakte ik voor Jeffrey een adventskalender met speciaalbieren, en sindsdien ben ik stiekem ontzettend fan van adventskalenders. Het is ontzettend leuk om elke dag in december aan vakje open te maken. Vorig jaar ben ik voor het eerst gestart met adventskalenders voor ons allemaal en dit jaar weer. Voor de kinderen heb ik een leuke variant met chocolaatjes. Ideaal, ze vinden het leuk en lekker de kosten hiervan zijn erg laag. Top dus!

Voor Jeffrey zoek ik elk jaar een adventskalender uit met bieren, dit jaar heeft hij de BEERY CHRISTMAS adventskalender van Hopt.nl. We zijn er erg tevreden over. Vorig jaar had ik de adventskalender van Rituals. Erg leuk maar ik kom nog steeds om in de verzorgingsproducten dus dit jaar ben ik voor een andere gegaan: de sieraden adventskalender van MyJewerly. Nu mocht ik mijn eerste pakje pas openmaken op 15 december, want deze aftelkalender telt maar 10 cadeautjes, maar was het allemaal waard! Op Instagram deelde ik dagelijks wat er in mijn adventskalender zat, bij de hoogtepunten kun je alles rustig terug kijken.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met onze kersttraditie. Heb jij thuis een kersttraditie of doen je daar helemaal niet aan? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis