Het einde van november is in zicht, dat betekent dat de feestdagen steeds dichterbij komen. Om de dagen af te tellen naar kerst zijn er adventskalenders. Voor Jeffrey maakte ik er een van speciaalbier. Dat is even wat anders dan chocolaatjes! In dit artikel vertel ik je hoe ik deze adventskalender van speciaalbier heb gemaakt (en hoe jij hem dus kunt maken) en laat ik je zien welke lekkere bieren er in deze adventskalender zitten. Lees je mee? Ga jij voor een adventskalender met speciaalbier of juist voor iets anders? Laat het me weten bij de reacties hieronder!

de adventskalender

Boodschappenlijstje

 • 24 verschillende speciaalbieren naar keuze (op de foto hieronder mijn keuzes)
 • 2 kleine (lege) kratten bier
 • inpakpapier voor de kratten
 • inpakpapier voor de flessen bier
 • 24 ronde stickers
 • twee glazen voor speciaalbier

Speciaalbier kan aan de prijs zijn, zeker als je zoals ik hebt gekozen voor veel lokale (kleinere) brouwerijen. Wil je toch een adventskalender met bier maken maar budgetproof? Wissel dan het speciaalbier af met pilsener of maak een adventskalender met alleen pils. Ook leuk, doe er af en toe iets te snacken tussen: klein zakje zoutjes of oude kaas.

de biertjes

Adventskalender met speciaalbier maken

Het is super simpel, het kost alleen een beetje tijd. O ja, ook een beetje ruimte.

 1. pak eerst de twee kratten in met inpakpapier. Ik koos voor een stoer en feestelijk inpakpapier.
 2. rangschik de biertjes, dit kun je bijvoorbeeld doen per merk, of per soort (alle blond bieren bij elkaar). Doe eens gek.
 3. pak de flessen bier een voor een in. Ik heb gekozen voor robuust papier. Kies wat je leuk vindt.
 4. zet de flessen in de juiste volgorde in de kratten.
 5. schrijf op de ronde stickers de nummers 1 tot en met 24 en plak deze goed zichtbaar op de flessen.
 6. zet je adventskalender ergens buiten. Waarom? Dan zijn de flessen meteen op drinktemperatuur! De beste temperatuur voor speciaalbier is namelijk tussen de 6 en 8 graden. Plaats er twee leuke glazen bij. Dat maakt de hele adventskalender af.
 7. Proost!

biertjes inpakken

Tot slot..

Leuk dat je dit artikel gelezen hebt en weer een bezoekje bracht aan mijn blog. Wat vind jij van deze adventskalender? Ga je hem zelf ook maken? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact zoeken via de contactpagina.

Ook lekker bij bier? Chocolade. Maak eens deze Crispy Rotsjes.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share