Donderdag (25 oktober) ben ik jarig en word ik 32 jaar. Afgelopen weekend heb ik thuis de traktaties gemaakt die ik morgen ga uitdelen op mijn werk. Ik heb crispy rotsjes gemaakt. Mijn eigen variant op de pindarotsjes, gewoon omdat ik geen pinda’s lust. In deze blog deel ik het recept én ik geef een zakje weg aan jullie. Want: wie jarig is trakteert! Laat onder dit artikel een reactie achter en wie weet smul jij binnenkort van deze crispy rotsjes. Je ontvangt ook een leuke kaart en een handgeschreven recept voor deze traktatie.

crispy rotsjes 1 mamazetkoers

Boodschappenlijstje

  • witte chocolade 200 gram
  • melk chocolade 200 gram
  • pure chocolade 200 gram
  • gepofte rijst 100 gram
  • cornflakes 200 gram
  • muesli 200 gram

Je kunt op deze manier ongeveer 100 crispy rotsjes maken en je bent voor minder dan €5,- klaar,  je moet er alleen wel een beetje liefde en tijd instoppen.

Crispy rotsjes 2 mamazetkoers

Recept: Crispy Rotsjes

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 60 minuten (exclusief uitharden) 100 crispy rotsjes op je aanrecht liggen. Tip: wil je meer of minder maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten in het boodschappenlijstje, je bent dan uiteraard ook minder lang bezig.

  1. leg 4 vellen bakpapier op het aanrecht, hier leggen we straks de rotsjes op om uit te harden
  2. zet een grote pan water op het vuur en breng het aan de kook
  3. ondertussen meng je de cornflakes, de gepofte rijst en de muesli in een bak en verdeel deze in 3 gelijke porties. Je crispy mengsel is klaar
  4. zodra het water kookt zet je het vuur uit
  5. pak een kleinere pan, doe hier de witte chocolade in en zet deze in de grote pan (zorg ervoor dat de kleine pan het water raakt)
  6. na ongeveer 5 minuten is de chocolade gesmolten, nog kleine stukjes? Roer dan een keer, tussendoor roeren is niet nodig
  7. zodra alle chocolade gesmolten is voeg je deze toe aan één van de drie crispy porties
  8. meng alles goed door elkaar, zorg ervoor dat niet alle chocolade naar onderen zakt
  9. pak een kleine eetlepel en schep een beetje van het chocolade crispy mengsel uit de pan en leg dit op het bakpapier. Vorm met je hand en de lepel het mengsel tot een rotsje
  10. herhaal stap 9 tot je chocolade crispy mengsel op is
  11. maak je pan schoon en herhaal stap 5 t/m 10 voor de melk en de pure chocolade
  12. laat de crispy rotsjes ongeveer 6 uur goed uitharden buiten de koelkast, zo harden ze niet te snel uit en wordt je chocolade niet dof
  13. uitgehard? Bewaar de rotjes in een afgesloten bak of zak. Je kan ze ook allemaal meteen opeten natuurlijk!

Geen fan van alle chocolade soorten? Kies dan je favoriet maar zorg er wel voor dat je de hoeveelheden gelijk houdt. Door voor 1 smaak te kiezen ben je ook sneller klaar!

Tot slot..

Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Ga jij deze crispy rotsjes ook maken? Niet alleen lekker om te trakteren maar je kunt ze ook gewoon allemaal zelf opeten. Wil je onderstaande zakje crispy rotsjes hebben? Dat kan want ik geef hem weg! Je krijgt er ook deze leuke kaart bij én een handgeschreven recept. Laat hieronder een reactie achter en ik maak donderdag 25 oktober de winnaar bekent. Je mag ook in het bericht op Facebook of Instagram een reactie achter laten.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Crispy rotsjes 3 mamazetkoers

Nieuwsbrief30
Facebook115
Instagram375
LinkedIn

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer!


17 reacties

Sanne · oktober 24, 2018 op 07:54

Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit ook voor mijn verjaardag maken. Leuk idee 🙂

Moniek · oktober 24, 2018 op 08:02

Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik ook eens proberen! Kan ook vast met RAW choco, dan is het nog eens gezond ook!

Denise · oktober 24, 2018 op 08:04

Super leuk idee.
Ik ga dit zeker proberen eerst alleen en
Daarna met de kids als het te doen is.

    A-ns puts · oktober 24, 2018 op 09:12

    Dat ik in januarie 2x jou leeftijd word
    En dit mij n geweldig traktatie lijkt!!
    Leuk om nog steeds nieuwe dingen te leren

Denise · oktober 24, 2018 op 08:22

Super leuk.
Ik ga dit zeker uitproberen.

Sannie · oktober 24, 2018 op 08:30

Mmmm, lekker! Alvast gefeliciteerd met je verjaardag 🙂

Kimberly · oktober 24, 2018 op 09:11

Ziet er echt heerlijk uit! Probeer de zwangerschapskilos er af te krijgen, maar in dat dieet neem ik wél elke dag een stukje chocola 😉

Silvia · oktober 24, 2018 op 13:39

Die zien er lekker uit, ga ze zeker ook een keer maken!

Carina de Geus · oktober 24, 2018 op 16:45

Die zien er écht ontzettend lekker uit zeg!
Alvast gefeliciteerd met je verjaardag .

Ik wil die crispy rotsjes heel graag eens proeven, dus ik doe mee aan je win actie

Nicole Brettschneider · oktober 24, 2018 op 19:45

Van harte gefeliciteerd alvast. We doen graag mee met de actie. Nu hopen

Hanneke · oktober 24, 2018 op 20:54

Hi Francis, alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een leuk en lekker recept. Ik krijg helemaal zin om de crispy rotsjes zelf te gaan maken. Ga zo door met je blog, erg leuk om te lezen.

    Francis | Mamazetkoers · oktober 25, 2018 op 18:06

    Hoi Hanneke, dank je wel. Ik stuur je een berichtje en ik vraag om je adres!

Hanneke · oktober 25, 2018 op 07:40

Hi Francis, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een leuk en lekker recept, ik krijg helemaal zin om de crispy rotsjes te maken. Ga zo door met je blog, erg leuk om te lezen!

Astrid van Schaick · oktober 25, 2018 op 08:15

Dat ziet er lekker uit.
Ga het zeker eens proberen. Maar hopelijk win ik hier..

Astrid van Schaick · oktober 25, 2018 op 08:17

Dat ziet er lekker uit.
Ik ga het zeker maken

Marco · oktober 25, 2018 op 14:42

Als ze zo smaken zoals ze eruit zien! Man priceless. Zou je patent op moeten aanvragen!! Maar moet eerst even getest worden door een proffesionele tester.. ehh… ik denk even mee wie.. zullen we gewoon Proffesional Marco doen
Ziet er echt goed uit. X

Francis | Mamazetkoers · oktober 25, 2018 op 18:06

Iedereen bedankt voor het meedoen. Op mijn Insta stories is de winnaar in een filmpje bekend gemaakt. Hanneke je hebt gewonnen! Ik stuur je een email.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.