Donderdag (25 oktober) ben ik jarig en word ik 32 jaar. Afgelopen weekend heb ik thuis de traktaties gemaakt die ik morgen ga uitdelen op mijn werk. Ik heb crispy rotsjes gemaakt. Mijn eigen variant op de pindarotsjes, gewoon omdat ik geen pinda’s lust. In deze blog deel ik het recept én ik geef een zakje weg aan jullie. Want: wie jarig is trakteert! Laat onder dit artikel een reactie achter en wie weet smul jij binnenkort van deze crispy rotsjes. Je ontvangt ook een leuke kaart en een handgeschreven recept voor deze traktatie.

crispy rotsjes 1

Boodschappenlijstje

 • witte chocolade 200 gram
 • melk chocolade 200 gram
 • pure chocolade 200 gram
 • gepofte rijst 100 gram
 • cornflakes 200 gram
 • muesli 200 gram

Je kunt op deze manier ongeveer 100 crispy rotsjes maken en je bent voor minder dan €5,- klaar,  je moet er alleen wel een beetje liefde en tijd instoppen.

Crispy rotsjes 2

Recept: Crispy Rotsjes

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 60 minuten (exclusief uitharden) 100 crispy rotsjes op je aanrecht liggen. Tip: wil je meer of minder maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten in het boodschappenlijstje, je bent dan uiteraard ook minder lang bezig.

 1. leg 4 vellen bakpapier op het aanrecht, hier leggen we straks de rotsjes op om uit te harden
 2. zet een grote pan water op het vuur en breng het aan de kook
 3. ondertussen meng je de cornflakes, de gepofte rijst en de muesli in een bak en verdeel deze in 3 gelijke porties. Je crispy mengsel is klaar
 4. zodra het water kookt zet je het vuur uit
 5. pak een kleinere pan, doe hier de witte chocolade in en zet deze in de grote pan (zorg ervoor dat de kleine pan het water raakt)
 6. na ongeveer 5 minuten is de chocolade gesmolten, nog kleine stukjes? Roer dan een keer, tussendoor roeren is niet nodig
 7. zodra alle chocolade gesmolten is voeg je deze toe aan één van de drie crispy porties
 8. meng alles goed door elkaar, zorg ervoor dat niet alle chocolade naar onderen zakt
 9. pak een kleine eetlepel en schep een beetje van het chocolade crispy mengsel uit de pan en leg dit op het bakpapier. Vorm met je hand en de lepel het mengsel tot een rotsje
 10. herhaal stap 9 tot je chocolade crispy mengsel op is
 11. maak je pan schoon en herhaal stap 5 t/m 10 voor de melk en de pure chocolade
 12. laat de crispy rotsjes ongeveer 6 uur goed uitharden buiten de koelkast, zo harden ze niet te snel uit en wordt je chocolade niet dof
 13. uitgehard? Bewaar de rotjes in een afgesloten bak of zak. Je kan ze ook allemaal meteen opeten natuurlijk!

Geen fan van alle chocolade soorten? Kies dan je favoriet maar zorg er wel voor dat je de hoeveelheden gelijk houdt. Door voor 1 smaak te kiezen ben je ook sneller klaar!

Tot slot..

Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Ga jij deze crispy rotsjes ook maken? Niet alleen lekker om te trakteren maar je kunt ze ook gewoon allemaal zelf opeten. Wil je onderstaande zakje crispy rotsjes hebben? Dat kan want ik geef hem weg! Je krijgt er ook deze leuke kaart bij én een handgeschreven recept. Laat hieronder een reactie achter en ik maak donderdag 25 oktober de winnaar bekent. Je mag ook in het bericht op Facebook of Instagram een reactie achter laten.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Crispy rotsjes 3

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer!