De zolder, de plek waar ik al mijn spullen (lees troep) opberg wanneer ik het niet meer beneden of op de eerste verdieping nodig heb. Daarvoor is het niet meer leuk genoeg of heeft het geen functie meer. Weggooien? Nee joh, je weet immers nooit wanneer je het wel kunt gebruiken. Na een paar jaar resulteert dat dus in een rommelzolder. De rommelzolder heeft zelfs twee keer de nesteldrang overleeft. Erg hé! Terwijl ik me toch echt voor had genomen om geen rommelzolder te ”nemen”. Na 6,5 jaar in dit huis is het toch zover. In dit artikel alles over onze rommelzolder en wat ik ervan hebt gemaakt. Lees je mee? Heb jij ook een rommelzolder of hebben jullie er wel een leuke kamer van gemaakt? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

me rommelzolder mamazetkoers

Geld hebben we niet, maar spullen!

Het zit een beetje in de familie denk ik, die rommelzolder. Mijn ouders hebben er thuis ook een, de appel valt niet ver van de boom dus. Een opmerking van mijn vader (die op een feestje nog wel eens voorbij komt met een dikke knipoog) vergeet ik daarom ook nooit meer:

Op zolder hebben we spullen uit onze blauwe periode. En groene, rode en witte periode. Misschien komt het nog terug hè.

Het liefst gooit mijn vader al die ”zooi” gewoon weg. Al is hij ook wel een verzamelaar hoor, alleen dan met fietsonderdelen en gereedschap. Onder het mom van: ‘‘wie wat bewaard, heeft wat” en ‘‘geld hebben we niet, maar spullen!”. Het zit in onze natuur denk ik, bewaren. Zou het iets te maken hebben met de zuinigheid van Nederlanders? Ik heb geen idee maar de meeste mensen om mij heen hebben een rommelzolder, rommelkelder, rommelkamer of een rommelschuur.

Weg met de rommelzolder

Het is jammer, we hebben een grote zolder maar we gebruikte hem voornamelijk voor opslag. Tijd om daar verandering in te brengen. Onze zolder is ingedeeld in twee ruimtes, een voorzolder en een zolderkamer. De voorzolder heeft twee inbouwkasten (waarvan 1 de CV-ketel bevat) en ik heb daar mijn wasruimte. Wasmachine, wasdroger, droogrek en waslijnen. Ik heb zelfs ook nog een plank om de was op te vouwen. Ideaal. Omdat we dagelijks wel was hebben is opruimen daar niet nodig, er hangt immers altijd was te drogen.

Dan de zolderkamer. Deze heeft aan beide schuine kanten knieschotten waar genoeg spullen achter kunnen. Ondanks dat dit voor veel opbergruimte zorgt, zijn deze ook snel ”vol”. Er liggen alle tuinmeubelkussen in de winter (van 2 grote tuinsets), mijn trouwjurk, een logeerbed met matras en nog twee lattenbodems. Allemaal prima spul, je weet nooit hé! De zolderkamer bevat (naast de rommel) nog een bureau waar ik aan werk als ik thuiswerk en hoekje waar manlief spellen kan spelen op de X-box. Maar tussen alle rommel niet erg praktisch. Ook niet veilig overigens voor de kids als je die even mee naar zolder neemt.

Multifunctionele ruimte

Het hoeft geen fancy ruimte te worden, het is immers een zolder en ik ben helaas ook geen groot talent als het op inrichten aankomt. Wat ik zou willen was een multifunctionele ruimte waar ik kan werken, kindjes veilig kunnen spelen én waar Jeffrey natuurlijk kan gamen. Uiteraard zonder overal rommel. Als bonus zou het geweldig zijn als ik een plekje heb om me terug te trekken, om even een boekje te lezen of aan de blog te werken in alle rust. Wensen genoeg dus!

Stap 1 was eigenlijk de moeilijkste stap: spullen weg doen. Maar zodra ik eenmaal begonnen was ging het steeds makkelijker. Ik heb bijvoorbeeld alle boeken uitgezocht zodat ik meer plek heb in de boekenkasten voor andere dingen, zoals ons gastenboek van de bruiloft. Veel leuker om dat te zien staan dan dat het ergens in een doos ligt. Er bleken ook nog lege dozen achter het schot te liggen: daar kon ook nog wat in en de rest is weg.

rommelzolder eindresultaat mamazetkoers

Op de foto hierboven zie je hoe het geworden is. Een leuke tafel voor de kindjes om aan te spelen en te kleuren. Een kastje voor hun speelgoed (zodat je niet al die rommel ziet, haha) en een fijne leeshoek voor mij: de hangstoel! Ik heb eigenlijk stiekem altijd al een hangstoel willen hebben, maar had er buiten fijne geen plek voor. Ineens kregen we het idee dat dit op zolder wel eens zou kunnen! Het is dus gelukt, ik ben er erg blij mee. De hangstoel is trouwens van Tropilex. Onze dochter vindt hem ook erg leuk, ze wilde er meteen in gaan zitten met wat speelgoed. Voor de kids is het een schommel. Het is nu een fijne ruimte (al is deze nog steeds niet geschikt voor een magazine) en wij zijn er blij mee. Hij is multifunctioneel, precies zoals we wilde. Misschien dat ik in de toekomst nog wat ga investeren om de ruimte gezelliger te maken, tips zijn altijd welkom!

Tot slot..

Leuk dat je dit artikel gelezen hebt en weer een bezoekje bracht aan mijn blog. Heb jij ook een rommelzolder of een rommelkamer? Wat voor plek zou jij daar eigenlijk van willen maken? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook200
Instagram1k
LinkedIn1k

#mamazetkoersAD 


19 reacties

Yousra Yasmine · oktober 28, 2018 op 09:15

Wat herkenbaar hihi! Goed dat je alles hebt opgeruimt. Het is super mooi geworden!

  Francis | Mamazetkoers · oktober 28, 2018 op 10:05

  Dank je wel voor je leuke reactie!

Lonneke · oktober 28, 2018 op 10:36

Rommelzolder yep ik heb er ook één haha. Wat hebben jullie er iets moois van gemaakt. Bij mij is dat sowieso niet mogelijk we hebben geen vaste trap naar zolder. Ben wel beetje bij beetje nu bezig om dingen weg te doen.

  Francis | Mamazetkoers · oktober 28, 2018 op 20:41

  Dank je wel. Zonder vaste trap breng je misschien ook wel minder naar zolder 😉 Als kind vonden we het heerlijk om op zolder te spelen en de vlisotrap dan omhoog. Alsof we in een onbekend stukje huis waren haha.

Lindsey Beljaars · oktober 28, 2018 op 14:26

Alles opruimen geeft zo’n fijn gevoel!! Goed bezig!

  Francis | Mamazetkoers · oktober 28, 2018 op 20:42

  Ja dat doet het zeker!

ingrid · oktober 28, 2018 op 16:51

wat leuk zeg. onze zolder heeft drie delen: logeerkamer, rommelhok en washok

  Francis | Mamazetkoers · oktober 28, 2018 op 20:42

  Super functioneel, heerlijk!

Miranda | Taxx Life Blog · oktober 28, 2018 op 19:25

Ja goed bezig zeg! Wij hebben ook zo een grote functionele zolder, maar helaas staat er ook alleen maar troep 🙁 Supergoed bezig geweest jullie, nu wij nog! Leuk artikel.

  Francis | Mamazetkoers · oktober 28, 2018 op 20:43

  Dank je wel Miranda!

Anne · oktober 28, 2018 op 20:47

Ik heb een rommelkamer. Twee zelfs. En ook nog een schuur. Maar ik haal er best vaak weer iets uit en dan ben ik blij dat ik het niet weg heb gegooid.

Falco Renierkens · oktober 28, 2018 op 22:26

Test

  Francis | Mamazetkoers · oktober 31, 2018 op 08:32

  Goede test! Reageer straks nog even. Thanks

Jadis The Lemon kitchen · oktober 30, 2018 op 20:43

Haha toevallig afgelopen weekend mijn hele berging opgeruimd! Toch een fijn gevoel als dat gelukt is he :-)!

  Francis | Mamazetkoers · oktober 31, 2018 op 08:33

  Ja dat geeft zeker een goed gevoel! Al denk ik wel vaak halverwege: ik kap ermee…

Luc van de Wiel · oktober 31, 2018 op 09:36

Heel herkenbaar, als je de ruimte hebt, bewaar je gegarandeerd te veel. Maar ja, gooi het maar eens weg…

  Francis | Mamazetkoers · oktober 31, 2018 op 14:19

  Ja dat is wel een dingetje idd.

Naomi · december 2, 2018 op 08:46

een rommelzolder/kamer wie heeft die niet

  Francis | Mamazetkoers · december 3, 2018 op 15:57

  haha er zijn mensen die alles mega goed opgeruimd hebben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.