De zolder, de plek waar ik al mijn spullen (lees troep) opberg wanneer ik het niet meer beneden of op de eerste verdieping nodig heb. Daarvoor is het niet meer leuk genoeg of heeft het geen functie meer. Weggooien? Nee joh, je weet immers nooit wanneer je het wel kunt gebruiken. Na een paar jaar resulteert dat dus in een rommelzolder. De rommelzolder heeft zelfs twee keer de nesteldrang overleeft. Erg hé! Terwijl ik me toch echt voor had genomen om geen rommelzolder te ”nemen”. Na 6,5 jaar in dit huis is het toch zover. In dit artikel alles over onze rommelzolder en wat ik ervan hebt gemaakt. Lees je mee? Heb jij ook een rommelzolder of hebben jullie er wel een leuke kamer van gemaakt? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Geld hebben we niet, maar spullen!

Het zit een beetje in de familie denk ik, die rommelzolder. Mijn ouders hebben er thuis ook een, de appel valt niet ver van de boom dus. Een opmerking van mijn vader (die op een feestje nog wel eens voorbij komt met een dikke knipoog) vergeet ik daarom ook nooit meer:

Op zolder hebben we spullen uit onze blauwe periode. En groene, rode en witte periode. Misschien komt het nog terug hè.

Het liefst gooit mijn vader al die ”zooi” gewoon weg. Al is hij ook wel een verzamelaar hoor, alleen dan met fietsonderdelen en gereedschap. Onder het mom van: ‘‘wie wat bewaard, heeft wat” en ‘‘geld hebben we niet, maar spullen!”. Het zit in onze natuur denk ik, bewaren. Zou het iets te maken hebben met de zuinigheid van Nederlanders? Ik heb geen idee maar de meeste mensen om mij heen hebben een rommelzolder, rommelkelder, rommelkamer of een rommelschuur.

Weg met de rommelzolder

Het is jammer, we hebben een grote zolder maar we gebruikte hem voornamelijk voor opslag. Tijd om daar verandering in te brengen. Onze zolder is ingedeeld in twee ruimtes, een voorzolder en een zolderkamer. De voorzolder heeft twee inbouwkasten (waarvan 1 de CV-ketel bevat) en ik heb daar mijn wasruimte. Wasmachine, wasdroger, droogrek en waslijnen. Ik heb zelfs ook nog een plank om de was op te vouwen. Ideaal. Omdat we dagelijks wel was hebben is opruimen daar niet nodig, er hangt immers altijd was te drogen.

Dan de zolderkamer. Deze heeft aan beide schuine kanten knieschotten waar genoeg spullen achter kunnen. Ondanks dat dit voor veel opbergruimte zorgt, zijn deze ook snel ”vol”. Er liggen alle tuinmeubelkussen in de winter (van 2 grote tuinsets), mijn trouwjurk, een logeerbed met matras en nog twee lattenbodems. Allemaal prima spul, je weet nooit hé! De zolderkamer bevat (naast de rommel) nog een bureau waar ik aan werk als ik thuiswerk en hoekje waar manlief spellen kan spelen op de X-box. Maar tussen alle rommel niet erg praktisch. Ook niet veilig overigens voor de kids als je die even mee naar zolder neemt.

Multifunctionele ruimte

Het hoeft geen fancy ruimte te worden, het is immers een zolder en ik ben helaas ook geen groot talent als het op inrichten aankomt. Wat ik zou willen was een multifunctionele ruimte waar ik kan werken, kindjes veilig kunnen spelen én waar Jeffrey natuurlijk kan gamen. Uiteraard zonder overal rommel. Als bonus zou het geweldig zijn als ik een plekje heb om me terug te trekken, om even een boekje te lezen of aan de blog te werken in alle rust. Wensen genoeg dus!

Stap 1 was eigenlijk de moeilijkste stap: spullen weg doen. Maar zodra ik eenmaal begonnen was ging het steeds makkelijker. Ik heb bijvoorbeeld alle boeken uitgezocht zodat ik meer plek heb in de boekenkasten voor andere dingen, zoals ons gastenboek van de bruiloft. Veel leuker om dat te zien staan dan dat het ergens in een doos ligt. Er bleken ook nog lege dozen achter het schot te liggen: daar kon ook nog wat in en de rest is weg.

rommelzolder eindresultaat mamazetkoers

Op de foto hierboven zie je hoe het geworden is. Een leuke tafel voor de kindjes om aan te spelen en te kleuren. Een kastje voor hun speelgoed (zodat je niet al die rommel ziet, haha) en een fijne leeshoek voor mij: de hangstoel! Ik heb eigenlijk stiekem altijd al een hangstoel willen hebben, maar had er buiten fijne geen plek voor. Ineens kregen we het idee dat dit op zolder wel eens zou kunnen! Het is dus gelukt, ik ben er erg blij mee. De hangstoel is trouwens van Tropilex. Onze dochter vindt hem ook erg leuk, ze wilde er meteen in gaan zitten met wat speelgoed. Voor de kids is het een schommel. Het is nu een fijne ruimte (al is deze nog steeds niet geschikt voor een magazine) en wij zijn er blij mee. Hij is multifunctioneel, precies zoals we wilde. Misschien dat ik in de toekomst nog wat ga investeren om de ruimte gezelliger te maken, tips zijn altijd welkom!

Tot slot..

Leuk dat je dit artikel gelezen hebt en weer een bezoekje bracht aan mijn blog. Heb jij ook een rommelzolder of een rommelkamer? Wat voor plek zou jij daar eigenlijk van willen maken? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

#mamazetkoersAD