Yes, het is weer bijna kerstmis en onze kersttraditie! Hoewel mijn man en ik niet houden van verplichtingen genieten we op onze manier met volle teugen van kerstmis. Zonder druk, zonder moeten maar voornamelijk genieten van het samenzijn en lekker eten. Zoals voorgaande jaren tellen we ook nu weer af naar kerstmis met onze adventskalenders. In dit artikel deel ik graag weer onze kersttraditie met jullie en kun je lezen wat er allemaal in de My Muesli Adventskalender van 2022 zit. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Onze kersttraditie

Vorig jaar schreef ik voor het eerst over onze kersttradities, dit jaar doe ik dat opnieuw. Vroeger hadden we thuis een bonte kerstboom, met allemaal verschillende ballen en versiersels. Prachtig vond ik het, niet perfect gestyled in een bepaald thema of kleur maar lekker bont. Tegenwoordig staat er bij mijn ouders thuis wel zo’n boom in een bepaalde kleur, meer door het feit dat door de jaren heen de meeste ballen kapot zijn gegaan maar toch. Die bonte boom is blijven hangen en sinds onze verhuizing wordt onze boom bonter en bonter.

Elk jaar kiezen we allemaal een nieuwe kerstbal uit, maakt niet uit wat. Prijstechnisch gezien ook nog leuk, zo blijven de kosten ook een beetje in de hand in deze dure tijd. Dit jaar is onze boom verrijkt met een fotocamera, een rood-groene bal met glitters, een suikerspinkerstboom en een roze-glitterbal. Heel erg leuk om samen met de kindjes elk jaar een nieuwe uit te zoeken. In de boom hangen trouwens niet alleen gekochte ballen, door de jaren heen hebben de kinderen er ook verschillende zelf gemaakt: die hangen uiteraard ook in de boom!

Adventskalenders 2022

Mijn adventskalender Deluxe van My Muesli 2022 zie je op de foto bovenaan van dit artikel. Deze adventskalender is volledig gevuld met ontbijt / lunch verrassingen. Verderop in dit artikel zal ik opsommen wat er allemaal in zit. De kinderen hebben zoals voorgaande jaren een simpele chocolade adventskalender, hier zijn ze tot nu toe nog heel erg blij mee. Jeffrey heeft dit jaar een adventskalender met diverse speciaalbieren van Beer in a Box. Je ziet hem op de foto hieronder, is het geen plaatje?

Onze kersttraditie adventskalenders 2022 beer in a box

Voor wie mij volgt op Instagram: je kunt daar in mijn Stories regelmatig zien wat voor lekkers en leuks er in onze adventskalenders zit.

Dit zit er in de Deluxe My Muesli Adventskalender 2022

My Muesli heeft elk jaar meerdere adventskalenders, zo is er een met muesli, havermout een luxe variant. Ik ben voor die laatste gegaan waarbij er een diverse mix in de kalender zit van (2go)muesli’s, havermout, thee, chocolade, tussendoortjes als toffe accessoires en een kortingscode. Hieronder de volledige inhoud van mijn adventskalender:

 1. mymuesli2Go Save the Ocean Muesli
 2. chocolate Berry Lucuma Reep
 3. porridge2Go Braadappel
 4. tree of tea, Ginger Glow, 100g
 5. mymuesli2Go Banana Bread Muesli
 6. bircher glas met appelrasp
 7. porridge2Go Pruim Appel Kaneel
 8. nut butter balls, pinda
 9. mymuesli2Go Raspberry Dark Choco Muesli
 10. voorraadpot, magenta
 11. porridge2Go, Vanille
 12. mymuesli2Go Super Choc Muesli
 13. chocolate Coconut Lucuma Reep
 14. bakery Chocoladekoekjes Mix
 15. tree of tea, Purple Melody, 100g
 16. porridge2Go Banaan Choco
 17. toppings, Nut Crunch
 18. mymuesli2Go Pineapple Coco Crunch Muesli
 19. siliconen tasje, medium
 20. geschenkbox Kerst Mini’s
 21. imagine, Dark Choc, Pink Himalayan Salt-Macadamia, 85g
 22. nut butter, Peanut Choc, 250g
 23. muesli Cinnamon Snowman
 24. muesli2Go Beker 500 & 300ml, Christmas Edition Deluxe + voucher

Ik had al eerder een adventskalender met sieraden en een met verzorgingsproducten maar deze deluxe kalender overtreft ze allemaal. Ik hoop deze kersttraditie nog lang voor te zetten met mijn en ons gezin.

Onze kerstdagen

Je hoort de vraag veel om je heen ‘wat ga jij doen deze kerstdagen?!’ Het voelt dan voor mij direct alsof je dan iets moet gaan doen. Wij gaan deze kerst dus vooral genieten en we gaan wel zien wat er komt. Natuurlijk zijn er wat dingen afgesproken maar de meeste tijd is nog vrij en dus nader in te vullen. Houd mijn Strava maar in de gaten want de kans is groot dat er nog lekker gesport gaat worden deze feestdagen! Hier hoop ik stiekem ook nog een kersttraditie van te maken.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over onze kersttraditie en onze adventskalenders van 2022. Ik hoop volgend jaar een kalender te kunnen vinden met diverse sportbenodigdheden. Zowel gevuld met gadgets als sportvoeding en bijvoorbeeld tips. Dat lijkt me erg leuk. Wanneer ik die niet kan vinden is een adventskalender van My Muesli ook zeker weer een kanshebber. Tel jij af tot kerst en heb jij een kersttraditie? Zo ja, hoe doe jij dat dan? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Disclaimer: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate (partner) linkjes. Indien jij iets koopt via één van deze links ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s maar met deze commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden. Uiteraard link ik alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vindt. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis