Waar ik ook ben, bij mij staat de radio altijd aan, ik luister een muziekje of naar een podcast. Regelmatig krijg ik dan ook het verzoek om mijn favoriete podcasts te delen. In dit artikel is het dan zover en deel ik mijn favoriete podcasts en radiostations met je. Een leven in stilte is voor mij niet mogelijk. Uiteraard geniet ik wel van de stilte in huis wanneer de rest van het gezin naar school of werk is maar dan wél met een toffe podcasts of radiozender aan. Nieuwsgierig geworden naar mijn favoriete podcasts en radiostations? Lees dan snel verder.

Persoonlijk: mijn favoriete podcasts en radiostations

Al mijn favoriete podcasts en radiozenders speel ik af via internet op mijn telefoon, op die manier heb ik alles bij de hand en kan ik het geluid streamen naar alle geluidsboxen in huis. Ik kan dan ontzettend snel en makkelijk wisselen van station of podcast naar iets anders. Ideaal.

Favoriete radiostations

Op werkdagen luister ik het liefste naar radio 2 in de auto. Er wordt niet alleen muziek afgespeeld maar de ochtendshow Jan-Willem start op is heerlijk divers. Goede muziek wordt afgewisseld met actuele onderwerpen en grapjes en het is voor mij in alle vroegte erg vermakelijk. Straks komt de Top2000 er weer aan, dan staat deze zender even een weekje dag en nacht aan.

Naast radio 2 luister ik ook nog graag naar de volgende zenders:

  • radio 10, uiteraard Gerard Ekdom
  • radio 538, in het weekend
  • en uiteraard van die lekkere kerst zenders met de feestdagen!

Favoriete podcasts

Wanneer ik een stukje ga wandelen of een momentje voor mijzelf heb vind ik het heerlijk om een podcasts op te zetten en even heerlijk te luisteren naar iemand over een bepaald onderwerp. Ik betrap mezelf erop dat ik voornamelijk podcasts luister in het genre van sport, voeding en de combinatie daarvan. Vooral leefstijl en gezondheid gerelateerd dus.

Mijn favoriete podcasts zijn:

Flow met Marlou Volkerink

Marlou volg ik al een flinke tijd op Instagram. In haar podcast inspireert ze ondernemende vrouwen door haar kennis en persoonlijke ervaringen van verschillende facetten met je te delen. Haar missie is mensen in hun innerlijke kracht zetten en ze laten zien én ervaren hoe ze meer flow in het leven en business krijgen. Een niet zweverige maar nuchtere podcast met duidelijke handvaten waarbij duidelijk wordt dat alleen maar hard werken niet lonend is.

FIT.nl de podcast

Een van mijn meest favoriete podcasts is toch wel de podcast van FIT.nl. De website is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot de grootste online sport- en gezondheidsplatform van Nederland en België. Hun missie? Iedere luisteraar, ongeacht niveau, begrijpelijk kennis en informatie verschaffen op het gebied van gezondheid, voeding en beweging. In hun eerlijke en directe podcast zijn professionals aan het woord en bewijzen of ontkrachten ze de laatste trends. Een fijne informatieve podcast om naar te luisteren en van te leren.

Topfit Suikervrij de podcast

Ook Lieke volg ik al een tijdje op Instagram. Ze is voedings- & mindset coach en ze helpt jou met haar programma en podcast topfit te maken door onder andere de strijd met toegevoegde suikers aan te gaan. Het is een ontzettende eyeopener die haaks staat op de huidige voedingsindustrie die ons vooral nutteloze calorieën laat consumeren. Laat je in deze podcast inspireren om de toegevoegde suikers te laten staan en te kiezen voor volwaardige voeding. Zeker wanneer jij de chocoladereep nooit kunt weerstaan!

de Meditatie podcast

Ontspannen is erg belangrijk in mijn leven, even afschakelen en terug naar mijzelf. Altijd en alleen maar doorgaan is voor niemand goed. Ik probeer regelmatig even op mijn spijkermatje te gaan liggen met de Meditatie podcast op. Deze afleveringen duren niet lang waardoor je er altijd wel even tijd voor kunt maken. Een spijkermat sessie duurt ongeveer 20 minuten en het is dan wel zo fijn als de podcast dan ook afgelopen is.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met mijn favoriete podcasts en radiostations. Uiteraard heb ik ook nog wat algemene muzieklijsten op mijn telefoon staan die ik beluister wanneer ik mij bijvoorbeeld wil focussen op het schrijven van artikelen. Een podcast of radiostation waarin veel gepraat wordt zorgt dan voor te veel afleiding. Nu ben ik benieuwd, luister jij veel naar (online) radio en podcasts? Wat is jouw favoriete podcast? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag natuurlijk ook altijd een privé berichtje achter laten via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis