Soms, zonder dat we het zelf door hebben veranderen we. Zo worden we ouder, (hopelijk) wijzer en komen er nieuwe dingen op ons pad. We groeien, ontwikkelen en veranderen, uiteraard in positieve zin. Waar je een paar jaar geleden veel behoefte aan had, is nu ineens veel minder belangrijk geworden. Deze ontwikkeling zie je bij kinderen erg goed, ineens hebben ze een andere behoefte. Ikzelf worstel al een paar maanden waar ik met bij blog ‘heen’ wil, de koers die ik twee jaar geleden heb uitgezet past niet meer maar ik wist niet goed wat dan wel. Door nieuwe inzichten ben ik veranderd. In dit artikel vertel ik je daar meer over, ook lees je wat ik zowel persoonlijk als zakelijk wil gaan veranderen. Lees je mee?

Je behoefte aan (durven) geven

Voor mijn gevoel doen mijn kinderen dat met het grootste gemak, al weet ik dat dit voor ieder kind anders kan zijn. Zo gaf Ize ineens aan, uit zichzelf, dat ze haar zijwieltjes niet meer nodig had en gemakkelijk zonder kon fietsen. Prachtig om te zien dat ze ineens wegfietste. En Luke? Hij ging al een paar keer in het bed van Ize liggen met de mededeling ”mijn bed!”. Waarop ik vroeg: ”Luke ook in een groot bed slapen?”. Er volgde een volmondige JA. Zogezegd zo gedaan en bouwde ik zijn peuterbed om. De zijkant met spijlen heb ik vervangen door de standaard zijkanten. De eerste nacht ging super goed, wederom ben ik enorm trots.

Mijn eigen behoefte aangeven vind ik toch lastig, merk ik. Het is niet zo dat dit voortkomt uit angst maar meer omdat ik voor mijzelf de lat hoog leg. Zo wil ik het huis netjes en schoon hebben en wil graag ik alles goed doen voor mijn gezin. Herkenbaar voor mede mama’s? Er blijft daardoor weinig tijd voor mezelf over, terwijl ik die wél hard nodig heb. Dit is echt mijn valkuil, zeker nu we heel veel tijd thuis doorbrengen met zijn alle. Wat ook onwijs gezellig is overigens, maar dat kon je vorige week lezen.

Nieuwe inzichten

Het inzicht wat ik de afgelopen weken gekregen heb is dat ik vooral behoefte heb aan rust. Dat kan op verschillende manieren: zoals even alleen een boekje lezen, alleen een stukje wandelen, aan mijn blog werken in alle stilte of een serie kijken op de bank met een stuk chocolade. Met de nadruk dus op alleen. Begrijp me niet verkeerd, ik geniet enorm van de mensen om me heen maar ik ben ook graag alleen op bepaalde momenten. Nu we allemaal veel meer thuis zijn vind ik die rust in planten, in de verzorging daarvan. Het is heerlijk om met je vingers (letterlijk) even in de aarde te zitten.

Iets anders wat ik geleerd heb is dat ik ontzettend gehaast leefde. Voor velen misschien ook herkenbaar, want het antwoord ”druk” is het meest gegeven antwoord wanneer je aan iemand vroeg hoe het gaat. Bizar eigenlijk. Druk zijn met, ja wat is het eigenlijk: druk zijn. Dit is echt een van de dingen die ik persoonlijk wil/ga veranderen. Het alleen maar bezig zijn met morgen gaat ten koste van vandaag. Het zit hem dan ook in de kleine dingen, hoe ik dit precies (probeer) ga doen zal ik later in een artikel beschrijven. Het lukt zeker nog niet altijd maar het begin is gemaakt. Mooi hè, hoe nieuwe inzichten een positieve wending aan je leven geven.

Veranderingen op mamazetkoers

In een eerder artikel kon je lezen dat ik 22 planten in huis heb, ondertussen zijn het er al wel wat meer geworden (zie foto). Ik ben een planten-mama in de dop, elke dag leer ik bij en verdiep ik me in de namen van de planten en welke verzorging daarbij hoort. Mijn liefde voor planten en de kennis die ik opdoe wil ik met jullie delen en een plekje geven op mijn blog. Die ruimte is er sinds vandaag en kun je hier vinden. Heel erg spannend maar een mooie nieuwe koers voor mij persoonlijk maar ook voor mijn blog. Elke maand kun je in deze categorie een nieuw artikel vinden.

Dit is niet het enige wat er gaat veranderen. Ik worstel al een tijdje waar ik met mijn blog ‘heen’ wil en wie mijn doelgroep precies is. Hier wilde ik verandering in brengen en daarom heb ik besloten mijn website mee te laten groeien met mijn nieuwe inzichten, levensfase en gedachten waar elke zelfbewuste moeder zich in kan herkennen. Je vraagt je misschien af: Francis, wie is die zelfbewuste moeder dan? Deze vrouw geniet van het leven, wil tevreden zijn en heeft behoefte aan openheid en eerlijkheid in het dagelijkse leven en vooral in het moederschap. En is dus niet opzoek naar het ‘perfecte plaatje’ op bijvoorbeeld Instagram. Een mama die bewuste keuzes maakt in de opvoeding maar het ook niet altijd weet en zoekende is. Deze mama heeft tijd voor zichzelf nodig en probeert de balans te vinden tussen lekker eten en bewegen. Op mamazetkoers vind je dus alles wat je als zelfbewuste en vooral échte mama nodig hebt!

Deze verandering brengt ook een nieuw blogschema met zich mee. Ik ben een enorme sportfietsliefhebster, echter daar maandelijks over schrijven past niet meer. Uiteraard ga ik daar niet mee stoppen maar ik ga dit onderwerp combineren met voeding en gezondheid. Beweging, in welke vorm dan ook, heeft ontzettend veel invloed op je voedingspatroon en gezondheid. Het nieuwe schema ziet er als volgt uit:

Nieuw blogschema

-Elk zaterdag verschijnt er een nieuwe blogpost voor de zelfbewuste mama!
-Elke 2e woensdag van de maand komt er een recept online.
-Daarnaast komt er één keer in de maand een extra blogpost online in de categorie moederschap, lifestyle of voeding & gezondheid. Deze kun je elke laatste woensdag van de maand verwachten.

Alle artikelen verschijnen om 15:00 uur op de website.

Tot slot..

Ondertussen zit ik op 3500 unieke bezoekers per maand: dank je wel! Ik hoop dat je enthousiast wordt van de verandering die gaan komen en je met plezier mijn blog blijft bezoeken en lezen. Ik word in elk geval helemaal blij met deze koers! Laat me bij de reacties hieronder weten wat je ervan vindt. Dat kan ook op Facebook, Instagram of via de contactpagina.

Liefs Francis

ps: uiteraard zijn mannen nog steeds welkom, echter is 90% van mijn bezoekers vrouwelijk 🙂

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share