Ik kan het maar gezegd hebben: een snoepje past gewoon in een gezond eetpatroon! Nu ik meer met mijn gezondheid en mijn lijf bezig ben denken mensen dat ik geen snoepje, koekje of gebakje meer eet. Soms lijkt het zelfs wel dat een snoepje eten verboden is. Zo mag ik bijvoorbeeld mijn kinderen geen snoepje mee naar school geven, want dat is ongezond. Jammer, want zo zwartwit is het in de voeding niet, het zit hem in de nuance. Ikzelf vind het belangrijk om gevarieerd te eten en hierin een balans te vinden die bij mij en onze kindjes past. In dit artikel vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Een snoepje past gewoon in een gezond eetpatroon!

Laten we eerlijk tegen onszelf zijn, wie houdt er nou niet van iets lekkers op zijn tijd. Ik in elk geval wel, laat ik dan ook maar helemaal eerlijk zijn. Verreweg de meeste snoepjes hier in huis worden opgegeten door mijzelf en niet door de kindjes. Sorry! Schaam ik me hiervoor? Nee, en ik heb er ook geen spijt van. Ik heb er juist van genoten!

Een snoepje past gewoon in een gezond eetpatroon mamazetkoers

Mijn levensstijl aanpassen

Nu was dat een aantal maanden geleden wel anders. Sinds mei ben ik bezig om mijn levensstijl aan te passen. Dat is niet vanzelf gegaan maar ik voelde aan elke vezel dat het anders moest. Tijdens een serie kijken op de bank kon ik goed een halve zak chips, een chocoladereep en een zak snoep wegwerken. Hoewel een snoepje gewoon past in een gezond eetpatroon was dat natuurlijk buitensporig. Het ergste? Ik genoot er niet eens van, het ging me vooral om de handeling eten. Eten uit gewoonte en emotie zonder erbij stil te staan is gewoon je lichaam vullen met voedingsstoffen die het niet nodig heeft.

Voor mijzelf heb ik nu de balans gevonden. Zo ben ik gaan hardlopen, doe ik vanuit huis ook krachttraining en eet ik gevarieerder. Ik let tevens ook op de hoeveelheid die ik eet. Iedereen heeft een bepaalde energiebehoefte. Het is van belang om niet meer of minder te eten dan dat je lichaam nodig heeft en hierin jouw balans te vinden. Deze balans noem ik een gezond eetpatroon.

Een gezond eetpatroon voor mij en mijn gezin

Op school en in de kinderopvang ligt voornamelijk de focus op gezond en ongezond. Waarbij zoet beleg, een koekje en een snoepje in de categorie ongezond valt. Maar waarom? Omdat er suiker en vet in zit? Enkelvoudige suikers zitten ook in fruit en die vetten zitten ook gewoon in een stukje vlees. Die twee producten worden dan weer wel als gezond gezien. Jammer, want ik mis hierin de balans, dat alles op zijn tijd best mag en kan. Dat het ‘te veel‘ juist het probleem is en niet het snoepje.

Ik vind het belangrijk om mijn kinderen te leren dat een snoepje past in een gezond eetpatroon. Dat het iets is wat gegeten mag worden zonder schuldgevoel of negatieve stempel. Graag leer ik ze de balans te vinden, om die reden vind ik de Bumble Tumblers van Bumbles zo leuk! Hierover straks meer.

Hoe creëer ik dan die balans? Juist door ze alles aan te bieden. Natuurlijk zorgen we ervoor dat ze voldoende groente en fruit binnen krijgen. Die vitamines en voedingsstoffen hebben ze gewoon nodig maar een snoepje op zijn tijd is ook lekker. Dat vinden we allemaal. Zo krijgen ze hier uit school altijd een snoepje en wat te drinken. In het weekend is hier geen vast moment voor maar ook daar vinden we altijd zo’n geluksmomentje om samen te genieten van iets lekkers.

Geluksmomentjes met de Bumble Tumbler van Bumbles

Wanneer je een snoepje kiest of gaat eten moet dat een fijn moment zijn. Een geluksmomentje om van te genieten en bij stil te staan. Met de Bumble Tumbler van Bumbles kun je zo’n moment gemakkelijk creëren voor jezelf en je kinderen. Op de vrolijke website van Bumbles stel je gemakkelijk je eigen Tumbler samen. Je kiest je favoriete verpakking, je 6 favoriete snoepjes en afrekenen maar! Is je bestelling een cadeautje? Dan kun je ook gratis een kaartje meesturen. Ideaal toch!

Mijn oog viel direct op de Bumble Tumbler Doodle Fun. Deze vrolijke pot vol met snoepjes zorgt al voor een geluksmoment als je hem alleen al ziet! Ook kon ik het niet laten om de Bumble Tumbler Doodle Space te bestellen. Wist je dat deze niet alleen geleverd wordt met snoepjes maar ook met stiften om hem in te kleuren? Mijn Bumble Tumblers zie je op de foto bovenaan in dit artikel. Je ziet hier ook de twee toffe kaartjes die ik erbij kreeg. Gaaf zijn ze hè? Voor beide Tumblers koos ik voor de volgende snoepjes:

  • colaflesjes
  • kikkers
  • perziken
  • bananen
  • kersen
  • katjesdrop

Uiteraard kun je uit veel meer snoepjes kiezen, maar deze zijn verreweg de favoriet hier. De snoep wordt gemixt aangeleverd, je hoeft dus niet te graven voor je favoriet of eerst de ene smaak op te eten. Het bestellen, het uitpakken en het snoepen zijn allemaal momentjes die je samen met je kindje kunt delen.

Win een Bumble Tumbler naar keuze

Nu mag ik, vandaag op mijn verjaardag, ook een Bumble Tumbler naar keuze weggeven aan een van mijn lezers! Hoe tof, misschien win jij deze prijs wel! Wil jij kans maken op deze lekkere prijs voor jouw eigen geluksmomentje? Volg mij (mamazetkoers) en Bumbles dan op Instagram. Onder dit artikel een reactie achterlaten is lief én zorgt voor een extra winkans. Doe je mee?

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over het feit dat een snoepje gewoon past in een gezond eetpatroon. Nu ben ik wel benieuwd, ben jij een snoepkont? Hoe zit jouw snoep geluksmomentje eruit? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Uiteraard mag je me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis