Iedere ouder weet dat het niet altijd even gemakkelijk is om er samen met je kinderen op uit te gaan. Daar weet papa Joep alles van. Toch laat deze papa zich niet tegenhouden en zoekt hij de leukste plekken op. In dit artikel vertelt hij ons meer over ‘eropuit in Tilburg en zijn omgeving’. Benieuwd wat deze stad jou en je gezin te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Gastblogger Joep over eropuit in Tilburg en zijn omgeving

Hoi ik ben Joep en woon samen met mijn vrouw Sanne en dochter Sophie van 5 jaar oud in de mooie stad Tilburg. In 2019 hebben wij een wereldreis van 6 maanden gemaakt met ons gezin en naar aanleiding van deze wereldreis zijn we een website gestart reiskoe.nl om andere ouders te inspireren met betrekking tot het maken van verre reizen. Wij willen jullie in deze gastblog kennis laten maken met de stad Tilburg en zijn omgeving. Wij zijn namelijk van mening dat Tilburg echt een hele leuke stad is om te bezoeken met kinderen. Eropuit in Tilburg en zijn omgeving, lees je mee?

Tilburg zal bij veel ouders niet meteen als eerste worden genoemd om een citytrip naar toe te maken en dat is zeker onterecht. De stad en zijn omgeving heeft namelijk veel te bieden voor kinderen en niet alleen omdat het bekende pretpark De Efteling en dierentuin de Beekse Bergen om de hoek liggen van de stad.

Het Natuurmuseum

Zo heeft Tilburg ook verschillende musea voor kinderen in de stad. De leukste hiervan is het Natuurmuseum, wat al een aantal keer is uitgeroepen tot leukste museum van Brabant. In de verschillende zalen van het museum met verschillende thema’s als IJstijd, Kikker is hier en Hoezo seks, is er enorm veel te doen en zien voor kinderen.

Het museum is de laatste jaren uitgebreid met de OO-zone, waar kinderen interactief bezig kunnen zijn en onderzoek kunnen doen. Je kunt wel stellen dat het museum echt gericht is op kinderen en dat zorgt ervoor dat je je hier makkelijk een ochtend of middag kunt vermaken. Het Natuurmuseum is te vinden tegenover het station van Tilburg. Veel van de dingen die wij hier bespreken liggen rondom het station, dus Tilburg is ideaal te bezoeken met de trein.

Het Spoorpark

Ook met weinig budget is Tilburg een prima bestemming om te bezoeken. Zo heb je in de buurt van het station het Spoorpark liggen. Dit enorme park heeft een enorm grasveld, waar het in de zomer heerlijk is om te picknicken in het park. Er staat een hele gave uitkijktoren, waar je 1,50 euro betaald voor de entree van de toren. Ook is er een hele leuke baan, waar kinderen de hele dag op stepjes, skeelers en fietsen vanaf gaan. Neem dus ook zeker de step mee van je kind als je dit park bezoekt.

Aan de rand van het park zit ook een camping, waar je kunt overnachten als je bijvoorbeeld een weekend de stad wil bezoeken. In het midden van het Spoorpark zit ook een restaurant met terras waar je lekker kunt borrelen en aan het begin van het park is ook een kiosk waar je eten en drinken kunt kopen.

Ook is het leuk om vanuit het Spoorpark in een minuutje of tien te lopen naar de Spoorzone wat de laatste jaren een heel hip gedeelte van de stad is geworden. Hier heb je bijvoorbeeld de Bibliotheek van Tilburg zitten in een prachtig gebouw. Op de begane grond heb je een heel kindergedeelte zitten waar je puzzels kunt maken, boekjes kunt lezen en kunt spelen op het megaboek wat hier centraal in de ruimte staat. Daarnaast is in dit gebied een skatepark te vinden en Ontdekstation 013, waar kinderen vanaf 4 jaar onder begeleiding workshop en programma’s kunnen volgen met betrekking tot techniek. De kosten hiervan zijn 8euro per kind.

Het centrum van Tilburg ligt op een paar minuten lopen van de Spoorzone en een leuk restaurant om de dag af te sluiten is Stadscafé de Spaarbank, waar je in de tuin van het café een speeltuintje hebt liggen voor de kinderen. Dit restaurant is erg bekend bij gezinnen met kinderen, dus die zul je hier ook veel aantreffen.

De natuur

Ga eropuit in Tilburg en geniet van de natuur. Want voor natuurliefhebbers heeft Tilburg genoeg te bieden. Zo liggen de Loonse en Drunense duinen om de hoek van de stad en dat is echt een aanrader om met kinderen te bezoeken. Dit gebied wordt ook wel de ‘Brabantse Sahara’ genoemd en is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Bij lekker weer is het heerlijk om met een picknickmand de dag hier te beginnen met een ontbijt, waarbij de kinderen in het zand kunnen spelen en in de bomen kunnen klimmen. Overal in dit natuurgebieden zijn hutten gemaakt met takken, waardoor je kinderen zich hier makkelijk een paar uur kunnen vermaken.

Daarnaast is qua natuur ook echt een aanrader de Oisterwijkse bossen en Vennen. Natuurmonumenten heeft hier verschillende routes uitgezet (ook hele korte routes voor kinderen), waarbij wij met onze dochter vaak het spelletje doen om de wandelroute bordjes te zoeken met bijvoorbeeld een konijntje er op. Je passeert bij de meeste routes echt prachtige vennen, die echt de moeite zijn om te bezoeken.

Evenementen

Tilburg staat bekend als evenementenstad en de stad organiseert dan ook tientallen evenementen per jaar. Het bekendste evenement van de stad is de Tilburgse kermis, die de grootste is van de Benelux. In een slinger van maar liefst drie kilometer lang staan honderden attracties om de bezoekers te vermaken.

Wij gaan ieder jaar (als we niet op vakantie zijn) naar de kermis met onze dochter en zeker voor kleine kinderen is het aan te raden om het plein te bezoeken met de nostalgische kermis. Dit zijn attracties die al minimaal 35 jaar oud zijn en dat zijn vaak wat ‘simpelere’ attracties zoals de draaimolen, rups en klein reuzenrad, maar voor kleine kinderen nog steeds leuk en spannend! Wat daarbij ook nog eens een voordeel is, is dat de prijzen ook een stuk lager zijn (alle attracties op het plein werken met een vaststaand laag tarief).

Kortom, eropuit in Tilburg en zijn omgeving is zeker met kinderen geen straf en je zult je echt niet hoeven te vervelen! Wij Tilburgers zullen jullie met open armen ontvangen!

Groetjes Joep

Tot slot..

Dank je wel Joep voor het delen van deze mooie tips over eropuit in Tilburg en zijn omgeving. Ik hoop dat je met jouw verhaal andere ouders hebt weten te inspireren om deze toffe stad een bezoekje te brengen. Wil jij trouwens ook graag je verhaal delen op mamazetkoers als gastblogger? Stuur me dan een mailtje op Francis@mamazetkoers.nl of laat een berichtje achter via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis