Een goede nachtrust met een persoonlijk kussen: wie wil dat nu niet. Niemand wil wakker worden met een stijve nek of met rugklachten. Naast een stevig matras, een goede slaaphouding is ook een kussen van essentieel belang voor een goede nachtrust en uitgeslapen wakker worden. In dit artikel vertel ik je meer over mijn zoektocht naar een fijn, goed én persoonlijk kussen. Geloof me, ik heb helaas vele kussen geprobeerd maar gelukkig heb ik uiteindelijk mijn perfecte kussen gevonden. Heel even was ik bang dat manlief mijn kussen zou inpikken maar dit heb ik opgelost door ook voor hem een nieuw kussen te bestellen. Nieuwsgierig geworden een persoonlijk kussen op maat? Lees dan snel verder.

Een goede nachtrust met een persoonlijk kussen!

Een goed en fijn kussen is voor iedereen anders en dus erg persoonlijk. Dit artikel gaat dan ook over mijn ervaring en dat kan voor jou anders zijn. Ik hoop je met dit artikel in elk geval te inspireren dat je geen genoegen hoeft te nemen met een algemeen standaard kussen en dat er ook voor jou een persoonlijk kussen is.

Je kussen vervangen

Ik ben het type wat houdt van een zacht kussen, waar je zo heerlijk in kan wegzakken. Je weet het wel, zo’n luxe hotel variant. Echter biedt een dergelijk kussen vaak weinig ondersteuning omdat de vulling te veel inzakt met allerlei klachten als gevolg. Een oud kussen kan ook voor klachten zorgen, het is daarom verstandig om je hoofdkussen eens in de zoveel tijd te vervangen. Dit is gemiddeld zo’n elke vier jaar maar dit is per vulling verschillend. De belangrijkste tekenen dat jouw kussen aan vervanging toe is:

 • je wordt wakker met een pijnlijke nek en of schouders
 • je kussen heeft veel vieze vlekken
 • het kussen heeft zijn originele vorm helemaal verloren
 • de vulling heeft hardere klonten gekregen
 • je wordt ‘s nachts regelmatig wakker en je bent niet uitgerust
 • veel draaien tijdens de nacht

Mijn kussen is gewoonweg niet stevig genoeg, ik leg meestal mijn arm ook nog onder mijn kussen voor de juiste hoogte en ondersteuning. Niet ideaal, tijd voor een nieuw persoonlijk kussen dus! Daarnaast heb ik ook nog steeds last van migraine en de kans is groot dat een slechte nachtrust hier ook invloed op heeft.

Soorten kussens

Er is ontzettend veel keuze wanneer je opzoek gaat naar een kussen. Er is variatie in vulmateriaal, afmeting, de vorm, dikte en stevigheid. Zo zijn er wel 7 verschillende soorten vullingen voor je kussen, allemaal met hun eigen unieke eigenschappen. Geloof me, ik heb alle type kussens al eens geprobeerd. Kussens met een rare vorm, van traagschuim en dons to dikke en dunne kussens en gevarieerd met de stevigheid. Toch heb ik nog nooit ‘mijn’ kussen gevonden.

Niet zo heel raar natuurlijk, een kussen is erg persoonlijk. Dat vertelde ik al in het begin van dit artikel. Gek toch? Dat een kussen heel persoonlijk is en voor iedereen anders is maar dat er alleen maar standaard ‘gemiddelde’ kussen verkocht worden? Natuurlijk kun je uit veel dingen kiezen, maar de dikte van je kussen is of ‘dun’ of ‘gemiddeld’ of ‘dik’. Daar is niks persoonlijks aan, de gemiddelde Nederlander is daar misschien tevreden mee maar ik ben niet bepaald gemiddeld 😉 . Jij wel?

Een persoonlijk kussen op maat

Ik durf wel te stellen dat ik alle soorten kussens wel heb geprobeerd maar dat geen enkel kussen een goede match was. Daarom koos ik steevast voor een slap kussen met een vulling van dons zonder enkele stevigheid. Je hebt echt wel de mogelijkheid om deze van meer of minder vulling te voorzien maar hoe weet je nu wat goed bij jou past, op gevoel? Is dat dan een persoonlijk kussen? Nee, niet als je het mij vraagt.

Wat is dan wel een persoonlijk kussen? In mijn ogen is dat een kussen dat bij mij past, niet alleen omdat ik hem fijn vind liggen (gevoel) maar ook berekening technisch onderbouwd bij mij past. Ik bedoel natuurlijk niet dat ik mijn wiskunde sommen op het kussen wil maken maar mijn lijf is uniek en ik wil een kussen dat daar bij past. Een uniek kussen, berekend en ontwikkelt voor mij en mijn lichaam.

Een persoonlijke kussen van Be Koala

Bij Be Koala geloven ze erin dat er voor iedereen een persoonlijke kussen op maat te maken is. Zij houden rekening met jouw slaaphouding, slaapvoorkeuren én lichaamsbouw. Hun unieke module berekend jouw ideale persoonlijk kussen op maat in een paar minuten. Ze houden onder andere rekening met de volgende zaken:

 • leeftijd
 • lengte
 • gewicht
 • lichaamsbouw
 • hoofdomtrek
 • schouderbreedte
 • je slaappositie
 • de stevigheid van je matras
 • je voorkeur voor een hard of zacht kussen
 • of je bepaalde klachten hebt, zoals rug en nek
 • en ga maar door

Je vraagt je misschien af wat je hoofdomtrek en je schouderbreedte voor verschil maken, maar voor mij is het een echte eyeopener geweest. Voor een vrouw, heb ik vrij brede schouders in verhouding met mijn lengte en gewicht. Ik ben een typische zandloper. Mijn schouderbreedte is dus breder dan gemiddeld. Mijn hoofdomtrek is weer kleiner dan gemiddeld. Dit zijn dus exact 2 voorbeelden waarom een gemiddeld kussen voor mij geen uitkomst biedt en ik met mijn arm onder mijn kussen slaap. Graag vertel ik je in de volgende alinea wat ik van het persoonlijk kussen van Be Koala vind.

Mijn ervaringen met mijn persoonlijke kussen

Natuurlijk zijn mijn ervaringen de mijne en zegt dit niets over of het voor jou ook een goede match is maar ik geloof 100% in de methode die Be Koala gebruikt. Ik merk zo’n ontzettend verschil in hoogte van mijn kussen wat erg prettig is. Die is namelijk precies goed! Ik hoef mijn kussen niet helemaal in elkaar te duwen voor het slapen gaan, mijn arm hoeft er niet onder voor de juiste ondersteuning en hoogte. Wauw. Ik had dit zo niet verwacht.

Het kussen heb ik nu twee weken in gebruik en ik ben zeer tevreden. Natuurlijk moest ik de eerste twee nachten even wennen maar ik slaap er goed op en wordt uitgerust(er) wakker.

Vanaf het moment dat mijn man mijn kussen zag, wilde hij hem stiekem inpikken. Helaas voor hem is het mijn persoonlijke kussen. Als verrassing heb ik een extra kussen voor hem besteld door zijn informatie in de module in te vullen. Hoewel we beide dezelfde slaaphouding hebben, op hetzelfde matras slapen en dezelfde slaapvoorkeuren hebben is zijn kussen echt anders dan de mijne. Het mijne is iets dikker en die van hem gevulder voor net iets meer stevigheid en ondersteuning. Beide zijn we erg tevreden over het persoonlijk kussen op maat.

Tot slot..

Worstel jij al enige tijd met je kussen en kun je jouw perfecte kussen maar niet vinden? Kijk dan eens naar een persoonlijk kussen speciaal voor jou bij Be Koala! Het kussen wordt gratis bezorgd en je kunt ook nog eens 30 dagen proefslapen. Ben je niet tevreden dan kun je hem altijd terug sturen. Nu ben ik benieuwd, heb jij een persoonlijk kussen laten samenstellen en / of ben je tevreden met jouw gewone kussen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis