Hoe combineer je alles als werkende moeder? Weet jij het? Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedereen zichzelf durft te zijn en waarbij je geïnspireerd wordt door andere moeders. Het is daarom belangrijk om naast mijn eigen inzichten, ook inzichten van andere moeders met je te delen. We zijn immers allemaal verschillend en we pakken een gezonde leefstijl allemaal anders aan. In dit artikel is het de beurt aan Gastblogger Lieke, ze vertelt je graag meer over haar leven en hoe combineer je alles als werkende moeder? Nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Marloes? Lees dan snel verder.

Wil je meer gastartikelen lezen? Lees hier alle gastartikelen op mijn website.

Gastblog: hoe combineer je alles als werkende moeder?

Francis vroeg me om een artikel te schrijven over het leven als werkende moeder, hoe combineer je alles als werkende moeder? Goede vraag, hoe combineer ik eigenlijk alles? Als moeder (en ook als vader) heb je altijd wel iets te doen, of te regelen, of te zorgen. Daarom geef ik je een blik in mijn leven en van ons gezin.

De kinderen naar de basisschool

Onze kinderen zitten inmiddels op de basisschool. Drie keer hoera, want hierdoor hebben we wel weer iets meer tijd over. Daarvoor voelde het eigenlijk toch wel een beetje als overleven, continue doorgaan en altijd druk. Maar sinds dat de kinderen naar school gaan, voel ik meer ademruimte en heb ik eindelijk weer wat uurtjes tijd voor mezelf als werkende moeder. Al is dat soms ook een illusie want taken als de was doen en opruimen blijven natuurlijk gewoon doorgaan. Maar ik vind het fijn, even lekker doorwerken zonder de kinderen om je heen en een muziekje aan. Dan gaat het opruimen toch een stuk sneller.

Maar sinds dat de kinderen naar school gaan, komen daar ook weer andere zaken bij. Speeldates met andere kinderen bijvoorbeeld, zwemles en andere clubjes. Ik was er altijd een beetje huiverig voor, maar ik moet zeggen dat ik er zelf ook veel plezier uithaal. Door de kinderen heb ik namelijk leuk contact gekregen met een andere moeder. Dus nu spreken we soms samen af, zodat de kinderen lekker kunnen spelen en wij kunnen kletsen (of een wijntje kunnen doen).

Ons gezinsleven

Ik werk zelf parttime in loondienst en mijn man werkt fulltime. Opvang hebben we niet nodig, dankzij een lieve oma die een dag in de week de kinderen ophaalt uit school en op ze past. Als de kinderen naar school zijn, heb ik 2 ochtenden tijd voor mezelf. Totaal komt dat neer op zo’n 8 uur tijd zonder de kinderen. En die tijd gebruik ik lekker voor mezelf. Om een keer naar de kapper te gaan, met een vriendin te lunchen of voor het huishouden. De tijd vliegt voorbij.

Een nieuwe hobby: kleinschalige hotels!

Sinds vorig jaar is daar echter ook mijn nieuwe hobby aan toegevoegd: www.kleinschalige-hotels.nl. Ik had al heel lang de droom om een website voor mezelf te beginnen. En daar ben ik vorig jaar dus eindelijk aan begonnen. Als de kinderen naar school zijn, probeer ik daarom ook wat tijd aan mijn website te besteden. Ik verzamel hierop de leukste tips voor kleinschalige hotels in Nederland, Europa en verder weg. Van bijzondere agriturismo’s in Italië en karakteristieke finca’s op Mallorca tot aan luxe boutique hotels op Corfu en de mooiste swim up kamers op Kreta.

Tips om een druk gezinsleven te combineren

Wat zijn mijn tips voor jou als werkende moeder, om een druk gezinsleven te combineren? Neem af en toe ook eens tijd voor jezelf. Het gezinsleven kan je soms wel eens opslokken. Je bent altijd wel bezig met iets; werken, opruimen, zorgen voor je kinderen, feestjes plannen, etc. Daarom vind ik het belangrijk om ook wat tijd voor mezelf in te plannen voor ontspanning, zodat ik weer meer energie krijg. En mijn tweede tip; zorg ervoor dat je elkaar niet uit het oog verliest. De kinderen kunnen soms veel tijd van je vergen. Daarom is het belangrijk om ook 1-op-1 uitjes met je partner te plannen.

Liefs, van een werkende moeder, Lieke

Tot slot..

Dit was hem dan, het gastartikel van Marloes over hoe zij alles combineert als werkende moeder. Ik ben benieuwd hoe jullie het gezinsleven ervaren en hoe jullie alles combineren. Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of via Instagram. Ik vind het persoonlijk soms best lastig, misschien dat ik daar eens een artikel over schrijf. Je mag me trouwens ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis