De dagen worden korter, kouder en het is sneller donker. Hierdoor zitten we misschien meer binnen dan ons lief is. Voor wie wat inspiratie zoekt: ga zelf chocolade maken met kinderen! Het is ontzettend leuk en het hoeft ook geen hele smeerboel te worden. Van de week heb ik samen met Luke chocolade gemaakt. Naast het feit dat we een leuke middag hebben gehad was hij ook ontzettend trots. Zelf chocolade maken met kinderen, in dit artikel lees je hoe. Lees je mee?

Zelf chocolade maken met kinderen

Het klinkt misschien erg ingewikkeld: chocolade maken met kinderen, maar dat is het echt niet. Hieronder vertel ik je precies wat je nodig hebt en wat je moet doen.

Dit heb je nodig

 • 150 gram chocolade (wit, melk of puur)
 • diverse strooisels (mini smarties)
 • mini daim en marshmallows
 • chocolade vormen
 • grote en kleine pan (of bakje)
 • spatel
 • cocktailprikkers

Je kan natuurlijk alle ingrediënten los kopen, maar ik heb het mijzelf gemakkelijk gemaakt door een DIY-pakket te bestellen. Past gemakkelijk door je brievenbus, precies de hoeveelheid die je nodig hebt én inclusief bakblik. Dit pakketje is daarom ook erg leuk om cadeau te geven!

Chocolade maken met kinderen, zo doe je het

Volg onderstaande stappen en je kunt de meest leuke chocoladecreaties maken!

 1. smelt de chocolade au bain-marie in een pan. Dit doe je door een pan met water op het vuur te plaatsen en daarna je zet de kleinere pan met de chocolade in de pan met water
 2. roer met de spatel net zo lang door de chocolade totdat je een glad mengsel hebt
 3. giet de chocolade in de verschillende vormen, eventueel kun je met een cocktailprikker ervoor zorgen dat de chocolade goed verdeeld is
 4. versier de chocolade met de strooisels
 5. plaats de chocolade gedurende 60 minuten in de koelkast om het geheel uit te laten harden.

Daarna kun je er heerlijk van smullen! Je kunt ook de marshmallows door de chocolade heen halen of met de cocktailprikker een gezichtje maken op een mini daim, de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de foto bovenaan in dit artikel zie je wat Luke en ik gemaakt hebben.

Tot slot..

Dit was hem dan alweer, mijn artikel over zelf chocolade maken met kinderen. Hopelijk heb je er inspiratie uitgehaald. Mocht je nu thuis zelf ook aan de slag gaan? Deel dan je creatie op Facebook of Instagram en geef @mamazetkoers een tag. Ik kan dan zien wat je gemaakt hebt en dit delen op mijn kanalen. Heb je nog vragen? Stel ze hieronder of stuur me een privé berichtje via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis